Posleden termin mi e na 12.11.2015, a me vodi dr. Stojkovska. Ti blagodaram za odgovorot A moze da mi pisete i za iskustvo
Погоре членката @Kaetana има напишано искуство, а јас ќе го пишам своето здравје кога ќе се породам (крај на месецов)
Mamicki, ne znam bas dali za ovde mi e prasanjevo,no gi gledav cenite za poroduvanje vo sante plus novata bolnica.znacitelno se razlikuvaat od drugite,a I mnogu go falat doktor Jegeni mislam pravilno bese.Mislite li deka vredi da si platis ucestvo bidejki sigurno e podobra od drzavna ili da se odi kon veke dokazanite sistina/remedika? Blagodaram
ariel30 јас веќе дадов аванс за Санте плус и се договорив со др.Јегени тој да ме пораѓа, понудата им е супер гледајќи ги цените на Ремедика и Систина, природниот пораѓај им е 52000 мкд со се вклучено, додека пораѓај со царски рез е 73000мкд, значи се ти спаѓа во овие цени цтг две недели пред пораѓај, анестезија, сите прегледи на мајката и бебето додека се во болница, ортопед, педијатар и тука спаѓаат прегледите на бебето во првиот месец кај педијатарот, неонатологот и ортопедот. И уште многу важно е дека дополнителен ден доколку е потребно се плаќа 3700мкд вкупно за мајката и бебето, додека во Систина сега се пораѓаше моја другарка пораѓајот го плати 72000мкд за природен збориме, и плус и рекоа дека треба да останат уште еден ден дополнително за кој и наплатија 14000мкд (7000мкд за мајката и 7000мкд за бебето), и секако во Санте секој е во посебна соба, додека за таа услуга по другите приватни болници се плаќа дополнително. Јас се мислев меѓу ГАК И Санте, Јегени повеќето породени го фалат така да мислам дека сум во добри раце, Адамова е сега во Санте исто така.
Ti blagodaram mamita 83 jas verojatno istoto ke go storam,se mislev mnogu,duri eden period i na plodnost vo bitola mislev,ama ovoj doktor mnogu go ispofalija
I jas sum zainteresirana za sante plus i dr jegeni. Moze li cela bremenost da se sledi kaj nego i na kraj i poragaj? Gi vrsat site ispituvanja neli? Se mislam megu remedika i dr jane i sante plus i dr jegeni? Ako ima nekoja iskustvo neka pise. Ubav vikend
Мене Јегени ме пораѓаше кога беше во Чаир. Јас бев со договорен царски. Искрено поминав без ниедна компликацила од операцијата. После царскиот бев само два и пол дена во болница, јегени процени дека може да ме пуштат (дали тоа е добро или не незнам) Е сега докторот го видов се на се 6 пати по некоја минута. Тој беше толку многу зафатен што кога ќе дојдеше на визита или пред да се породам на прегледите само поставува прашања што му се потребни и толку си брка работа. Верувам дека сега ви приватната подруг ќе биде пристапот со помалку пациенти. Иако мени и ова ми беше сосема ок, битно оперативниот задфат ги изведе перфекно.
Во Чаир беше директор и доктор, сега е само доктор плус во приватна болница работи, сигурно има разлика
Браво бе Рефка, еден единствен позитивен пост за ГАК. Малку храброст да соберам последниве денови. Се само читам негативни искуства.
Во Плодност е 35 000 природно, 12 000 епидурална, а 62 500 е царски. За да нема дополнителни трошоци треба документ за крвна група од трансфузиологија, последните брисеви за стрептокока, резултати од хив и хепатитите. Ако се оди на мајчина школа таму на часовите се плаќа 3000, па потоа тие пари се одземаат од цената за пораѓај.
Jas se porodiv pred 6 meseci vo GAK i sum prezadovolna.samo edna ispravka na referentka, mene me porodi sestra edna i imase na pomos uste edna.ni doktor vidov ni nikoj i pak super projdov.duri ne me ni secnaa.i site bea fini i ljubezni..na kraj kraeva sto pomalu luge tu se vrtkaat toa poarno
Vcera procitav na Sante Plus imaat promotivna ponuda 850 evra prirodno poraghanje so se vkluceno vo ponudata i epidural i soba ednokrevetna sama da si bides, voedno mozat da ti doagjaat na poseta koga sakaat i kolku sakaat da sedat, posle nekoi ispituvanha za majkata, ortoped 1 mesec za bebeto posle poragjaj i ne se sekjavam uste sto drugo pisuvase. Dobra ponuda
Јас прашав пред некој ден баш феминкиве ме информираа дека во ГАК односно државно не се плаќа ништо, или само 700 денари за царски мислам дека ми одговорија.