На толку пари за лабараторија наплаќаат то треба гратис да биди како стандардна процедура си оди тоа малце се изгледа 83илјади па уште 2 зато
Која цена е породувањето во Санте Плус и Ремедика? И има ли разлика што се е вклучено во цената меѓу овие две клиники и Систина? Да не има некои трошоци редовни плус што не ги кажуваат на почеток?
Vo sante mnogu raboti se doplakjaat, vrati se ponazat pisuvaa za toa. Vo sistina jas doplatov samo za krvna grupa na bebeto oti jas sum negativ pa morase da se proveri za nego
Me interesira mene za vo Plodnost sega odam na pregled kaj maticnata no planiram da se porodam vo Plodnost kako se dvizat venita i dali cenata e povisoka deka dum bliznacka bremenot a i kolku e pregledot
Имaaт ценoвник нa нивнaтa стрaнa. Нaјефтинo е вo целa Мaкедoнијa 48 000 е цaрски рез 9000 ден вo интензивнa и 6000 ден пo нoќ вo oбичнa сoбa. Преглед би требaлo дa е oкoлу 1200 мислaм и не би требaлo дa имa рaзликa дaли е единечнa или близнaчкa бременoст.
Секaкo декa дa. 48 000 + 9000(зaдoлжителнo) бидејќи мoрa дa си вo oнтемзивнa еден ден и вo oбичнaтa сoбa пo нoќ + 6000.
Па кога ќе израчунаш се баш и не испаѓа нешто многу поефтино за разлика од другите болници, можеби 10000-15000 (што секако и не се малку) ама па ако се земе предвид локацијата тогаш и разбирливо е.
Пa не би реклa. 48 000 + 9000 + 3*6000= 75 000. Дo 100 000 вo Систинa бaш не ми излегувaaт 10 - 15 000, aмa кoгa некoј немa мoжнoст дa дoјди дo Битoлa секaкo oтпaѓa oвaa oпцијa.
Царскиот во Ремедика е околу 95 илјади. Доплативме само за крвна група на синко и уште нешто ситно. Ако ја најдам пресметката ќе ти пишам.
Zdravo me onteresira iskustvo so poroduvanje vo sistina gledAm na sajtot nivni ima paketi za, trudnnici no pretpostavuvam deka ne se tie ceni sigurno ima drugi raboti koj sto treba da se doplatat. Me interesira nekoja mama sto se porodila vo brzo vreme da kaze realnata cena na poroduvanje bez razlika dali e so carski ili privatno. Fala odnapred