Картичките имаат некоја камата, сигурно. Инаку, болниците како болници не даваат рати, само овој е начинот ако сакаш на рати да платиш.
Ќе видиш во твојата банка колку е камата на таа картица, сите кредитни имаат камати. Единствено преку Стопанска Битола можеш да земеш бескаматен кредит за породување во Систина до 48рати даваат според износ
Тие скоро што се породиле во систина пакетот за царски е 145000 дали доплатиле нешто плус од сумата и дали го рачунаат пред оперативниот ден во тие 4 дена?
Значи во понеделник ако е предоперативен тоа е прв ден и тогаш во петок те испуштаат од болница или сабота?
У Систина сум била 2 пати по 3 ноќи со тоа што предопераривен ден немало кај мене бидејќи првиот пат итно ме задржаа и породија, вториот пат јас отидов околу 1 сабајле и нареден ден ме породија. Инаку знам дека првиот ден као не го сметале кога те примаат... П.с. би требало петок.
Со царски во сабота искачаш ако си примена во понеделник. Мада јас реков дека сакам да излезам порано и ме пуштија ден претходно. Не влијае на цената.
систина ве примаат вечер пред царски,додека Ремедика неколку часа пред царскиот.јас бев два пари итен царски,додека двете цимерки си беа на закажан си станале сабајлето во болница на пораѓај и тоа е тоаа
И јас бев со закажан и прв и втор пат. Првиот итен ради плодова, вториот закажан на 25ти јули, добивам болки на 21ви и итно ме задржуваат ПАК. Инаку убаво си е да си ден секако. Дај боже да биде така. Кој те води во Систина?
Пиши ми лп. Царски околу 145.000 Плус испитувања ако сакаш дополнителни. По 1500 ден, скрининг на слух, интолеранција на лактоза и ехо на колкчиња. Услуга ок. Задоволна сум. Супер рехабилитирана си заминав.
Јас не стигнав да се породам со првото кај неа зашто ми се испонаша, си ги повлеков парите и отидов во Систина. Крајно дрска и безобразна беше, за мое незадоволство од нивниот однос за приватна клиника се дрзна и си дозволи да ми се јави и да ми се дере. Баба од 100 години. Стручна многу тоа знам, по блиски мои, ама да ми плати Санте не би кај неа. Била стручна, на нејзини 70 и нешто не знам како уште има сила да работи. Алчна.
Толку Лејди… Многу е. Ама кај нас на државна во нашиот град е права лудница. Мислев дека кај нас првиот пат поминав добро ама разлика има ненормална. Од тука си заминав сосем функционална.
Адамова, кај 80 годишната докторка? Јас не би стапнала кај нејзе, ако е за таа, што ако е професорка, за две бебиња направи узбуна што немаше врска, а каква е на јазик, урла по родилките вреѓа пред порагај некоја ако офне. Има многу подобри докторки убаво распрашај се.
Од љубопитност ја отворив темава за да видам колку чини приватно породување па продолжив и да читам постари коментари.. Искрено не ја разбирам поентата на земање кредити или плаќање на рати трошок за породување.. Ако имаш и сакаш да платиш приватно океј, а да немаш и инсистираш да влегуваш во непотребни долгови..зашто сите се колнат во приватниве клиники искрено не ми е јасно. Мене ми е втора бременост како си одам на клиника, сѐ е бесплатно. Колку и да има лоши искуства на клиника има и во приватните болници..(нема потреба да се навлага зашто нема крај). На крајот на денот не дај боже да се случи компликација ниедна приватна болница не се нафаќа да интервенира туку одма ги праќаат на клиника.. сѐ може да се случи во тој временски период. Првата бременост ми помина природно и секако ради безбедност и откако увидоа дека јас и бебето сме добри ме пуштија дома следниот ден зашто сѐ уште короната беше во полн ек.. во секој случај имав редовни визити, помош од медицинските сестри, промена на постелнина, храна, помошна едукација околу доење, миење и менување пелени. Иако имав договорен доктор за породување се породив предвреме доцна навечер кога тој не беше на смена, си имаше докторка на смена, медицински сестри, бабици, ме породија, ме средија.. не знам што дополнително се очекува после тоа.. сето тоа ме чинеше 0 денари.