Цени за породување

Дискусија во 'Бременост' започната од love23, 16 февруари 2012.

1. Super-Mama

Super-Mama Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    14
    Се одлучив за во Плодност,е сега ме интересира тие што се породиле таму да ми кажат дали Д-р Таше ќе можи да ме пораѓа или треба јаки врски да имаш за да биде тој доктор?
    Доколку неможе тој кој друг доктор би ми го препорачале од Плодност?

2. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    773

3. iva-na-na

iva-na-na Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    18
    мене ме породуваа др. Таше Трпчевски и др. Владимир Поповски - Бато, а анестезиолог др. Раде Бијелиќ.
    и мислам дека за во приватна аболница не ти требат врски само треба да си кажиш на др Таше .. :))

4. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Doctor Blagojce Obednikovski

5. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Темата е Цени за породување, а не кој ве пораѓаше ;)
    Поминав вчера во Ѓорче, гледам Св.Лазар е ребрендиран во Моја болница.
    Треба да поработат малку на цените и услугите, па се надевам дека новиот менаџмент ќе се фати побрзо за работа.

6. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    274
    tolky neubavi raboti se iznacitav za taa drzavna .....neznam.za bitola struga prilep ama.vo.skopje e nevidena gungula....mi se temni koa ke me pratat za pregled bilo kakov.vo drzavna....u bilo koj oddel...mnogu se mislam za privatna klinika ....drugarka moja se porodi tamu...nejzinoto bebce bilo denta 78mo ....bilo ludnica nemalo.mesto za smestuvanje...na tolkav haos koj saka neka e personal nemoze da ti pruzi vnimanie ...drzavna e haos neviden...toa me plasi i koja e taa etika i humanost pacienti da potplakaat zada gi gledaat poveke site zasluzuvaat vnimanie....ili vrski da fakas pa i.toa daali ke ti uspee....ja da se sekiram dali ke me primat kako.so treba ...samo na gospod.da.se molime.se da bide vo red

7. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    Значи на темава има се освен тоа што треба :) Се изначитав за џабе ]:)
    Има некој што знае колку пари е породување во Ремедика и Систина, природно и со царски рез? Фала за одговорите :P

8. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    200
    Sistina carski réz -100.000 mkd. Prirodno-65.000 mkd. Ova se ceni od pred nekoj mesec, ne veruvam deka ima promeni.

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.947
    Допаѓања:
    327.090
    И имај на ум дека цената не е фиксна.две другарки се породија во систина природно а платија околу 80 000 den.bebeto фатило жолтица и место три дена останаа по 7,а од ден престојот се наплакја по 50 евра :)

10. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    773
    значи повејке ви се исплајка да дојдите во битола да се породите во плодност
    природен порајгај е 35000 денари а царски 60000
    само како што кажаја претходно како во систина така и во плодност не се цените фиксни доколку треба дополнително нешто плус се плајка а ако не тоа е царскиот во плодност иде како природниот во скопските клкиники

11. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Дали знае некој колку е апартман во Чаир?

12. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Dali nekoj znae na GAK kolku se plakja za da si odberes doktor sto ke te poragja???nesto cuv 200 evra...

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.597
    Допаѓања:
    76.828
    I jas prasuvav za toa za Cair i za drzavna i pod 200 evra mislam deka ne e, ako ne i povekje... a zasto da plakjas doktor? Veruvaj vo tie momenti so bolki nitu kje ti bide bitno koj te poragja i koj te gleda... :)

14. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Abe bitno e i te kako...ako nemas nikoj tamo bogami ke trgas maki..jas dogovoriv so edna doktorka treba da se vidam pa ke vidam sto ke mi kaze.. so prvoto istata me poragase ,srekja mi se pogodi u smena i pominav mn dobro, so epiduralna baska, sakam i sega pa zdravje ke vidam ksko ke bide..

15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.218
    Dobro na nekoi toa im e mnogu bitno, odreden doktor da e do niv, i ako ne se lazam, moja drugarka plati okolu 500evra na GAK

16. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Edna prijatelka bas denes mi kaza deka e 200 evra..nea termin i e vo maj i deka toa si bilo regularno, dr ti e dostapen 24/7 i parite si gi uplakjas na smetka a ne pod raka ..odreden procent ide za dr a drugoto za bolnicata...ke se rasprasam bas

17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.667
    Тие пари се даваат ,,под рака,, значи не е легално тоа.Не е тарифа...има некои и 500 си бараат

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.218
    Se uplakaat na smetka, a cija e smetkata ????? se znae GAK si ima salter i kasa i se tamu se plaka, kako platila drugarkava neznam ako vi e bitno ke ja prasam ;) Ali kako i da e so doktorot najubavo ke si se dogovoris, mozda i nema da ti se nafati sve biva :P

19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.667
    Ма каква сметка какви бакрачи !!
    Тоа се пари кои се даваат тој да дојде на работа ако сакаш да те породи баш тој.
    Иначе, да Ви кажам...кога ке раѓате доктор МОРА да присуствува, без разлика дали ноќе или дење раѓаш.Во ГАК на пример, толку се љубезни и со човечки односи СИТЕ што немаш потреба да плакаш пари..освен ако немаш вишок па аздисуваш.
    Сестрите т.е. пероналот дури и ТЕ ТУШИРА после породување..спални и постелнина се менуваат КОГА ТИ САКАШ...педијатарот за СЕКОЈА родилка е ДОСТАПЕН...се чисти малтене на 3 часа...
    ЗОШТО ВИ СЕ ВРСКИ незнам !!
    Многу се професионални, верувајте ми, освен ако Вие не сте размазени , па барате екстра услуга.
    Ама ако платиш за ,,врска,, 500 евра, поарно оди си во приватна болница и раѓај таму па извољевај колку сакаш, ама и тоа има граница !
    Мој совет Ви е-нема потреба од плаќање,а Вие како сакате

На SuperGirl24 и mariz им се допаѓа ова.
  20. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Ne deka sum razmazena ili imam visok na pari taman rabota, ovaa mi e poznata dr preku nekogo sum taka da onaka samo prasuvam kako idat rabotite, moze nema da bara pari vo sekoj slucaj 500 evra mi se premnogu i nemam namera da gi frlam pa ni povekje od 200..jas so prvoto i onaka 100 evra potrosiv za parfemi i castenje cisto od kejf taka da se ke doznam vo cetvrtok koga ke ja vidam.inaku ovie ljubaznosti pred 5 god voopsto ne gi imase sega neznam kako e.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.