Па затоа и јас. Макар што па и до Скопје не ми се влечка. Ама некако и др не ми беше сигурен за цените, па затоа не сакав да шпекулирам вчера кога ме праша. Од 36 н треба да почнам со контроли таму, па убаво ќе се распрашам за скриени трошоци да не има некои.
Разликата од 30 000 ден од Плодност до Систина за царски ми е многу голема, ама од друга страна Систина е клинички центар, а Плодност само гинеколошко акушерско одделение. Незнам каква е неонатологија во Плодност. Јас се надевам дека се ќе биде во ред па да можам спонтано да се породам, ама си викам да не испадне да имам индикација за царски па да треба повеќе од 100000 ден да спремам за Систина..
Јас кога се пораѓав беше 62.500 царски. Претходно треба да имате на државно испитано Хепатит Б и Ц,ХИВ и крвна група за да не ви испитуваат нахнадно па да ви дојди поскапо. Платив 69.800 оти почнав природно и ми ставија епидурал,таа не ми фати и ми ја наплатија пола (беше 12.000,платив за нејзе 6.000) исто 1300 беше анестезиолошкиот картон затоа толку. Значи 20.000 ден плус да платил некој не знам што му имаат правено. Мислам дека се само дезинформации. Ако појдев на царски ќе платев 63.800
Хепатит Б и Ц и хив за што се испитуваат? И при природен и при царски? Ова само за приватниве ли важи?
Мене ми кажаа од Плодност сестрите да си испитам на државно пред да одам за породување. Не знам дали истото важи и за на државно. Јас и оваа бременост испитав ама на државно ќе се пораѓам и не во Мк.
ne ispituvajte na drzavna hepatit B C i HIV vi vleguvaat vo cenata koga ke go otvorite anestezioloskiot karton od 1500 a tie sekako gi plakate taka vi kazuvaat za niv da im e polesno
Не знам искрено,јас пред 3 год се породив,мислев дека и оваа бременост ќе се пораѓам таму ама испадна како што испадна инаку ќе прашав ко ќе одев на преглед
Почитувани , добар ден од мене како нов член.Не би се надоврзувала во моментов на некој од Вашите цитати, би сакала само да искоментирам за услугите во Систина.Се породив пред две недели и поминав најсупер од тоа што го очекував.Доколку сте во мисла кај кој гинеколог, мој совет ви е др. Даниела Јованова. Девет месеци беше со мене, достапна 24/7,најпрвин како доктор, мајка и пријателка! Нема да згрешите! Поздрав и секое добро.
Carski se porodiv i veke vtoriot den mozev da dvizam, sama vo wc i tusiranje.5 ti den si otidov doma i pesh do 5 ti sprat ( zosto ne raboti liftot ). Racete da i se pozlatat na doktorkata Mnogu sum i blagodarna pred se za trpenieto shto go imashe so mene
zdravo, znae li nekoja majka da mi kaze dali vo Remedika za raganje carki moze da se plaka na rati na primer na 2 ili 3 rati, zoto sega se sporedile so sistina 10% gi pokacile cenite blagodaram
Kako se sporedile? Javi se prasaj dali imaat so.nekoja banka skluceno dogovor. A deka ti moze sama na 3 pati da nosis pari, sigurno ne.
Пет дена броиш си денот на приемот после 18ч или? И јас ќе се пораѓам со царски рез во Систина во петок, а утре после 18ч треба да се јавам на одделение па да си прерачунам до кога ќе останувам здравје да биде се во ред )
Вторник здравје ќе си одите и мене така ми се падна четврток прием петок царски и вторник дома Со лесно
Кај кој доктор ќе се пораѓаш? А мора ли ден претходно да се оди, во ремедика дента на операција одат...