Taa e realnata cena sto ja pisuva. 70700 e prirodno poroduvanje. Jas doplativ samo za krvna grupa na maliot. Nema skrieni trosoci
Tie se cenite sto se ovjaveni na sajtot na Sistina. Edna drugarka sega skoro se poridi priridno i plati nekade okolu 71.000. Znam deka cenata se zgolemuva ako sakas da bides sama vo soba ili apartman.
Jas se porodiv so carski, nisto ne doplativ, se si pisuva vo paketot, sto dobivas za taa cena. Plus dobiv poklon bebeska torba, so pernice, prekrivce, DVD so pesni za bebeto, kniga za nega na novorodence i uste nesto.
Ако имаш нулта нгатив крвна група, треба да си доплатиш 100 евра за инекција за тебе, 1000 денари за проверка на крвна група на бебето и ако се испостави дека и тоа треба да прими инекција - 100 евра и за него. Тоа се дополнителни трошкови.
Vo 28ma nedela vo sistina ja primav inekcijata i bese pomalku od 3000 denari. Koga ke se porodis proveruvaat krvna grupa na deteto. Ako e rh negativ ne prima majkata vekje nisto, a ako e pozotiv bebeto MAJKATA prima uuste edna doza znaci uste 3000. Bebeto NE prima inekcija. Ne sirete dezinformacii
Значи јас погрешно сум разбрала, се извинувам. Сепак сигурна сум дека ми рекоа 1000 ден за проверка на крвна група на бебето и плус пари за инекцијата, сепак се дополнителни трошоци надвор од пакетот.
Toa so proverkata na krvna grupa na bebeto i jas go imav pogore pisano. I go nema sekoj kako trosok samo majkite so rh negativ. Normalno deka i inekcijata bi bila plus trosok isto kako i proverkata. Ne e standard procesura za sekoja rodilka.
Во Систина се породи спонтано другарка ми и требаше да плати 72.000мкд, но на крвната слика на бебушот имало некои покачени вредности од нормалните, и другаркава остана уште една дополнителна вечер заедно со бебето. За таа ноќ и наплатија дополнителни 14.000 мкд (7.000мкд за мајката и 7.000 мкд за бебето). Мене ми се виде безобразно скапо за една дополнителна вечер. Значи на крај плати 86.000 мкд.
Zdravo me interesiraat cenite za poroduvanje vo remedika I sistina I od kade ste povekee zadovolni. Ako moze vasi iskustva. Pozz
А дали знае колку се доплаќа во Ремедика ако сакаш да си сама во соба - коса ми се крева кога ги читам искуствата на членките тука