95. царски рез за мајката плус 3000-ортопед, проверка на слух и ехо на срце за дете 5 болнички дена, не носиш ништо за тебе се ти даваат освен средства за л. хигиена
Мислам дека нема породувања таму.. (освен нешто ново ако има). Приватни за раѓање се Ремедика, Санте, Систина и Плодност Битола... др мислам нема.
12.000 епидурал, 6.500 еден болнички ден и 22.000 пораѓај. Зависи колку дена сакаш и треба да останиш. Јас платив 53.500 лани во декември. Нешто слушнав дека е поскапен епидуралот, ама дали е точно не знам.
Санте Плус многу ја фалат како приватна болница и ми се чини дека е дупло поефтина од Систина.... Пријателка лани се породи спонтано за 750 евра Беше и повеќе од задоволна, дури презадоволна И од грижа, персонал, хигиена од се
Јас не знам за лани. Сега цената е таа. Имаа објава на фб - врати се на темава малку поназад и ќе видиш.
Значи пак има 6.000 денари разлика Шо му текна и онака не беше ефтино. Иако во споредба со другите приватни е најефтино.
Еве. Имаше прашања на фб и беше кажано дека ценава не вклучува анестезијаи прегледите се безплатни од 38 недела. Така да, ништо пос3бно поефтини не се.