Ne e voopsto luksuz privarno ednostavno tamu dobivas normalni covecki uslovi i usluga sto sekade vo razvieni zemji taka izgleda drzavnoto zdravstvo a toa sto kaj nas drzavno e mizerno pa ova izgleda kako luksuz e druga rab... vnatre ne se nisto posebno bolnicite a cenata sto ja plakas e za uslugata 24h personal za bilo sto e toa go nema drzavno ... nikoj ne ide privatno radi krevetot ili bilo sto ides privatno radi uslugata sto ja dobivas
Јас коментирав луксуз од аспект на финансии, а не дека услугата е кузнај каква луксузна. Со оглед на тоа колку се просечните плати (па дури и да заработуваш малку повеќе од просекот) есапот ми вели дека приватна болница е луксузирање. Мене ми е Ок грижата што ја добив од Чаир, не ми треба ништо повеќе за три дена, освен што секогаш ќе жалам по моментот што неможам сопругот да го земам како поддршка, и да ми дојдат во посета. Затоа можеби ќе размислам за тој апартман макар што не ми се свиѓа и за тоа да давам пари. А точно дека не е бесплатно државното здравство зашто цела година работиме и плаќаме за тоа здравство и на крај од годината искача како да сум си ја платила приватната болница.
Најчесто е неможност за да се дојде до финансиите за приватно породување, ама некогаш се во прашање и приоритети. Некои можат да си дозволат пр. патувања за викенди и одмор на море, што кошта и многу повеќе кога ќе се собере сумата, ама за приватна болница им е фрлање пари. Факт е дека сме сиромашна земја, ама и дека приоритетите ни се крајно изместени.
Ke poludev da ne mozese nikij da mi dojde, kako sto uste od bolnica pocna da me mava postporodilnata.
Mamicki kazete mi ceni za poragaj vo sistina za prirodno I carski? I dali pregledite sto se na deteto odkoga ke se rodi se doplakaat I kolku
Dali ispituvanjata na bebeto spagaat vo cenata eho na kolkcinja kardioloski pregledi itn tie so se ispituvaat odma koa ke se rodi
Конкретно за колкови не знам, иако е наведено дека е вклучен ортопедски преглед, ќе ти кажат мајки што веќе се породиле таму, а за кардио знам дека е бесплатно доколку го направиш феталното ехо кардио таму.
Ехо на колкчиња не се прави. Само ортопедски преглед. Ехо на срце не се плаќа само доколку имаш направено ехо(кардио)графски преглед на срце во текот на бременоста.
Dali kukla ke moze da mi kaze koj doktor ja porodil I kako e zadovolna od sistina I dali ima skrieni trosoci za poragajot
Isto mnogu dobro pominav,bevme dve vo soba poseta vo sekoj moment maz mi doagase I posle polnok I pak go pustaa. Sestrite bea site od dobri podobri, Edna stara sestra na glava mi se kaci dodeka da fati bebe da cica. Iskreno ne ocekuvav tolku dobar pomin.
70.000 spontano 101.000 carski kaj dr elizabeta matevska se porodiv jas prekrasno iskustvo nema da zgresis nema skrieni trosoci se sto ti treba i za tebe i bebe imas vo paketot osven ako izleze nesto dopolnitelno nedaj boze neli ...
Мене д-р Ивановски ме породи. Платив колку беше пакетот и доплатив само крвна група на бебето бидејќи јас сум рх-, а битно беше која е и она заради примање инекција.