Ariel 30, da sobite se ednokrevetni vo Sante, i mene mi kazaa deka promocijata ke e do krajot na mesecov, jas se odluciv za tamu.
А дали има врска дали си со епидурална анестезија или тотална за царски во Плодност, иста ли е цената или не? Искрено како доаѓа теринот се повеќе ме фаќа страв од Државна Болница
Ако си во можност, подобро ти е во Плодност да одиш. Јас бев со царски, спинална имав анестезија, гледав се и си поминав прелесно. Станав по неколку часа за да се префрлам од интензивна во мојата соба, а од кога сум дома сама го кревам бебето без никаква помош дури ни за капење. А за цената 62 500 е царскиот со вклучена спинална нормално. За со целосна би требало да е исто. Ако ти треба да ти кажам уште нешто пиши ми слободно
Jas sega samo sto zapocnav da razmisluvam za poroduvanje, seuste ne znam dali carski ili prirodno, dali drzavna ili privatna I tn. Fala ti za odgovorot
Zdravo mamicki.Dali nekoja od vas se ima poskoro poragjano vo Remedika me interesira za cenite? Jas se mislam imam uste malku vreme no sakam da se resam vece.Bidejki mie karlicno postaveno bebeto mozno e da ima potreba i od carski poragaj.
Ако се пораѓаш во Ремедика царски рез е 95000 + 3000 преглед на бебе, а природен пораѓај со епидурал 70000 + 3000 преглед за бебе. Доколку останеш некој ден плус во болница се доплаќа по 3000 за бебето и 3000 за мајката значи 6000 ден. од ден плус. Ова се цени од пред 7 месеци.
Се мислам за Плодност и Санте, може ли да споделите ваши искуства? Од кој доктор сте задоволни најмногу ? Благодарам
јас сум во Плоднос кај Кристинка таму ќе се пораѓам и мислам дека е солидна докторка иако кој и да те пораѓа од Плодност мислам дека е супер мои блиски имале супер искуства со Бато , Обедникот така да таму мислам дека си во сигурни раце
A so doktorkata se se dogovarate i ako ne e na smena ke dojdi? I jas razmisluvam izmegu plodnost i drzavna a za drug grad ne sum za nema vreme za patuvanje
Јас се договорив за природно со неа ама испадна царски. @kristina.k беше на договорен царски со Кристинка таа ќе ти кажи за најточно
@S.Snezana ако се договорите со Др.Кристинка за царски, ќе ти каже кога е најдобро да се направи, ќе имаш анестезиолошки преглед со некој од анестезиолозите и ден пред царскиот ќе те примат. Таму ќе е докторката и да се договориш, а и за спонтано ќе и побараш број, мене ми рече во секое време да ѕвонам ако ме фатат болки. Одлична докторка, да не се двоумиш. А и во Плодност секогаш покрај докторот што ќе го одбериш на пораѓај е и друг доктор што е на смена. Кај мене се погоди Бато.
мене исто ми кажа дека кога ми е терминот ќе биди во Бт затоа што фаќам летен период реков да не е на одмор ми кажа дека нема да биди тогаш си запиша дата и дека 100% е во БТ да и се јавувам за се што ми треба па кога ќе ме фатат болки ќе дојди во било кое време. Јас вледугам во 4ти има време ама сакав се да знам за сега одам на природно но и да е царски ќе дојди . А и пак ќе речам и да не дојди сите се супер доктори така да во сигурни раце сум 100% подигурни одколку во онаа проклета државна !
Nie vo bitola izgleda najeftini sme rano mi e mene i jas razmisluvam za privatno a izbor nema plodnos i drzavna