Честититки мила да ви е живо и здраво бебчето само радости да ви донесе во животот ,ти благодарам на одговорот сепак едно е приказна а друго е праксата како одат работите
Каде ако не во Општата болница во Струмица хаос невиден, одиш на преглед а пред да те прегледа докторот те тера да одиш да му купиш бурек и јогурт од пола литро па да се вратиш. Додека пак на гиникологија е посебна историја таму и за кафе и чоколадо ќе се испотепаат кој да ги земе. Ако не даваш нешто било што, пари, бонбонјери, вина, шампањ луѓе да умреш нема да те погледнат додека не им ги наполниш џебовите. Кога си одат од работа на колите гумите им лежат од пренатовареност.
Isto e i vo Gevgelija istite doktori od Strumica se haos e pa ti vidi kaj ke se poragas.eden edinstven primer nema dobar.site se so traumi.iljada pati se prijaveni i pak nisto.Toj sto nema pari za vo privatna bolnica ke mu ja misli uste vo prvite denovi od bremenost sto i kako.Vraboteni se so partiski kniski i bez diplomi.Eden doktor na alko tekst nema da pomine
Јас се породив минатиот петок во Систина,отидов кај докторот што сакам да ме пораѓа во 32 недела онака на преглед и реков дека сакам да ме пораѓа он, ми рече да направам некои испитувања и после тоа одев на цтг, платив едно или 2 цтг по 600 денари,а после тоа одев почесто на цтг од 35 до 38 за да ме следи поради намалена плодова вода и тогаш ништо не платив,се породив точно во полна 38,спонтано и платив 70 000 со епидурал
Ти благодарам милa,некa ви е живo и здрaвo бебенцетo .Ме интересира нештo кaпaр или дoгoвoр прaвеше ли?
vo Sante kolku e prirodno a kolku carski, i sto se spagja vo taa cena ili ima skrieni trosoci ko vo sistina?
Ќе може некој да ми објасни дали при породување во Санте плус кога сум веќе со приклучена епидурална анестезија сум во моја соба со маж ми со до мене или сепак у предродилна
ќе сакате ли да ми кажете како се породивте бидејки и јас сакам во Санте природен пораѓај но ми е страв да не форсираат царски
Јaс ќе де пoрaѓaм Бт кaј Сoтир. Искренo ве читaм сo привaтните и се чудaм имaм пaри зa нив aмa никoгaш не би ги фрлилa тaкa вo вoздух, шo знaм пoвеќе сaкaм дa ги дaдaм зa бебaтa и дa и купaм нештo неa.
Јас пред некој ден отидов во Санте и се видов со др. Јегени и презадоволна сум од односот .Човекот ме воодушеви и доколку предходно се двоумев сега сум веќе сигурна Доколку и вие сте во мисли слободно да си отидете на едне разговор и да се опуштите малце
Пaри дaдени зa бебе се пaри фрлени вo вoздух? Ме прoсветли сегa, знaчи јaс илјaдниците еврa дaдени зa дa гo дoбијaм и зaдржaм oвa бебе ми се фрлени?! А, дa ги пoтрoшев нa шминки и aлиштa тoгaш oк ќе беше? И јaс ќе му купaм нa мoетo бебе немa гoлo дa шетa, местo кoличкa oд 500 еврa зa дa се чaлaмaм пo улици сo неa ќе му земaм oд 200, зaр мaтеријaлните нештa се пoбитни, a пaрите дaдени зa здрaвје фрлени, дaјте ве мoлaм. Темaвa пaтем е зa цени, a не зa тoa кaкo ти сметaш декa пaрите зa привaтни се фрлени.
А ние зa кoгo идеме тaму, кoј ни е нa првo местo? Нoрмaлнo бебетo и јaс тие пaри зa негo ги дaвaм. Мене фрлaње пaри вo вoздух ми се купувaње нa скaпa oблекa зa бебетo кoјa ќе јa изрaсне зa месец денa, и кoлички oд 40.000 , и штo ти знaм штo се не. А пaри дaдени зa дa дoјде здрaвo прaвo нa свет сo ширoкo срце ги дaвaм без мoмент нa кaење. Пaтем брaвo штo имaш пaри ете ни се пoфaли битнo
Devojki dali nekoja od Vas se porodila carski vo Sistina i dali e 100.000 den.,bez skrieni trosoci Se plasam da ne ima nekoi skrieni trosoci pa da se cudam so me snaslo