Ама ова е форум, секој може да пишува што сака, не може да ги земеш информациите здраво за готово. Така мислела, така напишала, на крај на краиштата имаш број од Систина, јави се ќе ти кажат цена.
И дека е форум оправдување е да пише кој што сака? Нормално дека ќе прашам во клиниката, ама нема никаква потреба од коментари на тема што не е позната. Може јас сум грешка и мислам дека форумов треба да служи да си помагаме, а не да одмагаме, а други си го сфаќаат као простор за тролање и правење паметни.
Па форум е, кој што сака ќе пише. Никој не сакаше да ти одмогне и верувам дека девојката немала лоша намера, така слушнала така пишала, голема работа...
Nema vrska tvojov muabet. Vo pravo e @Iris-1234 na forumov sekoj spodeluva informacija kakva sto slusnal. I pogresna da e informacijata, se koregirame ednata so drugata. Toa sto go pisa clenkata bese daleku od trolanje i pravenje pametna, ednostavno bese samo komentar,namesto vaka da napagas mozese da ja koregiras. Baska i ne bese nekoj komentar do olku da se napaga.
Членката пишала дека за близнаци е дупло, што не е точно. Можела да пише дека мисли оти е дупло или не е сигурна, а не да тврди сигурно.
Da, ama zatoa pisav deka se koregirame megusebno. I jas sum bila ubedena za nekoi raboti, ama ovde nauciv deka ne bilo taka kako sto sum mislela. Clenkata napisa ednas, ne se ubeduvase deka e taka. Sramota e za banalni raboti da se napaga, nikoj nikogo ne ubeduvase samo si bese daden komentar. Malku polabavo...
Треба да се помислиме што ќе напишеме, ама па за цена нема да се потресам сигурно . Затоа се тука државните болници..
Лабава сум јас. Туку ако не сум сигурна во нешто нема да го пишам. Можам да напишам дека скрининг за близнаци е 3.800, но може да е и повеќе. Затоа не тврдам ако не сум сигурна.
Nekogas za nesto i ke bides sigurna, ke tvrdis i toa e vo red. Mnogu raboti se menuvaat osobeno pak ceni za poroduvanje, ovde ke ti pisat i sfatis si tvrdela pogresno. I toa e vo red, po tret pat naglasuvam site informacii si gi spodeluvame i koregirame megusebno,forum e! Potresuvanje i napaganje za komentari smetam deka e nepotrebno, osobeno za vakva banalna rabota. P. S. Inace i jas mislev deka za poroduvanje so bliznaci e skoro duplo, eve nauciv deka ne bilo.
Уште замисли дупло да е...ама како тргнале со цените, се повеќе ќе бегаат луѓето на клиника. Безобразно станаа скапи. Пр.лекот чини 75, апликација 800 денари..Не ми се веруваше..ужас
Mene vcera za bris za streptokoka 1200mkd pregled eho od 5min 1800mkd. Na naplata koga ni kazaa 3000 ostinavme so mm.
Девојки, нигде неможам да најдам цените за породување во Ремедика, да не има некоја скоро породена да сподели?
јас прашував за царски во Ремедика 132.000 денари ми рекоа… Денеска се јавив во Санте плус имале некоја промоција 1300€ било до крај на месецов ако уплатиш капар барем 50/100€ за царски исто А Систина мислам дека ми рекоа 138.000 денари.
во Ремедика ти е 133000 плус некои испитувања имаа значи на групо 140000 моја блиска ја пустија денес 141000 се вкупно платила
Не знам на кој квалитет мислиш ама услугата им оди накај државна. Саат ипол чекање за закажан термин, резултати од крв наместо за 1 саат (во државна сум ги добивала за 5мин) ги праќаат дури утредента, на сред преглед докторки си упаѓаат да се караат која колку пациенти прегледала, па се оговараат после со сестрата, на телефон ако успееш да ги добиеш кога ќе те пренасочат супер…. И ред други работи што сум ги видела и слушнала. Штета што ги земаа подобрите доктори и што имаат 24/7 педијатрија инаку не би стапнала.