Ремедика последното покачување е 133.000ден царски, со 7900ден предпородилна подготовка. Спонтано е 98.500, со 7900ден подготовка. Од кај сеа 147.000 спонтано??? Шанса нема, нешто си збунета. Не е Ремедика поскапа од Систина..
Се работи за приватни болници и според мене колку сакаат може да си ги качат цените и е нормално. 500000 да направат пак си е нивно право и никој со сила не не тера да одиме на приватно кога има државно здравство каде што апсолутно се е бесплатно.
Во право си али сепак треба да остават простор барем во тој оддел да се нормални цените за секоја жена да би можела да си приушти да не се навраќаме на тоа дека мора по државни да се пораѓаме. Секако они перат пари од другите сектори особено педијатрија дробат. За здраво како си 4000 денари, а да треба преглед или некоја интервенција толку ќе се питачи по улици.
Ама секој може да си приушти различна цена. Некој може да си прушти 1000, некој 10000, некој може 500000 да си приушти. Затоа и државно е бесплатно. Сепак се работи за приватен сектор, капитализам, за профит работат ако се болници. Некој пак може да си приушти, а оди државно, индивидуално е. Чим државата не е регулатор, ќе си тераат приватниве како сакаат.
Премногу стана скапо секаде по приватниве. Јесте да се работи за здравје, но цениве кои ги читам се претеризам. Некогаш ве читам и прашувам како се снаоѓате и покривате, јака ви душа.
Пред 2 дена не испуштија од болница, така што да потврдам - 98.500 е спонтано породување во Ремедика + 7.900 за контролни прегледи пред пораѓање. Со среќа и со лесно
Se nerviram so cenive, od lani avgust sum trudna 3 pati do sega poskapea i toa po mnogu poskapuvaat ne e da reces 2,3iljadi. Platite ne odat taka nagore. Jas deka imam privatno osiguruvanje ke pokrie 1400evra ama pak imam uste mnogu za doplata. Barem drzavava da davase po 500evra ne po nekoja iljadarka.
Да да толку. Со тоа што подготовка е плус 7900 (ваљда тука спаѓаат и тестовите за хепатитис и хив, цтг).
А како се цените во Санте Плус во Ѓорче и дали некоја од вас има искуство со породување, цени, однос кон трудници во таа болница? Фала за секое инфо