Цени за породување

Дискусија во 'Бременост' започната од love23, 16 февруари 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.767
    Се што закажувате преку мој термин се наплаќа дури и во државна.Зборувам за приска,хив,и такви ствари

2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @m.i.g на моите резултати од државно на хив и хепатитите пишува 3000 ден. а со партиципација платив околу 300 мислам. За крвна група не знам само картон имам. А на приватно ако ги прават на ден на пораѓај сигурно е поскапо.

3. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.143
    Допаѓања:
    33.889
    Хмм многу пониски цени за разлика од приватниве болници во Скопје.

На Miss.Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @Tajnaotrovna ќути да не поскапат :D цела бременост препрашувам од страв за цениве да не поскапеле случајно. А плус има и можност преку Стопанска со картичка да се плаќа на неколку рати, не знам Ск дали даваат таква опција.

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tajnaotrovna

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.143
    Допаѓања:
    33.889
    Треба да се огледаат овие од Скопје, да намалат со цениве. Јас да беа цените на пример колку кај вас можеби немаше ич да се мислам, ќе одев право на приватно.

На MilaP и kristina.k им се допаѓа ова.
  6. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Na transfuziologija plativ 380 den

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.767
    Имаш можност да се породиш кај сакаш,нема врска од кој град си.
    Инаку систина и ремедика си ги наплаќаат и името,долгогодишно раб искуство и звучните имиња на докторите :)
    Плодност се понови..мора во кругот на конкуренција да стават пониски цени за да привлечат муштерии

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tajnaotrovna

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.143
    Допаѓања:
    33.889
    Да во право си, но сепак Ск ми е многу поблиску, за пола саат сум таму.

9. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Mamicki, citajki ve vaka so iskustvata gore dolu sme site so isto mislenje. I jas se mislam.Remedika ili Sante? Nekako deka nova mi e Sante i ne znam sto da pravam, ama pa 70.000 e i vo Remedika, sto ne e razlika golema. Znaci zadovolni ste od Sante? Jas mislev edno vreme Plodnost, ama sepak ne mi e Sk, ne znam kako ke bide. Inaku sestra mi tamu se porodi, zadovolna e, ne nesto wow, ima i tamu nekoi skrieni trosoci , kako na pr toa mu stavivme na bebeto pljs imate uste 10.000 i taka. Ok da skratam, i sorry za latinicava znaci dali da zemam da platam ucestvo vo Sante oti gledam posledni denovi se?.fala viiii :)

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.635
    Допаѓања:
    76.876
    Go sledam na fb i vaka dosta se falat.. a ponudava e ubava, kako sto gledam vklucuva se.. bas eve slika da vidat i drugi majki dokolku se odlucat za tamu :) Screenshot_2015-10-27-07-59-44.jpg

На kelebeim*** и stevemila им се допаѓа ова.
  11. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    kelebeim Санте и Ремедика се разликуваат со цена сигурно едно 20.000 мкд колку што се сеќавам кога правев споредба, значи во Санте спонтан пораѓај е 52.000мкд без скриени трошоци а 72.000мкд е царски. Јас кога се мислев каде да се пораѓам гледав да најдам саглам доктор, за Санте се одлучив заради Др. Јегени со кој се договоривме дека тој ќе ме пораѓа и заради цената секако.

12. kelebeim***

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Мамита83 И какво искуство имаш од таму? Задоволна? Дали се навистина бесплатни прегледите првиот месец? Фала

13. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    келебеим мене терминот ми е во декември, така да откако ќе се породам ќе можам да ти кажам како е и нешто поконкретно. Кога бев во породилиштето на Санте, разговаравме со докторот половина час - тоа беше во август само што почнаа и немаше вака јасно напишано што се спаѓа во цената од 850евра, ни ги покажаа апартманите, персоналот беше навистина љубезен но на моите прашања околу ценовникот не беа спремни со одговори, а јас и маж ми се затеравме од Аеродром до Ѓорче и они ми го даваат флаерот кој јас веќе го имав. Мене ми е најважно да имам доверба во докторот кој ќе ме пораѓа, неважно каде се пораѓаш тоа е најбитно; неколку мои другарки ги има породено Др.Јегени и сите беа задоволни и имаа само убави зборови за него - поминале одлично.

14. kelebeim***

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Ок, со лесно нека ти е. Значи како што те разбрав, веќе имаш и учество уплатено во Санте; нели со промоцијава од 850е? Ако да, како оди тоа и каде точно се наоѓаат? На мапа не ми излегува. Планирам овие денови да појдам, некако таму ми се гледа како најприфатливо од Скопскиве приватни |(

15. kelebeim***

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Знам Ѓорче, но каде точно... ;)

16. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Санте Плус е поранешна Свети Лазар. Кај очната болница.

На kelebeim*** му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Благодарам и јас си посакувам лесен пораѓај. Да уплатив аванс во септември, тие инсистираа на уплата од 50% од вкупната сума, меѓутоа јас им кажав дека нема шанси однапред 4 месеци да уплатам 400 евра, туку максимум дека би дала 12000мкд и толку уплатив, ми дадоа потврда на која пишува што опфаќа понудата и фискална сметка а остатокот ќе се плати кога ќе се породам. Инаку неможеш да ги утнеш во Ѓорче Петров се пред сам излез од Скопје од лева страна, точно поранешна св. Лазар. Како и да одлучиш ти посакувам лесна бременост и пораѓај :)

На irenna и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  18. kelebeim***

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Фала ти. А кажи ми др како одбра? Јас не ги знам таму, од каде да знам кој да го одберам?. Денес се јавив, тоа ми рекоа да појдам да одберам др.

19. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    некое искуство и за систина, колку е цената за пораѓај и кој доктор би ми го препорачале од таму? и дали знае некој колку чини приска 1?

20. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Другарка ми се пораѓаше во Систина пред три месеци, имаше спонтан пораѓај и тој ја чинеше 72.000 мкд но требаше да останат еден ден плус со бебето заради некој показател од крвната слика и тој дополнителен ден плаќаш 7.000 мкд за мајката и 7.000 мкд за бебето, значи вкупно плати 86.000 мкд за природен пораѓај. За доктори можеш кај Панчевски, докторката која ме пораѓаше со првото дете од ГАК сега е во Систина и е одлична Даниела Јованова и така. А за приска не се будали да даваш пари по приватни болници (3.500- 4.000 мкд беше)оди на ГАК за 350 денари ќе си завршиш работа ич не се чека.

Јас за останатите доктори во Санте не знам многу, единствено за Др. Јегени знаев дека е одличен барем по кажувањето на неколку мои другарки и според прочитаните мислења од форумџики повеќето го фалеа, освен тоа сите другарки тој ги пораѓал во Чаир каде 10 години беше директор и доктор и имало премногу работа а сите беа презадоволни. Др Елма исто заедно со него преминала од Чаир и за неа ми кажа една другарка дека е супер ја породила со царски рез. Др. Адамова ми е најдобра во МК за контролните скрининзи во бременост.

На Tajnaotrovna, kelebeim*** и bella24 им се допаѓа ова.