Prirodno se porodi. Paketot bese 35.000 , plus 9.000 epiduralna. I plus nesto nega za bebeto i rekoa treba da doplati, i vkupno 50.000 den. izleze na kraj! Vaka zadovolna e, ne zali voopsto, samo ne i se pogodila mn sestrata. A od tamu znam ne i dadoa nisto, za razlika od skopskive privatni. I da, i jas ne odam od sto me cesaat parive, istata bolka ke ja imam i vo drzavna normalno, samo odnosot, covecnosta i doktorov me navedoa da odam na privatno! Sam si vo soba tamu, dozvolena e poseta 24h bez razlika na denot. Oti negde citav imalo restrikcii na posetata vikend ako e! Whaaat? Ete denes pak glupost vo prilepskata drzavna!!! Zosto? Uspani bile lekarite
I mene koga bev da prasam kolku prirodno mi kaxaa deka e 35 000 a za epiduralna plus 12 000 se doplaka
Ke te fati priorodniot kako carski da si se porodila .... i sto rece edna feminka pogore nisto poklonce ne davale kako po skopskive kliniki....sekako ne e do poklonceto, no da se iskupat bre bar so nesto za tie pari
Auuuu drzavna nikako....jas sum porodena vo drzavna vo sk. za prvoto i strasno bese...toa lebarki mi lazea po pernicite kaj sto lezev , toa gnasno vo wc-ta, a sto e najstrasno doktorkata otvoreno mu pobara na mm tel. od 350 evra i plus kes pari uste ne znam kolku ..... i den denes mm ne mi kazuva za kolku pari se rabotese, za da ne poludam od nervozi.... Pa koa ke vidis poubavo ke bese da se porodev na nekoja od privatnive za tie pari....
Eheeeee daleku e toa. Znaci se porodiv so vtoroto ovaa godina..uslovite vo drzavna se ubavi.ni l od lebarka, cisto vo sobite po dve se, plazma tv toplo, wc u soba i postojano topla voda Da ne gi zaplasuvame novite mami
Мислам дека е подобрена во таа смисла со кревети,топла вода,и такви работи. А врски? Врски сеуште има и ќе има
А докторите ни денар не бараат за породувањето ? Или самите нам треба да ни текне да ги подмитиме за да ни обратат внимание и да се заврши се како што треба ? Ова многу ме интересира?
Да , сега се сетив....тогаш се градеше новиот дел на гинеколошко-акушерскиот оддел , па треба да е сега многу подобро, во право си....
Znaci nikoj od dr nema hrabrost da ti se obrati i da ti kaze daj mi pari da te porodam.e sega ako imas zelba nekoj poseben dr da te porodi e togas za toa si ima cena.. Moja prijatelka si se dogovori so edna dr, taa i ja vodese bremenosta i prijatelkava si kaza sakam ti da me porodis, i bese dostapna 24 saati i od blagodarnost i dade 200 evra Jas so dvete se porodiv vo drzavna i nikoj ni denar ne mi pobara..osven jas sto gi pocastiv od kejf sok i blago
Да ама види зависи и од персонаалот можда кај тебе се погодил некој добар персонал,а кај некој друг сосема споротивен од добар или персонал кој треба да го подмиш за да те види дека постоиш
Си имала среќа, а твојата пријателка многу ефтино поминала .... Верувај , сеуште бараат пари и вредни работи , без срам ..... Истото што и мене и се случи и на моја прва братучедка лани на клиника....
@mami blue знаеш како мила.... Не е проблем, секој ке даде и ке почести за дете.... ама откако ке се роди детето, а не пред тоа, пред да се роди детето... Па уште телефон порачуваат на самото доаѓање во болница за кога ќе не земеле мажите да им бидел поклонат телефонот и плус и пари кеш.... Абе во очи гледаат и го бараат тоа. Верувај , до толкава храброст имаат, а срам ни С од срам. Не беше проблем , посебно мажот ми и отповеќе ќе ја почестеше докторката , но како што велиш од ќејф, затоа што ја завршила работата како што треба .... А не она на самиот мој прием , не уценува????? И секако имавме мака и прифативме се... И да знаеш дека и тогаш беше така и лани беше така со братучедка ми и во иднина ќе биде така... А сестрите се веќе друга приказна , немам коментар кој ли се олош и бездушник таму е вработен , тоа е страшно.... Но како што веќе реков, си имала преголема среќа или не знам што, а пријателката твоја преефтино поминала.....
Vikas imavte maka i prifativte se?? Baravte prethodno nesto od doktorite?? Jas znam deka ima mitadjii i zinale za se nesto, no ako jas dobijam bolki i odam da se poragam nema sigurnp na boks da mi bara pari ako sakam da me porodi. Konkretno za prijatelkata..vo godini e zenata i bese resena da dade pari samo kolku da si ima dr koj ke ja poraga.si barase sigurnost i si plati