Jas se porodiv prirodno vo remedika vo septemvri, na oficijalnite 70.000 dadov uste 2000 plus ,toa bese ehoto na kolkovi na bebeto ako dobro pamtam,drug trosok nikakov. Prezadovolna sum
Санте не би одела. Дадов капар и го барав назад. Не те приметуваат, не се услужливи и сум скроз незадоволна. Ама секој со свое искуство.
Да да. Ама не ги бива. Неклиматизирано беше јас кога бев, расипани им биле климите, јас крварев они ми викаат чекај, а морав да лежам и видов услуга нула и им реков ако не сакаат да ги тужам ( пошо ради Адамова компликации имав со крварење) да ги вратат и ми ги вратија. Срамота. Ебате болницата да ти кажам право.
Offf. Sekoj so razlicno iskustvo. Jas drugarka imam Sistina se porodi so carski, i ne e zadovolna. Usluga, sestri, nega ne , samo od doktorot da. Taka da sekoj so svoja prikazna. No, ok. Ubavo e da se slusnat mislenja
Така е. Ама јас бев и таму и таму па малку повеќе видов за да ја направам разликата. Друго е човек кога ќе види и ќе спореди, друго е муабет од едно место. А инаку секогаш секаде ќе има незадоволство. Еве и свеки мене ми викаше слабо поклони сум добила зашто внука и у Санте добила пуна торба облека. ( испаѓа ова на кој до што му е). Инаку и јас ради задоволство на таа девојка прво у Санте отидов.
Не. Си се префрлив у Систина. Значи мајка ми од Санте ме качи у кола истиот ден и у Систина ме однесе. Они не се умараа ни да ме услужат. Дури Адамова на тел ми се јави да се расправа со мене како јас не сум знаела што е хематом и дека ако требало дс го испуштам ќе го испуштам. Вампирка стара грда никаква. А за облека врска немам што даваат еве @kelebeim*** ќе ти каже. Јас не сум видела, само чув од свекрва ми откако се породив.
Prv pat slusam za obleka. Nisto ne mi dadoa, a moze davaat nesto simbolicno za bebeto. Znam na pocetok davaa nesto torba so Swarovski privezoce za bebeto, a isto i Sistina znam torba davaat so nekoi raboti ama aj ne e bitno toa tolku. Inaku jas za Veligden izlegov i ziv covek nemase, pa zatoa moze me promashile
Истото искуство го имам од Ремедика. Крварев со првата бременост и отидов и ми рекоа дека не ми е ништо, а тој не ме ни погледна на ехо. Едноставно не се замараше. И го изгубив плодот во 5 недела. Некои се задоволни од Ремедика читам, ама моја нога таму НЕ. Идиоти никакви. А им бев пациент тогаш.
Jas se porodiv pred devet godini vo Re medika I bev mnogu zadovolna togas me porodi doktor dimcev I bese mnogu opusten a Sega pred dva meseca se porodiv vo cair I bebeto pocina a doktorive katastrofa pravam razlika of privatna bolnica I bolnicata vo chair vrska nemaat katastrofa
@fina erika многу ми е жал за случката. Ти кажаа ли зошто? И јас имам лошо искуство со Ремедика и Адамова додека беше таму.Со двете се породив во државна ама правев некои прегледи кај Адамова.Катастрофа! Гледашр нешто што никој не можи да го види...колку стресови да ми прави
Многу ми е жал за тоа што се случило, и неможам ни да замислам колкава е болката на загубата, те имам читано низ темите, но не е убаво да шириш негативни мисли посебно зашто во секоја болница може да се случи несакан исход. Не сме компетентни да кажеме во која болница има добри а во која лоши доктори. Имало смртни случаи и по приватните болници. Неможеш да генерализираш, сепак во Чаир има многу стручни доктори, и пак ќе кажам жал ми е за загубата и што докторот не ја препознал ситуацијата да реагира на време.
За Чаир имам слушано и за друг смртен случај. А не знам баш и колку се стручни. И од таму стручни доктори си заминаа по приватниве. И жената си сподели што и се случило. Не знам зошто и викаш дека негативно мисли.
Пред породување се префрли во Систина? Па зар може така, без преглед без ништо, само за пораѓај да им се појавиш?
Се префрлив во 4ти месец. Тогаш имав хематом кој ми го виде матичниот а Адамова тврдеше нема ништо. Среќа требало да биде, еве го син ми здрав и жив. Долга е мојата ама среќа памет ми дојде... Инаку уште у 3ти оставив капар пошо не размислив каква глупост правам.
Затоа што во секоја тема за бременост и породување потенцираше дека болницата "не ја бивало" а всушност еден доктор е во прашање и тоа прилично млад. Факт е дека за поголема плата најдобрите доктори избегаа приватно но далеку од тоа дека не се останати стручни доктори по државните институции. Јас за сите болници имам слушнато по некој смртен случај, но нема потреба да ги полниме темите со страшни и ретки случки. Не секогаш зависи се' од докторите!
Па добро де. Жената доживеала страшно нешто и секој бара кривица во докторот во таков случај реално. Јас од Ремедика не сум задоволна, поради тоа што докторот не ме прегледа и го изгубив плодот. И да, него ќе го обвинам зашто му викав дека крварам и тој ми рече ништо не е, а не ме ни прегледа. Ама стојам зад тоа дека и Ремедика има добри гинеколози, ама мене ми се погоди еден што беше и млад.