Tokmu taka..tivka, mila, uverluva, eloiventna, strucna, profesionalna... A i ostanatite okolu nea kako ja gledaat i i se voshituvaat... Ko dzvezda mi e (pogotovo koga ima i asistenti ili praktikanti sto go vpivaat sekoj nejzin komentar)...
Здраво на сите која е цената на спонтан пораѓај во државните болници? Мене ми треба во Струмица ама бидејќи е и таа државна ни требало да е сегде исто
Доколку имаш здравствено осигурување во нашата земја, секаде во државните не плаќаш ништо. Јас првото во Чаир го родив, ни денар не платив.
Zdravo nemam zdrastveno osiguruvanje poradi licni prcinini dali moze nekoja clenka da mi kaze kolku bi me kostal carski rez vo Bitola ili Ohrid ? Vo drzavna bolnica?
Во Систина, од кои гинеколози сте задоволни? Некоја женичка скоро ако се породувала да ми даде препорака и како се движат цените за породувањето? Имате инфо за приватно здравствено осигурување, дали покрива породување во Систина? Фала ви на секое инфо. Поздрав
Цените ги има на нет, а приватно здравствено покрива, но мислам скоро сите приватни осигурувања покриваат одредена сум, а не цел пораѓај и 90% се до каренца. Еуролинк знам само дека нема каренца
Моментално спонтано е 115.000 царски 145.000 во континуитет ги зголемуваат, во тек на бременост од 3ти месец до 9ти додека се породам 9000 го накачија… За лекар препорака за Палчевски, само тој и никој друг максимално стручен и посветен. Околу осигурувањето прашај си таму зошто секој пакет е различен има што покриваат дел има и целосно…
Колку време пред да останам бремена треба да бидам приватно осигурана за осигурањето да ми покрие породување во приватна болница и скрининзи? Во винер најдов 10 месеци, има ли некое со помал временски рок?
Јас имам преку еуролинк, условот беше кога ја склучуваш полисата да не си бремена… можам да ти дадам контакт од девојката што работи со полиси ќе ти даде понуда што ти одговара, ги работат сите компании
Види еуролинк и кроација ама пази пред да потпишеш 100 пати препрочитај, зезнати се осигурителните. За секоја ставка имаат некој услов. И прашај до која сума покриваат породување, некои покриваат само 1000 евра.
Јас се испораспрашав на повеќе места, трик работа ти е осигурувањето, те условува да склучиш договор од 2 години како кредит, околу 6500/7000 рата, некои ако си бремена не дозволуваат (повеќето) , нешто као една понуда ми дадоа и таа беше знак прашалник дали ќе покријат пород. Јас прашав касно у мој 6ти месец, значи пред месец дена, ама џабе. Дури и да не си бремена 2 години да ме обврзат на толкава рата е ужас.