Не знам за ова... еднаш се јавив ми кажаа околу месец дена пред пораѓај да се јавам ќе мј кажат што како.
Од која компанија е ова? Најчесто не ти го покриваат тие туку ти го плаќаат породувањето, па ти им го исплаќаш на рати, исто како кредит. Прашај подетално.
Eurolink осигурување... ама конкретно во Систина моментално е 2000 еур породување а они враќаат 105000 ден.
Karencata e 2 meseci. Po 2 meseci mozes da koristis osiguruvanje, vo tie 2m ti pokriva samo nesrekjen slucaj, primer ne daj bozhe slepo crevo, nesto takvo. Ama zirni dali i za poroduvanje e 2m karencata, obicno im e poveke. Inaku poroduvanjeto e so minimum 3-5 dena, taka shto bolnicata praka faktura do opsiguritelnana kompanija i dobiva povrat kolku pari pokriva osiguruvanjeto, a restoto si go plakjas na ispis. Primer ako e 120000 spontan poragjaj a tebe 90000 ti pokriva osiguruvanjeto, na ispis bi platila samo 30000, za niv faktura ke dobiesa vo meguvreme bolnicata ke si prati faktura do kompanijata za 90000. Taka funkcionira toa
Негде околу 5700 ден доаѓа месечно да се осигурам заедно со сопругот и да биде осигурано и бебето кога ќе наполни 1 година (до 1 година не важи осигурањето) е сега вкупно доаѓа некаде околу 136800 денари за две години (те обврзуваат на две години ) математиката е дека скоро 32000 ден доплаќаш плус ако си решена да се пораѓаш во систина ВКУПНО за 2те години
Да, тоа е најмногу што покриваат, а погледни и во делот ‘месечна премија’ колку треба да доплаќаш месечно за да ти го покрие тоа. За породување нема каренца зашто не ти го покриваат тие туку фактички они ти го плаќаат, па ти го враќаш на месечни рати 2 или 3 години зависи.
Jas kako shto chitam nema karenca za poroduvanje ... odnosno koga sakash mozesh da se osigurash... Premijata za poragjaj e 105000 den taka da za doplata kje imam 18500 za spontan poragjaj ... vo slikata shto ja prikachiv pishuva karenca za poragjaj deka nema
5035 paket za trudnici + osnoven paket od 660 den na dve godini ... so toa shto vo ovie 660 vlezeno e samo skraja da e operacija nekoja za mene ili za maz mi ... prashav vo sluchaj ako ostanesh trudna vo tie dve godini pak ,na primer go skluchivash dogovorot vo 8mi mesec na bremenost i ostanesh pak trudna vo tie dve godini od dogovorot ... i za vroriot poragjaj ti sleduva 105000 den taa srekja da ja imam Vo kjar kje sum
Значи ќе плаќаш 2 год по 5035ден (120840ден) и плус ќе доплатиш 18500ден во болница ако е спонтан пораѓај. Мене ова не ми личи на исплатливо освен ако ти треба финансиска помош.
5035*24= 120840 den ova e za paket za poroduvanje 660 *24 =15840 toa e osnoven paket koj kora da se plati so paketot za poroduvanje Voupno za naplata vo tie dve godini 136680 den Premija za poroduvanje e 105000 den znachi od poroduvanje 123500 odbivam 105000 den za doplata imam 18500 . E sega od 136680 toa shto sme platile za 2 godini odzimame 123500 poroduvanjeto toa e 13180 + dodavame 18500 shto sme doplatile vo sistina dobivame 31680 . 31680 e iznosot koj se plakja ekstra odnosno ako si siguren kako mene deka zdravje boze kje se poragjash vo sistina.muabetot e dali da gi dadesh vo kesh tie pari i da gi zatvorish ili vaka ...
Јас одлучив да си ги платам директно во болницата, ти израчунај си како мислиш. Мене ме предомисли моментот дека те проверуваат во сите болници и можеле целата историја на болести да ти ја видат. На пример, маж ми од многу одамна имаше камења во бубрег и сакаше да ги оперира, нивниот одговор беше дека нема да му покријат зашто ќе го проверат и ќе видат дека тој веќе знаел за тој проблем. Тие ти покриваат само за новонастанати состојби. Само поради моментот дека се осеќав незаштитено дека секој може да ми ја види цела историја ги одбив Еуролинк. Не знам другите како функционираат.
И јас имам искуство со Еуролинк само за новонастанти состојби. За вирусна инфекција бараа мед картон и не одбија зошто била претходна состојба,а беше со болничко лекување. Катастрофа.
Јас имав 5 зафати и 1 пораѓај сè ми покри полисата Измеѓу си правев некои контроли испитувања да не чекам по државно одев во Систина, не велам дека макс ќе ја искористам цел живот ама до сегс овие 2 години баш ја исцедив
Не покриваат најчести операции туку некои многу ретки, ми изгледа како да имаат некои скриени трошоци, на крај испаѓа пак истата сума, или треба да пријавиш за раѓање уште кога го планираш детето, не знам можеби грешка впечаток. Зборувам кога сакаш да ја активираш пред интервенција, а не ако со години си плаќаш или преку фирма. Ако сум грешка, споделете подетално за која и кога се пријавивте.