А за да се породиш вобприватна треба цела бременост таму да ти се води? Или може за се да одам кај матичен, а за породување во Санте или Систина пример?
Не мора цела бременост. Само мислам дека треба барем во осми месец да отидеш за да бидат запознаени што како.
Жени јас само едно ке кажам,значи само господ да не има сите во негови раце , инаку и во државно и во приватно се може да се случи .
Ne sakam nikoj da me sfati pogresno no koga ke go cekate vaseto vtoro dete posle devet godini bez nikzkvi intdrvencii i te ksko e bitno deka trebz doktorot dz vnimava posebno ako seto toa mu go obrazlozis i na kraj kraeva ova e sloboden forum ke pisam toa sto szkam i mislam pozdrav bez ljutis neznam dali imas deca i nedaj boze da go dozivees istoto sto i jas
Јас те сфаќам и не мислам дека си негативна што си кажа тоа што имаш доживеано. Јас изгубив две бремености, но што викаш кога некој не осетил на своја кожа, ќе мисли поинаку. A секој ќе обвини клиника или лекар во тие моменти. Мене блиски не ме сфаќаа зашто не поминале тешко. Ми викаа ќе помине и дека тоа и се случува на секоја втора жена. Ти посакувам да си имаш второ детенце во скоро време
Ne mora da odes cela bremenost. Moze i na kraj skroz da pojdis cisto doktor da izberes i da ti kazat sto kako. Ova na kraj mislam 9ti
царски се породив во РеМедика лично сум презадоволна и од третманот и од докторот. Целата бременост ја пратев таму и се коректни во однос на трошоците пошто се случувало да одам 3-4 пати на прегледи да платам само еднаш. Најважно е докторот да ти се погоди и во приватните и во државните има секакви доктори но разликата во третманот е неспоредлива. мислам дека царски е околу 106,000 денари со тоа што се вклуцени 5 болнички дена и испитувања за бебето. Јас пред да не пуштат дома инсистирав да се вакцинира бебето пошто вакцинирање закажуваат дополнително што беднаш беше прифатено од нивна страна.
Aj ceni za vo plodnost koj se ima sega brzo porodrno.i koj doktor ve porodil vase mislenje @irenadaniel kako pomina ti.kolku plati?backi do princezata
Jas plativ za spontano 53.500. Me.poragase Kristinka. Malku e da recam zadovolna, tuku.prezadovolna sum od doktorkata. I od toa kako mi ja vodese bremenosta i od pripremite za poragaj, me ohrabruvase na poragaj ne se mrdna od sala, a i dodeka lezev celo vreme me posetuvase. Prekrasna e i ja preporacuvam.
Јас имам од лани. Мнгоу сум си задоволна. Ја водев бременоста комбинирано и кај матичната и таму, во 9 одев на цтг таму и си се договорив со докторот за пороѓај. Чекавме до крај и закажавме царски од денес за утре бидејќи бебето мораше да излезе, а мене цервиксот ми беше скроз затворен. Вечерта пред закажаниот царски ми пукна водењакот и се отворив прилично брзо. На смена беше Ефремоски и човекот е цар. Ептен смирен и темелен. Сепак бидејќи бев договорена му се јавија на Димитров кога сфатија дека сум отворена и веднаш дојде. Се породив на крај со царски бидејќи бебето бепе високо наместено, а јас имав претходно септум на тој дел од матката и за секоја случај така одлучивме. Од сестрите сум мнгоу задоволна. Можеш да ги викнеш кога сакаш, љубезни се и има неколку од нив што се ептен добри за обука за доење. Буквално ми покажуваа различни позиции, ми носеа силиконска брадавица, ланолин за пупките бидејќи ми испукаа. Јас имав некој пакет со матични клетки и имац некој попуст. На крај плативме нешто околу 88000 со вклучено испитување на трансфузиологија бидејќи јас сум Рх негатив. Царскиот вклучува 5 болнички денови со тоа што денот кога ќе с епородиш се рачуна како нулти ден па бројат од утредента. Мене ми се фатија така 6 цели дена бидејќи се породив во 1 ноќта и тој цел ден ми беше нулти. Јас бев во соба со два кревета ако сакаш да си сама се доплаќа нешто плус на основната цена.
Фала ти многу на брзиот одговор. Јас се размислувам уште каде да се пораѓам ама немам уште многу време. Се плашам да не згрешам зошто ми е прва брменост.
Цената 70.000 природно во Ремедика е со анестезија или без? Прашував ама не разбрав. Знам дека се доплаќа преглед за бебе.
Се доплаќа накнадно ортопедски преглед и преглед од кардиолог. Двете по 600 денари. Обичните педијатриски прегледи се вклучени во цената за породување во првиот месец од бебето. Тогаш се оди на неколку дена за да видат како напредува и тие педијатриски прегледи се бесплатни односно влезени во цената за породување.