Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цигари - Дали пушите или сте против?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 6 август 2011.

?

Дали пушите цигари?

1. Да

373 глас(а)
    30,1%
  2. Не

868 глас(а)
    69,9%
  1. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    3.870
    Не сум пушач и не би била никогаш....Не сакам свесно да си го уништувам моето здравје.. :) Еве и дечко ми пуши и се трудам да го одвикнам...сега за сега ги намали и се надевам дека ќе успеам во намерата да ги откаже целосно.. :D

2. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Не сум пушач. Ниту сум пробала, ниту ќе пробам.
    Многу ми пречат цигарите. Имам некој проблем со носот и ми сметаат јаки мириси, меѓу кои и чадот од цигарите.
    Најмногу мразам кога пушат во мое присуство и кога им велам дека стварно ми сметаат цигарите, а тие ми се смеат во лице.
    Инаку секој си е одговорен за својот живот. Нека пуши колку си сака, ама во неговиот дом, а не на јавни места или во твојот дом, каде има непушачи. Бидејќи што сме должни ние непушачите да го трпиме чадот заради нив.
    Е такви безосетни луѓе најмногу ме иритираат.

3. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Не пушам, т.е никогаш не сум пробала нити планирам да пробам. Не поради некоја причини туку не ме привлекува. Кога бевме средно сите другарки со кои се дружев пушеа,само јас не. Дечко ми исто не пуши,нити пробал некогаш.
    Немам ништо против нити ми смета доколку некој во друштво пуши, негово право.

4. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Не сум пушач, порано знаев да запалам по една две неделно, али сега цигарите ми се одвратни и ме нервира што морам да делам соба со пушач (брат ми), што си пали цигара кога и да посака, а на мене тоа страшно ми смета :(

5. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Не сум пушач, имам пробано некое време и едноставно организмот сам не ги сакаше кога и да земев ми се лошеше, знам дека при првите цигари е така, но мене и поприлично долго време, секојдневно пушење ми беше така и престанав да пушам 8) . Не ми сметаат во друштво или некој до мене ако пуши бидејќи дома од три члена што сме двајцата пушат (и тоа повеќе од 1 кутија дневно)и од мала се имам навикнато околу ''такви'' луѓе. :!:

6. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Досега во животов немам пробано цигара,ниту пак планирам да пробам.И дефинитивно сум против пушењето!

7. laf4eto

laf4eto Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    И јас викав нема да пушам, мразам цигари па си ги пушам, така да никогаш не вели никогашш :D :D

На la.chocolada му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Почнав да пушам од пред скоро 6 месеци,до пред тоа бев огромен противник на цигарите. Гледам да ги лимитирам и да не претерувам,свесен сум дека се трујам,али на крај краева,има луѓе што не пушеле а умреле помлади,пу пу скраја да е. Дедо ми од повеќе од 60 години беше пушач,80 ги доживеа.

9. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.346
    Кај да е 6 години ќе се сторат откако тегнам цигари. 5 од нив по кутија на ден.
    Никаква намера немам да се лишам од тоа задоволство ,освен ,да речеме ,ко ќе сум бремена ,за што ми е многу рано. :)
    Уживам со секоја алвеола од моиве црно-бели дробови ,утрото го почнувам со цигара ,онака уште неопулена како што треба ,не пушам со кафе туку после кафе ,со алкохол ич не ми одат (а и алкохолот не ми оди :puke: )...

Не ми смета друг да пуши ,само ако сме во затворена просторија одвреме навреме прописно да се луфтира ,оти ќе почнам да плачам ,сосе мрсули :lol:

10. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Kога имав 15\16 години во средно,2-3 другарки се собиравме и си купивме Cлимс тие тенките,не помина 1 недела и се откажавме,ми сметаше миризбата,и кога ке видам девојче убаво,дотерано а со мирис на цигари :puke: плус не ми се даваа пари,си ги чував за козметика,имам неколку роднини кои пушат(женски) и лицето им е со дупчина,црнки :worried: Cигурно е од цигарите,така да кога бирам помегу здрвјето и цигарите-бирам здравје!

Aх да дома само тато пуши и забите ептен му пожолтеја и само на заболекар оди и поправа :|

11. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Не пушам и никој од моја фамилија не пуши-маж ми пушеше пред 5-6 години али откако завлезе у брак со мене пошто толку многу му пријам :lol: :lol: :lol: ,ги остави цигарите и сега е ТОП!!!! ;)

12. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    Не пушам и не сум против,ако некој сака да се труе слободно :)

13. t.w.e.e.t.y

t.w.e.e.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    617
    против, секако :worried:

14. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Пушам инстант веќе 10та година... Многу рано пропушив...на 14 години..=( И жал ми е заради тоа. Кога би можела би ги оставила но страв ми е да пресечам од причина што се плашам да не се разочарам себеси...

15. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    аххх... да реЧам колку би сакала да ги мавнам... но не, ''да сакам би ги мавнала''... само сакам да ми помине ''сакањето'' :) па да ги мавнам засекогаш... |-) амен.

16. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Не пушам,и не ми смета некој во моја близина да пуши,Некои од другарките пушат и воопшто не ми смета

17. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Јас не пушам...Ама цел живот сум пасивен пушач... Таткоми пушеше до пред 9 години, мајками сеуште пуши, братми пуши, најдобрите другарки пушат....и нон стоп сум опкружена со цигари и чад...

18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Јас ги откажав :) од 1ви немам запалено 8) Реков НЕ и пресеков готово, толку. :)

На baguf4e, Ema.Sk, Hopeful и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. QueenN

QueenN Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    342
    Не пушам и сум многу голем нивен противник. Дома пуши само татко ми и знае дека димот ми пречи(почнувам да кашлам и ми солзат очите) па секогаш кога сака да запали излегува на тераса. Не пуши ниту дечко ми, ниту моите другарки и другари(барем така знам :!: ) и немам некои поголеми проблеми. :)

20. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    Пушам еве веке ја почнувам 5 година како активен пушач ,од дома само јас и мајка ми пушиме..а инаку сите мои другарки пушат.