Цени за породување

Дискусија во 'Бременост' започната од love23, 16 февруари 2012.

1. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    И јас го делам истото мислење. Се мислев еве 2 3 дена измеѓу др Јегени, др Елма Абдула и др Адамова. За сите добив позитивно мислење; се одлучив за Јегени, па утре ќе одам во Санте да се видам , и да уплатам . Друга ако има мислење може да сподели? :)

2. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.143
    Допаѓања:
    33.889
    И јас како мамита би ти ја препорачала Даниела Јованова, напоредно одев на контроли кај матичната и еднаш месечно кај неа и имав среќа ме породи таа оваа година додека се уште беше на ГАК, презадовона сум исто и две мои другарки кои ги породи она(y)

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.486
    Допаѓања:
    108.466
    Може да ми кажеш дали фати промоција или пак по редовна цена? Не знам колку е редовната цена а одлучена сум таму да се пораѓам. Јас сакам Јегени или Елма Абдула, за двајцата само позитивни коментари имам слушнато.

4. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    ај ако има некоја што скоро се пораѓала во плодност во битола да ми каже колку точно платила оти некој викаат имало скриени трошоци па ме интересира и за царски и природно.

На annel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kelebeim***

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Јас кај Јегени планирам. Фатив промоција (уште трае мислам) ама искрено не знам колку ќе ме кошта.. На тел едно ми кажаа, кога појдов таму др. малце ме изнервираа, али ок. Ги видов и собите, стандард се. Сам си во соба, интимно е.

За др подетални информации, пиши ми во порака:)

6. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    @kelebeim*** зошто незнаеш колку ќе те кошта? јас кога им го дадов авансот барав од нив на писмено да ми дадат потврда колкава е цената за спонтан пораѓај, а колкава за царски и напишано што се опфаќа понудата, заедно со фискалната сметка за даден аванс. Што беше тоа што те изнервира?

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  7. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Kolku sto slusnav poragjaj i pregledi besplatni,e sega neznam dali vazi i za privatni kliniki,ama bi trebalo ako im plaka fondot nez

8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    2.717
    ^ Не бре, неважи за на приватни клиники, нема логика. Тоа само на државно, и ќе видиме колку навистика ќе се имплементира или ќе остане на најава, како за фолната на пример.

На joy1, butterfly* и ivi1987 им се допаѓа ова.
  9. annel

annel Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    428
    I jas duso sum za tamu i kolku so se rasprasav od moi bliski ednata za spontano plati 57000den. ( 35000 poragaj + 12000 anesteza± neznam so) a drugata carski 72000 den

10. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    950
    Допаѓања:
    734
    За во Санте братучека ми си уплати за спонтано породување мислам 850 евра беше и дадоа папка со лист што е вклучено во цената ( скрининзите, епидуралната, престој 2-3 дена и др работи) :D така да чекаме да дојде здравје април

На kelebeim*** му/ѝ се допаѓа ова.
  11. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Jas plativ 69800 za carski

На annel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    8.287
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Јас во Плодност платив 65 илјади за царски ама во нив една фототерапија од 1000 ден и ланолин од таму купив 900 ден. Значи немаше скриени трошоци ама пред да одам си прашав кои испитувања да ги носам и ми кажаа хепатитите и хив и документ за крвна група, а за природно треба и брис за стрептокока.
    @m.i.g ти ја наплатија и епидуралната или други трошоци имаше?

На NewMommy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Да,12 000 е епидурална ама мене ми ја наплатија пола 6000(можи дека само едната страна ми ја ја прифати анестезијата, другата страна не пак си ги чувствував болките) мала шала... не знам зошто пола ми ја наплатија. И анестезиолошки картон што ми направија 1300 ( јас да знаев дека и за него се плаќа, ќе им кажев дека веќе имам хируршки зафат кај нив со анестезија целосна, ама ете не сум знаела)

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @m.i.g ауу да и за анестезиолошкиот платив ама два дена пред пораѓај затоа не рачунам :D Еден куп пари само за убаво да е не жалиме. :*

На annel и m.i.g им се допаѓа ова.
  16. pms

pms Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    24
    Драги феминки,
    Би сакала да го споделам моето тазе искуство за породување во Санте Плус болницата. Многу се мислев која болница да ја одберам, и на крај се решив за оваа болница, пред се поради др. Елма Абдула која е одличен доктор и прекрасна личност, а потоа и поради цената. Јас се пораѓав царски и пораѓајот ме чинеше точно 1.200 евра, со сите трошоци вклучени. Навистина немаат скриени трошоци и после 36-та недела до 1 месец на бебето не плативме ни денар...
    Персоналот е неверојатно професионален, многу фин и секогаш пријателски расположен.
    Собите се одлични, хигиената е на највисоко ниво, менуваат постелнина и спавачи и по неколку пати во денот ако треба. Сестрите и докторите се 24 часа на располагање. Едноставно имам само пофални зборови за сите вработени, особено за др. Елма и ја препорачувам нејзе и Санте Плус на сите идни мајки.

На Lizi, Izabelamk, Sunshine_1979 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    Здраво,

Вие што планирате да пораѓате во санте плус оваа промоција од 850 евра природно породување со епидурал до кога трае дали знаете случајно?Ако некоја од вас оди сега побрзо би го замолила да праша таму зашто кога ги прашаш на телефон и на фб не кажуват такви информации.Јас имам време до лето ама сакам таму да се пораѓам ама не знам тогаш со која цена ќе биде.

Поздрав,

18. kelebeim***

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Мислам дека ќе потрае уште. Јас здравје април ќе се пораѓам таму, ама веќе уплатив аванс уште во октомври. Тогаш кога се јавив на тел ми рекоа дека до крајот на таа недела ќе трае, што не е точно. Ако веќе планираш, подобро појди си сега, оти идат празници да не речат доста беше промоцијава за оваа год. Таман ќе си ги видиш и собите и болницата:)

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    2.717
    Na fb odgovorija deka promocihata ke trae do nova godina.

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    Значи ништо од тоа јас сум скроз на почетокот во август треба да пораѓам, и затоа се сомневав во тоа дека ќе трае година дана.
    Здравје ќе видиме, оваа ми изгледаше примамливо и можев да си дозволам до 850 евра за разлика во другите болници до 70000мкд за природно породување.