Цени за породување

Дискусија во 'Бременост' започната од love23, 16 февруари 2012.

1. Elen4e_sonce

Elen4e_sonce Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    630
    А за да се породиш вобприватна треба цела бременост таму да ти се води? Или може за се да одам кај матичен, а за породување во Санте или Систина пример?

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    13.682
    Не мора цела бременост. Само мислам дека треба барем во осми месец да отидеш за да бидат запознаени што како.

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Жени јас само едно ке кажам,значи само господ да не има сите во негови раце , инаку и во државно и во приватно се може да се случи .

На stevemila, Smiley11, pandelka и 9 други им се допаѓа ова.
  4. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Ne sakam nikoj da me sfati pogresno no koga ke go cekate vaseto vtoro dete posle devet godini bez nikzkvi intdrvencii i te ksko e bitno deka trebz doktorot dz vnimava posebno ako seto toa mu go obrazlozis i na kraj kraeva ova e sloboden forum ke pisam toa sto szkam i mislam pozdrav bez ljutis neznam dali imas deca i nedaj boze da go dozivees istoto sto i jas

На Meckicja, stevemila, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    13.682
    Јас те сфаќам и не мислам дека си негативна што си кажа тоа што имаш доживеано. Јас изгубив две бремености, но што викаш кога некој не осетил на своја кожа, ќе мисли поинаку. A секој ќе обвини клиника или лекар во тие моменти. Мене блиски не ме сфаќаа зашто не поминале тешко. Ми викаа ќе помине и дека тоа и се случува на секоја втора жена. Ти посакувам да си имаш второ детенце во скоро време :)

На Meckicja, stevemila, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Ti blagodaram za poddrskata

На stevemila, ime-prezime и meckicka им се допаѓа ова.
  7. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Ne mora da odes cela bremenost. Moze i na kraj skroz da pojdis cisto doktor da izberes i da ti kazat sto kako. Ova na kraj mislam 9ti

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Asteri

Asteri Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    28
    царски се породив во РеМедика лично сум презадоволна и од третманот и од докторот. Целата бременост ја пратев таму и се коректни во однос на трошоците пошто се случувало да одам 3-4 пати на прегледи да платам само еднаш. Најважно е докторот да ти се погоди и во приватните и во државните има секакви доктори но разликата во третманот е неспоредлива. мислам дека царски е околу 106,000 денари со тоа што се вклуцени 5 болнички дена и испитувања за бебето. Јас пред да не пуштат дома инсистирав да се вакцинира бебето пошто вакцинирање закажуваат дополнително што беднаш беше прифатено од нивна страна.

На eli25, Kaetana, Seduction и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Aj ceni za vo plodnost koj se ima sega brzo porodrno.i koj doktor ve porodil vase mislenje :* @irenadaniel kako pomina ti.kolku plati?backi do princezata

10. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Jas plativ za spontano 53.500. Me.poragase Kristinka. Malku e da recam zadovolna, tuku.prezadovolna sum od doktorkata. I od toa kako mi ja vodese bremenosta i od pripremite za poragaj, me ohrabruvase na poragaj ne se mrdna od sala, a i dodeka lezev celo vreme me posetuvase. Prekrasna e i ja preporacuvam.

На mikimaus123 и m.i.g им се допаѓа ова.
  11. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Некоја феминка да има информации околку породување во Ремедика, условите, цените и слично.

12. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.279
    Допаѓања:
    35.321
    Јас имам од лани. Мнгоу сум си задоволна. Ја водев бременоста комбинирано и кај матичната и таму, во 9 одев на цтг таму и си се договорив со докторот за пороѓај. Чекавме до крај и закажавме царски од денес за утре бидејќи бебето мораше да излезе, а мене цервиксот ми беше скроз затворен. Вечерта пред закажаниот царски ми пукна водењакот и се отворив прилично брзо. На смена беше Ефремоски и човекот е цар. Ептен смирен и темелен. Сепак бидејќи бев договорена му се јавија на Димитров кога сфатија дека сум отворена и веднаш дојде. Се породив на крај со царски бидејќи бебето бепе високо наместено, а јас имав претходно септум на тој дел од матката и за секоја случај така одлучивме.

Од сестрите сум мнгоу задоволна. Можеш да ги викнеш кога сакаш, љубезни се и има неколку од нив што се ептен добри за обука за доење. Буквално ми покажуваа различни позиции, ми носеа силиконска брадавица, ланолин за пупките бидејќи ми испукаа.

Јас имав некој пакет со матични клетки и имац некој попуст. На крај плативме нешто околу 88000 со вклучено испитување на трансфузиологија бидејќи јас сум Рх негатив. Царскиот вклучува 5 болнички денови со тоа што денот кога ќе с епородиш се рачуна како нулти ден па бројат од утредента. Мене ми се фатија така 6 цели дена бидејќи се породив во 1 ноќта и тој цел ден ми беше нулти. Јас бев во соба со два кревета ако сакаш да си сама се доплаќа нешто плус на основната цена.

На Kaetana и Seduction им се допаѓа ова.
  13. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Фала ти многу на брзиот одговор. Јас се размислувам уште каде да се пораѓам ама немам уште многу време. Се плашам да не згрешам зошто ми е прва брменост.

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.161
    Допаѓања:
    124.551
    Цената 70.000 природно во Ремедика е со анестезија или без? Прашував ама не разбрав. Знам дека се доплаќа преглед за бебе.

15. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Природното им е со епидурал вклучен.

На Seduction и eli25 им се допаѓа ова.
  16. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.279
    Допаѓања:
    35.321
    Се доплаќа накнадно ортопедски преглед и преглед од кардиолог. Двете по 600 денари. Обичните педијатриски прегледи се вклучени во цената за породување во првиот месец од бебето. Тогаш се оди на неколку дена за да видат како напредува и тие педијатриски прегледи се бесплатни односно влезени во цената за породување.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    Дали некој бил или има информации колку пари е сам во соба во Систина?

18. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Се доплаќа 58евра од вечер за сама во соба

На Mia.milicka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    Cena za carski vo sante plus znate?

20. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    83000 денари е, и плус уште 2000ден за задолжителна лабораторија :)