120.000 во јануари, не е сменето. Дел од работите се 4 дена во соба, три прегледи за бебе, прв преглед за мајката после породување. Најтопла препорака за Златко Палчевски, прекрасен човек, и доктор.
Моментално: подготовка и прегледи од 36. недела до крај 6300+ пцр тест 2200 + прегледи за бебето 2-3000ден+ природно породување 89300 / царски 123000
За среќа немам никакви симптоми, ниту пак позитивен тест, ама сум била во контакт и страв ми е да не покаже нешто. Инаку планирам во Чаир. Моментално сум 36н и 4д.
Ќе може ли некој подетално да објасни за пораѓајот во Санте? Каков е односот на докторите? Цената? Дали си сам во соба одкако ќе се породиш? Односно дали вреди приватно да се оди
Морам со сите вас да го споделам моето задоволство од Ј.З.У СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА ПО ГИНЕКОЛОГИЈА И АКУШЕРСТВО "МАЈКА ТЕРЕЗА" – ЧАИР, СКОПЈЕ ПРЕКРАСНИ СЕ СИТЕ од прв до последен, пред се професионалци што неуморно и совесно си ги извршуваат работните задачи. Хигиената ми беше на прво место - секоја чест. Посебно сум му БЛАГОДАРНА ДО БЕСКОНЕЧНОСТА, на др. Зоран Ивановски, кој ме следеше 24/7 и пред 3 години и сега и не дозволи да ми прифали ништо. Вакви луѓе му требаат на државното здравство. Капа доле на целиот персонал. Работат една од најодговорните работи и тоа го прават со голема љубов и внимание. Иако денеска 100 пати на сите поединечно им реков секоја чест, еве по 101ви пат
https://www.facebook.com/santeplusM...18UMT2qN74iwPWH6UzcthQ6iJuDwjEphdFY6cfhRUHUSl Здраво, дали некој има искуство со цените од Санте Плус и промотивните пакети?
Дали некој скоро се има породено во Систина, кои испитувања ги прават за прием во болница ? Јас утре одам таму за индуциран пораѓај па ме интересира.
Анализи на крв меѓу кои и фактори на хемостаза, микробиолошки брисеви од грло и нос, ковид брз тест и разговор со анестезиолог... Имаше флаери со објаснето, од нив прочитав...
Еве не сум ни приметила а и заборавив да прашам некоја од сестрите. Само незнам дали да одам гладна поради крвната слика ?
За крвна слика најарно е да одиш гладна (ако не можеш да издржиш глад, спакувај сендвич и изеди го после вадењето на крвта), можеш секако да пиеш вода пред вадењето на крв.
За на гладно е битно да одиш доколку испитуваш биохемија или шеќер... Мислам дека тоа немаше, но доколку наутро правиш испитувања секако појди си гладна,со појадок во ташна
Да така ќе направам за секој случај Фала ви женски. Сега уштe некој стравот да ми го избрка добро ќе беше
Не. Јади си најнормално. Други работи проверуваат. Мене накај 1 ми земаа крв, после разговор со анестезиолог. Секако немаше гладна да седам. Со лесно.