Цени за породување

Дискусија во 'Бременост' започната од love23, 16 февруари 2012.

1. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.724
    Допаѓања:
    9.423
    Да фала ти, најдов флаер за цел пакет не знаев само дали и колку се наплаќа цтг. Јас цела бременост ја терам таму па ако одлучам 100% за таму ми кажаа дека цтг влегува во пакетот

На Orchidlady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Orchidlady

Orchidlady Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    22
    И на приватно ги исклучуваат порано клексаните, бар во мојот случај пред 3 години беше така. Неколку дена пред термин ми ги прекина докторот во Систина клексаните.

3. Orchidlady

Orchidlady Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    22
    Која недела си?

4. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.724
    Допаѓања:
    9.423
    Со царски беше? Јас баш на следна контрола ќе прашам и за фраксипаринот кога би го прекинале за природно породување здравје имам време 26та недела сум ама со комплицирана бременост, серклаж, цела историја и од пред бременост операции и сега во Систина, некако се посигурно се осеќам да се породам таму, ептен па ако тргне бебе да излегува рано тогаш мислам би отишла на ГАК не друго, немам финансии за дневната грижа за прематурче во Систина.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Orchidlady

Orchidlady Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    22
    На итен царски завршив, а почнавме со провокации ама не сакаше на природно да излезе И јас одам во Систина таму се осеќам посигурно исто сум со серклаж ама и јас уште се немам одлучено за породување најреално заради финансиите. Ќе ти каже и самиот доктор за фраксипиринот, јас сега треба да правам контрола на трансфузиологија па ќе видиме дали ќе продолжам со клексанот.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Да ама знаат историја таму, јас водам цела бременост и го знаат случајот каков ми е.

7. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    1.660
    Иста сум ја сум со клексани од трансфер, значи ми рекоа цела бременост ке примам по совет на скрининг кај Димчев, дека е добро за бебенцето да има проток и сл,и најчесто се оди на царски , дека после тоа пак ке ми ги дадат, значи џабе им збориш, се навредуваат као еве демак ние доктори сме ние знаеме, и на крај бегаат од секаква одговорност. Искрено јас и од Систина сум разочарана, тоа веќе таму не личи на приватна болница,никаков пристап, исто е ко на државна само подобри услови. Трагедија ни е здравството само Бог да не чува.

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Премногу пациенти имаат Систина и н можатда издржат искрено зошто и таму се сведува на неколку доктори,а за да ги задоволат сите не можат и да сакаат.Мислам дека Ремедика и плодност го немаат овој проблем.

На Снегулк@23, steela.honey и Fenix05 им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    Абе нека си примат плус луѓе или нека намалат со трката за пари. Систина почнува да личи на јавно здравство. Начукале цени, а искрено на пултовите добиваш арогантен однос и никаков одговор. Јас тоа се би истерала.

На steela.honey и H.VAGA им се допаѓа ова.
  10. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.724
    Допаѓања:
    9.423
    Леле тие стринките на пулт само се мислам кога ќе ги замава маж ми (facepalm) јас на строг бед рест, ај чекав за кај докторот 40мин одам за извештај таа ми вика ај иди доле нека ти дадат (а седат 4) молам? Да се шетам јас за ти да испечатиш еден лист кокошко :@
    Проблемот е што кај 3 4ца доктори мислам форсираме сите и тој хаос настанува поради премногу пациенти на малце доктори, НО не ги набивај прегледите на 5 10мин за повеќе пари во денот кога гледаш дека е невозможно да се запазат термините.

На KuklickaSk, steela.honey и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    На први кат на Гинекологија има по четири смрдли на пулт, а само една работи и плус, секако, е намќор. Ни повелете, ни пријатно. Неколку пати чекав да ми наплати ,а таа со колешката си покажуваше слики за некоја блуза.

На steela.honey и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  12. steela.honey

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    1.660
    Знам дека се преоптоварени, ама менаџментот затоа служи, треба да вработат повеќе доктори, зошто минатиот преглед мојот доктор беше отсутен, и ме упатија кај друг доктор , требаше ехо да ми направи, не знаеше да го вклучи мониторот, ми стави кило гел на стомакот, и си платив 4000 ден без да ја видам беба а тргнав на пат, значи што понатака.

13. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    4.578
    Треба да реагирате на вакви работи, Систина барем има каде да се побуниш

На steela.honey му/ѝ се допаѓа ова.
  14. steela.honey

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    1.660
    Да и плус тоа, и јас го имам забележано, значи мислат не знам кај се, абе твое е да ми се насмееш и услужиш а не ти и се обраќаш она си прави муабет, баш ги опиша прави кокошки. Значи треба да се позанимаваат со персоналот оти болницата е иста ко на ГАК да си, само што после секое излегување од преглед си полесен за 4000-6000 илјадарки. Епа мало морген.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. steela.honey

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    1.660
    Абе ајде викам што ке реагирам ако ми затреба нешто да не правам драми, ама реално треба како они што се понашаат така и да си добиваат.

16. Macimaxi3

Macimaxi3 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    78
    Здраво ме интересира во ремедика дали може да се плака на рати или треба целата сума да се плати?

17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.244
    Допаѓања:
    27.875
    Може на рати со кредитна картичка

18. Macimaxi3

Macimaxi3 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    78
    Како оди тоа, мидлам да не знаеш каква е процедурата.

19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Нема процедура. Треба да имаш кредитна картичка, тебе ти ја наплаќаат цела сум после ти враќаш рати кон банката.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Macimaxi3

Macimaxi3 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    78
    A taka da ne treba povekje da se vrati od sumata kako kamata da ima neshto.