Дали во подготовките за пораѓање во Ремедика се вброени и тестови за Хив, Хепатит и сл.? Или тоа треба претходно да се направи, и каде? Јас не ни знаев за овие тестови, ми ги спомна една пријателка дека ги правела пред пораѓај па да прашам
Zdravo. Ke moze li da mi kazete kollku cini normalen porogjaj vo drzavna so osiguruvanje. Vi blagodaram
Dali ima nekoja zenichka sega skoro porodena vo Sante Plus, da mi kaze za uslovite i cenata na poroduvanjeto.
Да да моја грешка е се збунив со природен беше 90 ама сепак ептен ја претераа, за близнаци ако раѓаш дупло е...
Така и јас знам, нешто за анализи само плус. Ама како се лупета низ форумиве, кој што му текне си пишува и ти вади се од памет во цела паника со се останато.
Ќе прашам обавезно сега кога ќе одам на преглед. Муабетот ми беше дека стварно нема потреба од онакви неосновани коментари на осетливи теми.
Не се плаќа дупло ни дополнително за близнаци. Во мај со близнаци се породив во Систина, царски беше 125 000, (2000 тест за корона и 2000 анализи за мене платив, значи вкупно 129000) ништо плус не сум платила!
Тоа е и проблемот, слушнала не дослушнала и сега ај ќе се правиме паметни и ќе се докажуваме. Ако не знаеш нешто, поарно скокни ја темата и преќути, не само тресење одговори и мислења од ракав. Инаку осетлива е темата за некој што е пред чинот, а собирал пари со месеци само за да не оди на државно по траума, и сега од нигде никаде некоја госпожа те стресува и пишува глупости.