Цени за породување

Дискусија во 'Бременост' започната од love23, 16 февруари 2012.

1. Macimaxi3

Macimaxi3 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    78
    Која е цената на цтѓ во ремедика?

2. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.014
    Iskustva megju sante plus I remedika?

3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Ти си прошла добро некоја друга не прошла и затоа си одат во приватно. Јас на ГАК за прв скрининг бев цел ми го утна и тоа на убав ехо апарат, што повеќе? Првата неуспешна бременост во рана фаза матичната ме праќа како за вонматерична и таму во амбуланта на ГАК 3 доктпрки ме гледаа јајникот ќе ми го извадеа дека се сомневале на вонматерична среќа друга докторка дојде па виде дека е во матка само прерано е да се види. Кога бев со стомачен вирус не сакаше таа на ГАК да ме прегледа ми вика оди на токсикологија имаш труење со храна, а уствари мене и плодова вода ми се намалила али среќа ова го увиде таа во систина и превзема мерки. И да 3то да би раѓала пак би земала кредит да родам зошто на гак не успеав да мрднам од 6та недела понатака, а во систина 2 родив.

На Калатеа, Dust, eli25 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.148
    Допаѓања:
    124.521
    Па мене ми е пологично да земам кредит за пораѓај отколку за одмор пример.
    Навистина незнам што е чудно.

На Bebence29, drugarka, Martka и 3 други им се допаѓа ова.
  5. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.909
    Допаѓања:
    36.743
    Ок, ама уште почудно ми е што се зима кредит за породување, ама ако детето е предвреме родено или има компликации и треба да е во инкубатор, тогаш може на клиника, пошо се нема пари за приватно? Нели е малку крипи?

6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.620
    Допаѓања:
    40.110
    Досадни сте со ова "зошто се фрлаат пари на приватно". Што ве боли пичона на што си ги даваат парите луѓето, кои сами си ги заработиле?

На IRBBB, Thinkerbell., drugarka и 8 други им се допаѓа ова.
  7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.723
    Допаѓања:
    13.487
    Имаше еден виц, во парк некоја жена ја прашува мајкава, ваше ли е детето?
    И оваа вика уште три рати од кредитот имам па после мое е..

На Aschenputtel, Beatris, Malesia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.318
    Допаѓања:
    3.238
    Abe smeshno e ama i zhalno e.
    Se slagam deka e ok o na drzhavno cisto, sredeno. Ama luge od traumi zemaat krediti ili za da ne gi dobijat tie traumi zemaat krediti. Ne mozhe covek da se.stai na sekomu vo kozha

На Martka и Malesia им се допаѓа ова.
  9. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.909
    Допаѓања:
    36.743
    Ич да ти кажам не ми е гајле, ама на пример многу е неубаво кога истите плукаат по оние кои земаат кредит за одмор, а не за приватно породување! :o Мислам |(:^)

На Dorrdora и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  10. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.715
    Допаѓања:
    9.409
    Не знам што толку се осеќате повикано да коментирате кој за што зема или не зема кредит во животот. Да не збориме дека кредитот ти е уствари рати без камата во Систина ама си посигурна за односот кој ќе го добиеш од персоналот и ќе се фокусираш на пораѓајот и детето а не да се тресеш на каков фрик ќе налеташ во најосетливи моменти и дали ќе те истретираат или земат на време. Па јас рака сечам дека 90% од жените овде земале дебилен кредит за епилатор лумеа, тв, фрижидер од сетек нептун каде сме плаќале мин 3000ден плус скриено мало каматиче ама нели сега ако земе на рати да си плати за дете е глупо и ретардирано. Како се дрзнувате да коментирате а притоа не знаете која од каква причина посегнала по тоа? Еве пример знам човек што има 2500еур плата па кога има рати без камата некаде си ги зима за да не ги даде топтан сите пари наеднаш и сега што?!

Мене ми беа побарани 1000еур унапред за да ме "третираат" на клиника (цел тим не се возбудувајте и барајте инфо и детали не давам не ми е тоа поента) па со мм одлучивме дека 1000еур да ги дадеме на незавршена работа и притоа ни рекоа ако е ноќ,викенд,празник не би дошле нормално одлучивме дека ќе си продолжиме во Систина кај доктор што веќе имаме доверба и искуство.

Многу би ни било на сите поубаво кога би си ја гледале својата работа да не речам буџет

И да крајно жална е состојбата во здравството каде си плаќаме со години осигурање и на крај не може да се искористи без дебели врски и тресење. Приватниве затоа отидоа во плафон зошто состојбата ни е таква каква е за жал и кадарот е тој, преморен, растрчан и незадоволството го истура врз пациентите.
    :l:

На maichka, IRBBB, Thinkerbell. и 8 други им се допаѓа ова.
  11. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.240
    Допаѓања:
    27.867
    Еве да ви кажам дека луѓе зимаат кредити ланче сваровски да купат... не па за пораѓај.

И тоа дека комплицирани случаи праќаат на клиника не е точно, џабе се збори.
    Во Систина бар има тим од секакви доктори и услови за третирање на секакви состојби. Ако имаш да платиш, никој нема да те прати на ГАК.

Јас лично знам за две докторки специјалистки што работат на Клиника и они и сопрузите им се доктори и се породија во Систина.
    Едниот случај беше баш комплицирана бременост и поголем тим ја водеше во Систина. Ако тие не можат да најдат врски за да се породат најдобро на ГАК, не знам кој може. Зошто идат у Систина?

Така што, кој за што сака ќе троши пари. За жал, сум осетила на своја кожа рано во животот дека џабе се сите пари на светот без здравје, па и последен денар да ми е, ќе го дадам за се чувствувам безбедно и сигурно. Пари се заработуваат секако.

На IRBBB, Thinkerbell., TheSecret и 7 други им се допаѓа ова.
  12. defocus

defocus Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    222
    Често читам за додатни скриени трошоци, па тие што се пораѓале во систина без да ја следат таму бременоста само во склоп на пакетот за породување што ви имаат наплатено додатно и колку?

13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.240
    Допаѓања:
    27.867
    Само 1200 мкд за к.слика на бебе

На defocus и Fenix05 им се допаѓа ова.
  14. sandza

sandza Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2019
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    179
    Најлошо искуство што имам е да не видат аномалија кај бебето кое ми почина во 39та недела. И јас водена по тоа прва нормална бременост се породив државно супер искуство здраво право дете. Втората бременост нормална исто, опуштено цело време, не ни помислував на приватно да одам. Се случи тоа што се случи, да изгубам дете. Не велам дека во приватните не грешат но нема споредба... Трета бременост од позитивен тест одма почнав на приватно. Не стапнав ниту на Гак ниту во Чаир.

15. Mama Mia23

Mama Mia23 Нов член

Се зачлени на:
    10 декември 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo majki,
    Dali i znaete momentalnite ceni za carski rez vo Sistina, Remedika, Sante Plus i Plodnost?

16. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.715
    Допаѓања:
    9.409
    Систина е 145.000

На Mama Mia23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    2.934
    Здраво на сите :)

Дали сте информирани за цената за спонтано породување во Ремедика е сеуште 70.000 денари или се покачени цените?

И дали има некоја што е штотуку породена во Ремедика, може да ми пише би ми биле потребни дополнителни информации

Поздрав,

18. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.061
    Допаѓања:
    940
    Ремедика 120000 и нешто илјади е спонтано,јас се породив царски во јуни али цените им се покачени.ќе си носиш се за тебе од хигиена,во врска со негата им е врв сестрите се злато.Два пати сум породена и педијатрите се многу многу добри

На TammiB5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.983
    Допаѓања:
    1.735
    И мене ме интересира.. и сакам инфо од членка што се пораѓала природно сега скоро... сакам да одам приватнп ажа мз како оди процесурата.. кокку претходно треба да се отиде там.. па да се каже дека сакаме таму итн

20. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    2.934
    После 35 недела треба да се започне со прегледи кај акушерот што планираш да те пораѓа. Откако ќе завршиш кај последниот преглед кај матичниот лекар, јави се во болницата во која планираш да се пораѓаш и ќе закажеш преглед кај гинекологот со кој планираш. На самиот преглед ќе се договорите да ти биде он/она акушерот. На лице место ќе ти ги дадат сите потребни информации.

Искрено помеѓу Ремедика и Санте Плус кога би бирала дефинитивно би ја избрала Ремедика. Санте плус може е поефтино но има доста големи незадоволства долги години од породени жени. Во случај ако бираш Санте плус моја препорака ти е кај д-р Ненад Лазаров. За Ремедика кој сакаш доктор избери го сите се одлични. Можеш слободно да отидеш во двете болници имаат “отворен ден“ за трудници каде ќе ги добиеш сите потребни информации.

На prinstongirl2 му/ѝ се допаѓа ова.