Сум пробала, и палам понекогаш, не стално. Порано си пушев така почесто, но како и да е не сум зависна. Секој има свој став према тоа
Против сум кога некои се жалат дека немаат пари, кукаат дека живеат во беда, а цело семејство пушат. Тоа не можам да го сфатам, и никогаш и нема. Ми смета и кога се пуши во затворен простор, ми солзат очите. А дали пушам? Имав палено онака, од незнаење што со себе во период на досада, а во јунска сесија исто имав некои проблеми кои ме тиштеа, не дека цигарите ми помогнале или нешто, туку онака од чиста мира ми текна да си купам, за да не зјапам на тераса без да правам ништо, да имам занимација. После изгледа автосугестивно мислев дека ми даваат концентрација и се навлеков така еден месец со нив. Летото ми беше мерак наутро со кафе да испушам 1-2 на тераса, ми се средуваа некако мислите, размислував за многу работи и секогаш сум сакала да пушам на отворено, да го пуштам димот слободно низ воздухот . Исто ми беше убаво да пушам на плажа, ептен лезетски се осеќав. Но не бев некој пушач, една кутија ми траеше некогаш и по една недела, и повеќе. Кога залади, веќе ми студеше да пушам надвор, проблемите што ги имав ми се решија- немаше потреба да зјапам во една точка и ги оставив. До душа не ги фрлив, се уште ги носам во чанта, во случај некој да нема да му дадам, и приметив дека и амбалажата се сменила веќе, а јас уште ја имам кутијата со старата И така заврши моето пушачко искуство, барем за сега. Не гледам корист од пушењето, тоа е една скапа навика од која има повеќе штета отколку некакво задоволство.
Сум пробала 2-3 пати, и тоа по 2-3 дима тргнував.. не најдов задоволство таму.. Не сум пушач, воглавно и ми сметаат зачадени простории, но не сум против. Не ја плукам тутунската индустрија. Ако некој сака, а знае кога му е доста, нека пуши.. Заборавив.. зашто има и некои што не знаат кога им е доста, нив не ги оправдувам, тука може да се јават последици и тоа тешки, затоа полека и со усул..
Иако живеам со двајца родители зависници од цигари,никогаш не сум посакала да пробам.И нема ни во иднина да пробам и ги осудувам што пушат цигари бидејќи јас тоа го разбирам како сега да земам секој ден по минимум 50 денари да ги фрлам во канта,а покрај парите и да сакам да поминувам повеќе време со личности што пушат,а ми се драги неможам зошто свесно или несвесно ме трујат.И сум ПРОТИВ,многу ПРОТИВ и не би можела ни со партнер што пуши зошто многу ми смета.
имам пробано димче,и се отрув ми се чини..од тогаш не ни помислив.. иначе не ги мраза млуѓето кои пушат,тоа си е нивно право..само неможам да сватам кое им е задоволството,што добиваат со тоа ? и сигурна сум дека никогаш нема да сватам бидејки секој што сум го прашала ми одговорил Незнам.
Пушев добри 4 години од кои сум правела 2 паузи ( откажувања неуспешни ) од 3 месеци и 19 дена. Денес ми е 6 ден како не пушам и овојпат стварно ми се преку глава.Решена сум конечно да се отарасам од нив.Си имав огромни проблеми секое сабајле, губев воздух, повраќав и кашлав.Нонстоп си барав изговори, те ми било од пастата за заби, те од парфемот што го шприцам па од тоа ми се згадило Како и да е, веќе цигара не ставам во уста!
Какви цигари,исто ни ја димот не можам да го поднесам.У автобус одредени луѓе мирисаат на цигари мислиш ќе скокнеш низ прозор со сиот памет
Не пушам и сум многу против. Само колку ти го оштетуваат организмот и белите дробови. си го скратуваш животот. А некои да ми се прават фраери почнуваат да пушат од петто одделение. Божеее.пропалитети.
Прочитав неколку страни назад речиси сите напишале дека се непушачи,е јас мили мои да си кажам релано(без тоа палам по некоја ова она ,се вели влечам за да не изгаси) јас сум пушач и пушам по една пакла дневно,сум помислувала да ги оставам но неможам.навика ми станале веќе 4 годинини
Никогаш никогаш никогаш х100000000000000000000 Сите дома кај мене пушат признавам ми сметаа!! И тоа премногуу! Сметам дека тоа ти се само залудно фрлени пари еве една пресметка една кутија цигари е 50 ден да речеме 50 ден по една кутија на ден во годината ќе бидат 50х365=18250 Ее вие знаете ли кои пари се тие бе!! А некои шо дават и по 80 70 ден за цигари скоро дупло со тие пари можеш да си ги купиш штиклите кои оддамна си ги посакувала а си немала пари да ги купиш кои биле скапи...Со тие пари можеш да идеш негде во станство на 2 недели и повеќе!! И ај рачунај 18250 ден во теков на 10 години знаете колку испаѓа? 182500 И ај сега да ве видам дали кје се откажете или не! Истотака и штетат на сите органи во вашето тело!!
секогаш сум била против цигарите и никогаш не сум сакала да пушам,ама откако се преселив овде ми беше многу тешко,особено кога спремав испити на италијански и пред еден испит имам испушено две оти бев многу нервозна и под стрес,значи прв пат во мои 20 години без никој да знае запалив цигара и не беше некое задоволство...можи би запалила пак но не наогам некое задоволство во пушењето за да продолжам.
И кај мене домашите пушат, тоа многу ми смета, а и е залудно фрлање пари За тие пари можам да си ја купам омилената блуза патики и сл. а не да чекам на мајка ми и татко ми да им ја дадат платата А и + тоа штетат на сите органи и на забите Бај да веј не пушам и нема да пушам зашто знам какви се последиците Кај нас во маало еден човек почина од рак (што се не му изнадаваа за да оздраве)
Немам запалено цигара и не ни планирам, дефинитивно сум против нив! Многу мразам кога до мене некој ми дими со цигарата и онака гајле нема Секогаш на тој што е во моја близина и има запалено цигара, му викам ако може да се потргне малце и да не ми дими за да не мирисам на цигари, кога не пушам! иначе кога сум во дневна и пушат моите, секогаш отварам прозор малце да се изветрее затоа што ќе се угушам иначе
Против цигарите. Немам запалено и одвратно ми е кога ќе мириса некој на цигари А некогаш па кај мене и дома пушат и многу ми смета, ем штети на здравјето, ем премногу фрлаш пари. Некој ако пуши по една пакета цигари ете од 50 денари нека биди, наместо цигари можи да си купува секој ден чоколадо Или па да си ги штеди парите и да си купи нешто разумно
Не сум пушач, а сум против кога ми доаѓаат дома пушачи - нормално ги бркам на тераса. Многу ме израдува законот против пушење во внатрешни простории. Не за друго, кога си доаѓам дома, не корнам на чад и не морам да се луфтирам ко недоветна. Со сета почит кон страствените пушачи, но за мене тоа е одвратна навика, бадијала потрошени пари и уништено здравје.
И јас не сум пушач и сум многу против пушењето кај мене дома сите пушеа,па зедов и маж пушач али никогаш не сум пробала да пушам ниту пак сакам зошто уште кога ќе ја мириснам кутијата ми се гади а не пак тоа да го пушам
Пушач сум 8-9 години. Не сум од оние што сакаат да ги остават ама не можат од пуста навика, туку едноставно уживам во секоја запалена цигара. Не дека не сум зависна ама се обидувам колку толку јас да ги контролирам нив, а не они мене. Секогаш кога сум болна или кашлам не пушам или палам 1-2 со кафе и сум си ветила дека нема да пушам за време на бременост и доење, тоа ми е и воспитување од мајка ми. Исто не пушам во близина на трудници, стари луѓе или кога има многу непушачи што им смета. По гости обавезно прашувам дали се пуши кај нив дома, а ако се непушачи и колку и да се љубезни и да инсистираат да пушам внатре, обавезно излегувам на тераса. Е во кафич ако ми стават пепељара тогаш не се замарам искрено и си пушам. Свесна сум дека се штетни и дека за некого можеби имаат непријатна миризба. Дури и јас што сум пушач некогаш знае да ми засмета чадот, особено за време на јадење. Тогаш па на крај на памет не ми текнува да палам цигара. Лошо е да мирисам постојано на цигари,ама веќе не се ни приметувам за секој случај почесто мијам коса, заби и перам или луфтирам алишта. Не сум имала до сега дечко што воопшто не пуши иначе сигурно ќе сум морала повеќе да се воздржувам, ама изгледа потсвесно така ги бирам