1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цени за породување

Дискусија во 'Бременост' започната од love23, 16 февруари 2012.

1. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Па затоа и јас. Макар што па и до Скопје не ми се влечка. Ама некако и др не ми беше сигурен за цените, па затоа не сакав да шпекулирам вчера кога ме праша. Од 36 н треба да почнам со контроли таму, па убаво ќе се распрашам за скриени трошоци да не има некои.

2. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    Разликата од 30 000 ден од Плодност до Систина за царски ми е многу голема, ама од друга страна Систина е клинички центар, а Плодност само гинеколошко акушерско одделение. Незнам каква е неонатологија во Плодност.
    Јас се надевам дека се ќе биде во ред па да можам спонтано да се породам, ама си викам да не испадне да имам индикација за царски па да треба повеќе од 100000 ден да спремам за Систина..

3. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Во право си. Треба се убаво да се разгледа.

4. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Јас кога се пораѓав беше 62.500 царски. Претходно треба да имате на државно испитано Хепатит Б и Ц,ХИВ и крвна група за да не ви испитуваат нахнадно па да ви дојди поскапо. Платив 69.800 оти почнав природно и ми ставија епидурал,таа не ми фати и ми ја наплатија пола (беше 12.000,платив за нејзе 6.000) исто 1300 беше анестезиолошкиот картон затоа толку. Значи 20.000 ден плус да платил некој не знам што му имаат правено. Мислам дека се само дезинформации. Ако појдев на царски ќе платев 63.800

5. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Хепатит Б и Ц и хив за што се испитуваат? И при природен и при царски? Ова само за приватниве ли важи?

6. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Мене ми кажаа од Плодност сестрите да си испитам на државно пред да одам за породување. Не знам дали истото важи и за на државно. Јас и оваа бременост испитав ама на државно ќе се пораѓам и не во Мк.

На Someday му/ѝ се допаѓа ова.
  7. cik

cik Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    18
    ne ispituvajte na drzavna hepatit B C i HIV vi vleguvaat vo cenata koga ke go otvorite anestezioloskiot karton od 1500 a tie sekako gi plakate taka vi kazuvaat za niv da im e polesno

8. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Не знам искрено,јас пред 3 год се породив,мислев дека и оваа бременост ќе се пораѓам таму ама испадна како што испадна инаку ќе прашав ко ќе одев на преглед

9. Saturnova

Saturnova Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    5
    Почитувани , добар ден од мене како нов член.Не би се надоврзувала во моментов на некој од Вашите цитати, би сакала само да искоментирам за услугите во Систина.Се породив пред две недели и поминав најсупер од тоа што го очекував.Доколку сте во мисла кај кој гинеколог, мој совет ви е др. Даниела Јованова. Девет месеци беше со мене, достапна 24/7,најпрвин како доктор, мајка и пријателка! Нема да згрешите! Поздрав и секое добро.

На jule84, Martka и Iki lepi им се допаѓа ова.
  10. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    661
    kako se porodi carski ili prirodno.

11. Saturnova

Saturnova Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    5
    Carski se porodiv i veke vtoriot den mozev da dvizam, sama vo wc i tusiranje.5 ti den si otidov doma i pesh do 5 ti sprat ( zosto ne raboti liftot ).
    Racete da i se pozlatat na doktorkata Mnogu sum i blagodarna pred se za trpenieto shto go imashe so mene

На Maryaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dori@2015

Dori@2015 Нов член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    • Ве молиме пишувајте кирилица.
    zdravo, znae li nekoja majka da mi kaze dali vo Remedika za raganje carki moze da se plaka na rati na primer na 2 ili 3 rati, zoto sega se sporedile so sistina 10% gi pokacile cenite blagodaram

13. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Kako se sporedile?
    Javi se prasaj dali imaat so.nekoja banka skluceno dogovor. A deka ti moze sama na 3 pati da nosis pari, sigurno ne.

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Со кредитна картичка било каде можеш на рати.

15. orhidea242

orhidea242 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    180
    Истото искуство со Јованова господ здравје да и даде за 18 саати бев на нога без скорп ич болка

На Saturnova му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mrs. Lazarova

Mrs. Lazarova Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    55
    Пет дена броиш си денот на приемот после 18ч или? И јас ќе се пораѓам со царски рез во Систина во петок, а утре после 18ч треба да се јавам на одделение па да си прерачунам до кога ќе останувам здравје да биде се во ред :))

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. jule84

jule84 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    945
    Вторник здравје ќе си одите и мене така ми се падна четврток прием петок царски и вторник дома
    Со лесно

На Mrs. Lazarova му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mrs. Lazarova

Mrs. Lazarova Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    55
    Ау јас па мислев понеделник најдоцна :) фалаа ти

На jule84 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. jule84

jule84 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    945
    Аааа многу мислиш ти хахахаха седи таму јас неќев да си одам баш ми беше убаво:hug:

20. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Кај кој доктор ќе се пораѓаш? А мора ли ден претходно да се оди, во ремедика дента на операција одат...