https://acibademsistinababy.mk/images/novosti/poroduvanje-paket-mk.pdf на следниов линк ги имаш цените со сите услуги кои се вклучени во пакетот за во систина
Zdravo sakam da prasam dali vo sistina ili re-medika imaat moznost za plakjanje na rati ili se se plakja vo gotovo?
Во Систина има на рати со дајнерс или ако земеш кретит од Стопанска Ад Битола. За ремедика не знам ама би требало да може на рати.
Стопанска Битола имаат кредит МЕДИПЛУС BABY кој нуди финансиско покритие со 0% каматна стапка за породување во Систина
Dve moi prijatelki zemaa za poroduvanje konkretno od Stopanska banka a.d. Bitola, nema kamata, realno e samo plakanje na rati i e najdobra opcija. Plus im vazi za site medicinski uslugi, a i mi rekoa deka odma go odobruvale
Дали знаете колку е цената за породување во Систина, Ремедика, Санте и дали во цените се вклучени и анестезиите?
За во ремедика царски рез е 115.000 а природно е 85.000 да вклучени се анестезиите спинална и епидурална мислам дека и систина се тука некаде со цените не сум сигурна
Во Систина за царски платов 115.000 + 1200 дополнителни испитувања на крв после операција. Се е вклучено во цената, и плус 3 контроли за бебето во првиот месец и 2 контроли за мајката. ЦТГ во 9 месец се плаќа еднаш само, првото.
Првото цтг и преглед во Систина го платив 2500, ама не водев бременост кај нив. Пред неполн месец се породив, така да тие се цените.
Се јавив во ремедика ми кажаа дека природен пораѓај е 85.000 ден. со 3 дена лежење и анестезија а царски 115.000ден со 5 дена лежење и анестезија плус се доплаќале 2-3000ден за прегледи на бебето, но заборавив да прашам дали се наплаќа цтг и прегледите од 36та недела, па ако знае некоја да ми каже и дали има уште некои скриени трошоци што сега не ги кажуваат а после ги наплаќаат?
Не се плаќа цтг. Капар оставаш од 100 еу а скриени трошоци знае да има во зависност која среќа ќе бидеш. Мене ми дојдоа да ми кажат дека му направиле на малиот некое испитување, и потоа гледам 5000 ден на сметка поише ради тоа а никаков резултат немав ниту ме прашаа дали дозволувам да ги направат. На своја рака си одлучија.