Цигарите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Svetle, 15 ноември 2009.

1. Beybeyfan23

Beybeyfan23 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Ne znaete kolku mi trebaa vakvi iskustva. Koj saka neka ne osuduva, no ne znam sto e ova. Poslatki mi se od bilo koga. So les da ti e ❤️

На feminapp му/ѝ се допаѓа ова.
  2. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.386
    Јас сум многу среќна што ги оставив штом добив мала бледа црвена цртка.
    Претходно се плашев од тој момент; дека нема да можам, дека ќе бидам вознемирена, ќе ми фалат, нема да се снајдам без таа навика....ама, добро се чувствувам.
    Мислам дека сè е до мозокот.
    Ако решиш дека можеш и дека ќе се справиш со сè и без нив и дека нема да се нешто што ќе ти фали, дека така и ќе биде.

На Ladyme и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  3. Believe*

Believe* Нов член

Се зачлени на:
    12 октомври 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Девојки дали изложеност еднаш од неколку саати во затворена просторија каде се пуши и прилично загушлива може да влијае лошо на бременоста, во прво тромесечие?

4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.785
    Допаѓања:
    25.216
    Не...
    Освен тебе лично да ти пречи и да ти се гади.
    Што е разбирливо, јас иако сум пушач ми смета премногу задушливо кога од цигари.
    Воздухот го дишеме секојдневно а е премногу загаден.
    Во секој случај, знаеме нели како е најдобро и најздраво, но не секогаш можеме да се заштитиме од се.

На Mumoftwo30 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.790
    Допаѓања:
    19.914
    Може, бар од тоа јас што читав на нет. Исто сакав да одам на една прослава зимата и не отидов пошто читав дека е штетно дури и ако се 2-3 часа во прашање. Ти предлагам ич да не одиш и да си се чуваш и пазиш не ти треба да се отруеш сега или да почнеш да кашлаш од зачаденото

6. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    907
    Дали има мајки што пушеле во бременост да кажат искуства? Со првата бременост ги откажав без проблем, вторава никако не успевам еве 18+ недела… не пушам многу по 2-3 цигари на ден, ама едноставно не можам. Познавам жени што пушеле по кутија и било сѐ ок.

И да се разбереме, јасно е дека не е пожелно да се пуши во бременост, ама исто онолку колку што не е пожелно да се кркаат шеќери, така што ве молам да се воздржиме од излишни лекции :x:D

На Maricheee, Mumoftwo30 и Malesia им се допаѓа ова.
  7. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    7.446
    јас не пушев дур бев бремена, инаку сум пушач, а колешка на работа пушеше со двете бремености по две кутии на ден, шо да ти кажам здрави прави по 4 кила деца роди :D не е убаво нормално ама 2-3 цигари мислам дека не е ништо страшно

На ...Arthemisia... му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    3.710
    Две три цигари не е страшно, со прва бременост не пушев со втората по две три во неделата. Обожавав мирис на цигара.

На ...Arthemisia... му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ...Arthemisia...

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    907
    Не верував дека јас тоа и го кажам, никогаш не сум пушела многу и мирисот секогаш ми сметал, ама како да објаснам дека мислам дека да смеев сосе кутија ќе ги изедам :D

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.139
    Допаѓања:
    19.084
    За да го намалиш чувството на вина, споредуваш цигари и шеќер.
    Не е исто, и никогаш нема да биде исто.

Ако веќе одиме на таа карта, точно дека ни шеќер во ненормални количини е штетен.
    Но, нема број на цигари дневно, што е прифатлив и е здрава опција.
    Цигарите се толку штетни, што и престој во просторија која се пуши е штетно за плодот.

Не знам како ти оди логикава, ако другите пушеле, ке пушам и јас.

Впрочем, уште се верува дека ќотекот изложегол од рај, па така и цигари можеби за некои се прифатливи во бременост.

На Lenaa__12 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ...Arthemisia...

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    907
    Nope, тука грешиш, не се пробувам да го намалам чувството на вина. Моето чувство на вина еднакво е со твоето чувство на вина кога јадеш процесиран шеќер пример еве сладолед ;) и не пробувам да ја минимизирам штетноста од пушењето, во случајов ти пробуваш да ја минимизираш штетноста на консумација на процесиран шеќер и јаглехидрати.

Фала за непобараната лекција, од неа научив дека темава ја отвараш за да нѐ искараш, иако дури и докторите не прават such a big deal. Фала што се грижиш :inlove:

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.139
    Допаѓања:
    19.084
    Ако одиш кај доктор што смета деца цигари во бременост се океј, треба да размислиш кај каков доктор одиш.

Повели и друг пат.

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.