Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цигари - Дали пушите или сте против?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 6 август 2011.

?

Дали пушите цигари?

1. Да

373 глас(а)
    30,1%
  2. Не

868 глас(а)
    69,9%
  1. Mer4e

Mer4e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    30
    пушам како стока стасав до 2 кутии на ден :P че си го фрлам здравјето ЗНАМ

2. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Имам пробано како мала, од љубопитност. И тоа дома пред моите...лошо искуство. Сите ѕвезди ги видов :D

Мене цигарите ми се многу бесмислена работа - фрлање пари за нешто што не прави ништо друго освен штета за телото. Уништување на самиот себе. Лоши се за здравјето, лоши се за забите, за здивот... ниту се јадат, ниту имаат некоја друга корист. Ајде некој ќе рече пуши заради стрес. Е богами со тоа што ќе се отруеш самиот себе баш ќе си го решиш проблемот.
    Кој сака нека пуши, негов избор, ама мене многу ме нервира ефектот врз непушачите. Добро што сега со закон малку се потсреди пишењето на јавни места, зошто лично за мене, на моменти навистина престојувањето во зачадени простории ми беше неподносливо!
    Во контекст на муабетов :)

3. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Јас пушев 7 години и еден ден реков од денес непушам и еве 2 години непушам,само треба силна волја и решителност и мене на почетокот ми беше тешко навикната секое сабајле кафе со цигара, никако не ми одеше кафето без цигара или кога ќе се најдам си палев цигара. Мислам дека се е навика како сега можам кафе без цигара и кога ќе се најадам да не запалм цигара.

4. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Јас кога бев мала, го гледав татко ми како пуши и еднап му реков: Дај да пробам. И тој ми ја дава цигарата и вика влечи најсилно што можеш. И јас нормално послушав :) и нормално после цел саат не можев да се оправам :D и сега не пушам, бар не редовно, понекогаш кога добро ќе се опијам сакам едно димче :D

5. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Пушев некое време, но сега не. И да ви кажам многу ми е поубаво вака, ем си имам нон-стоп парички ем не се трујам ко турчин некој :lol: . А да, и сега кога ќе видам чад од цигари ми се гади, не можам да ги смислам :rofl:

6. Ellena07

Ellena07 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    12
    Порано не сум пушела,но сега почнавме со другарките така да купуваме по една кутија,онака на зафрканција,како да ни биде по забавно 8)

7. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    некни со другарките в кафиќ пуфнав два пати. од тогаш не ми одит умот..Али сакам некоаш од мерак :)

8. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    ни пушам, ни сум против ! :)

9. Dinamickid

Dinamickid Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    27
    сум се форсирал да почнам да пушам..не ми оди .. го неам стилот.. :) а и башка се зезавме со еден другар кога ја држиш цигарата измеѓу третиот и четвртиот прст како што јас го праам тоа..
    ХАХАХАХАХА
    изгледа као да пушам нешо друго по оштро затоа не :) узпат.. во моето школо Хемиско ...има забрана за пушење... несмее нигде во простории на школо да се задими една... КАЗНА ДО 200-300 ЕВРА ..бркање од школо и слично ... според мене дискриминирачки ..
    АМА СЕПАК ..напнаа некој ... на пола часови не доаѓаат за да пушат
    ЏАНАЦИ :rofl:

10. Lovely15

Lovely15 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    31
    Против |(

11. K0ST0VA

K0ST0VA Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    58
    Јас само незнам што гледаат толку убаво во нив.. :?: НА пример да беше нешто убаво еве да кажеме си јадеш сладолед ова она убаво е. :lol: ама па цигари?? што е убаво кај нив?? Едноставно сами си одлучуваат да си го скратат животот.. тоа е.. :| :x

12. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Колку е ружно кога ке видам убава девојка со цигари во раце.бљал

13. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Колку што чув од мајка ми,која активно пуши 20 години,не им е убаво ни нив,ама пак ниедна зависност не е лесна за одвикнување без разлика колку сакаме да ја откажеме. И жал ми е за неа. Свесно си го уништува животот. :worried:

Што се однесува до мене,не ги сакам ни малку,ама па не до тој степен да сакам да ги затворат пушачите у просторија и да им пуштаат чад па да видат како им е! |(
    Едноставно,неутрален сум. Ако му е уживање со шоља кафе да испушат една,неможам јас да им го скратам задоволството. Нека си прават што сакаат. Јас ќе сум на друго место и ќе јадам сладолед. :D

На K0ST0VA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. K0ST0VA

K0ST0VA Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    58
    ахам.... бтв ми се допаѓа твојот избор. :lol: :lol: :*

15. CaperucitaRoja

CaperucitaRoja Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    320
    Не пушам, не ги поднесувам цигарите и не ги оправдувам! Извинете пушачи, ама за законот за забрана во затворени простории целосно го поддржувам ! :)

16. ohi

ohi Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    Не пушам и сум против пушењето, ама секој си има право на свој избор

17. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Ако оставате цигари, оставете ги кај мене :P
    Пушам цигари да, и тоа многу. Пушач сум од 8 одд.- рано знам ама ете... :doh: Тогаш не пушев многу, а сега една кутија на ден не ми стиза. Знам дека не е убаво и мене лично ми пречи, ама тоа е, треба ептен јака воља за да се остават. Стварно се зависност!
    И покрај тоа, кога многу ќе се пуши во некоја просторија ми пречи димот. Очите ми солзат. И кога пепељарата ќе е полна со пикавци ме штипка носот. :D Пушач сум и стварно не ми е јасно зошто е така. :?:

18. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    пушев 3 години и престанав еве веке повеке од една година не пушам и сеа кога ке помислам некогаш да запалам ми се гади и не можам... но многу подобро се чувствувам од кога престанав да пушам и мислам дека никогаш повеке нема да пушам :)

19. Gubba

Gubba Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Не, не и НЕ ! Ми пречат ! Дури некој кога е до мене со запалена цигара, бегам.. :)

20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Не пушам, ниту сум против некој ако сака да пуши. Секој со својот избор и своите одлуки. А дека бев пресреќна со законот за непушење во затворени простории, бев. Неможев да дишам кога бев излезена, сите ти се чини ти чадат во фаца, башка што кога некој ќе се напие повеќе, па не гледа кај све ја мафта цигарата, па се враќаш дома со дупки по блузите...