Види ,јас ја прашував докторката и ми викаше ,ако веќе пушиш јас можам да ти кажам за обичните цигари дека можеш по неколку на ден ( ако веќе никако не можеш да ги откажеш ) . За Ајкос и такви слични не одговарам зашто не се испитани . Секако најдобра опција е да се откажат. Јас палев по две три на почетокот ,п после ги откажав и почнав откако се породив.
Абе можеш и две кутии на ден, муабетот е дека не треба. Воопшто не е во ред кога доктор ќе ти рече "можеш" зошто не постои безбедна количина на никотин ни за просечен човек, а не па трудница. Јас пијам еден куп кока кола, ама не може никој да ми рече дека можам да ја пијам. Не е здрава ни онака, ама сама за себе си одлучувам дека ќе ја пијам. Да не се лажеме дека дозволил доктор цигари, алкохол или било кој друг порок.
Мене ми дозволил ,тоа што јас решив да ги откажам беше моја одлука. Нејсе, прашањето на членката беше за вапот...за тоа и одговорив
Нема дозвола за тоа, те откачува на тој начин. Пушачите замараат со прашањата може ли? Ако каже не ќе подолжат со глупи изјави како не можат без нив, па може ли 2-3 итд., како да не се свесни за реалноста. Се знае дека не може ама здосадено им е на докторите и ќе ти речат вака за да не продужувате
Секој си одговара за себе. Познавам такви што не се пушачи а имале тешка бременост со проблеми. Познавам такви кои пушеле а немале никаков проблем . Познавам и такви кои пушеле па си направиле проблем. Јас тие што ме знаат многу се мачев да ги откажам не беше ич лесно. Али трудна жена со цигара во рака ми е одвратно само по себе без разлика што пушам.