Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цигари - Дали пушите или сте против?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 6 август 2011.

?

Дали пушите цигари?

1. Да

373 глас(а)
    30,1%
  2. Не

868 глас(а)
    69,9%
  1. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Не пушам но немам ништо против пушачите ..секој за себе одлучува .. а и немам намера да почнам да пушам :)

2. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Не сум пушач, не дека немам пробано, ама ете така не сакам да пушам, инаку воопшто не ми сметаат пушачи, мајка ми и татко ми пушат, многу мои пријатели се пушачи.

3. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Јас сум против пушењето,во моето семејство пуши татко ми, но тоа многу ме иритира и нервира... :@ :@ :@

4. GoldenRose

GoldenRose Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    И јас сум против пушењето , го сметам како губење време и фрлање пари за ништо. Кога ќе видам некој како пуши ваква сум :swear:

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Не сум пушач и не ми сметаат таквите.
    Од кога знам за родителите и во друштво голем дел пушат, школскиве на одмор се со цигари, така да сум се навикнала и немам гајле. :lol:
    Многу ретко да земам од некого и да запалам, и тоа не што имам потреба, туку ми е интересно ете да се позафркавам.

6. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Не, не пушам.
    Не, немам ништо против пушачите, туку имам против пушење во мое присуство бидејќи чадот ме загушува и ме тера на кашлање.
    Преосетлива сум на цигари, можеби поради тоа што никој од моите не пуши и сум порасната во непушачка средина.
    Како и да е, ако некој сака да си го загрозува своето здравје, нека го прави тоа на место каде што нема да загрозува ничие друго.
    Не - за пушење на јавни места.
    Последиците од пушењето се енормни, само што кога ќе се појават ќе биде прекасно за да ги спречите. Чудно е навистина како толку многу луѓе знаат за ова и одбиваат да се откажат од тоа „задоволство“. Сепак, не осудувам никого. Нивен живот - нивни правила. :)

7. m.i.s

m.i.s Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    319
    Не пушам и никогаш нема. Не поради фактот што се штетни туку неможам да ги мирисам. Многу лошо ми мирисаат (а сум многу гадлива на лоши мириси) и ми се лоши од нив. Затоа и избегнувам пушачи. Ми сметаат.

8. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Не и нема. :!:
    Од моево семејство пуши мајка ми, мислам во куќата јас каде што живеам со баба ми , тетка ми, мајка ми, татко ми, брат ми, и јас. Другите баба и тетка пушат, и тетин ми . Многу мразам кога мајка ми пуши до мене, ми се гади од тоа чадот, и секад бегам.Ама си имам правило :!: не смее ни најмало димче (дим од цигара да не помислите некое име) да влезе во мојава соба и на брат ми, иначе колам по дома :rofl:

9. Lemonade

Lemonade Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    222
    Не пушам, но не сум ни против. Секој за себе одлучува, јас не сакам и готово. Не ми пречи димот затоа што татко ми пуши многу така што навикната сум, а имам и пријатели пушачи. Штетно е, ама што е тука е.

10. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    мене лично не ми смета ако некој пуши, тој си пуши-тој си го губи здравјето, ама многу имам против кога некој ќе почни во кола да пуши :@ мајка ми, татко ми, браќата, никој не пуши ама кога одам некаде со другарка ми и кога се враќаме со колата на татко и, и тој кога ќе почни да пуши многу се нервирам.. мислам аман бе, во задните седишта има две девојчиња од 12 години, ај што ја труеш другарката на ќерка ти ама ја труеш и ќерка ти !!! сум пробала цигара ама одма штом вдишав, ја изгаснав, ја фрлив преку оградата и после 3-4 пати заби миев, ама уште ми остануваше здивот :@ :lol:
    навистина незнам зошто има некој потреба од цигари, океј знам, депресии, нервози ама мислам дека нервозата можи многу побрзо да ти помини и со маченце или кученце, например јас кога и да сум изнервирана, си ги галам мачињата и на се заборавам :inlove:
    како и да е, не ги осудувам пушачите бидејќи тие веројатно имаат причина зошто пушат а и плус тоа, му станува во навика, само мислам дека треба да пазат и да не пушат во близина на други луѓе, а никако во близина на деца !!

11. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Јас сум голем антипушач. Не сум пробала и нема ни да пробам. И ми смета кога некој пуши во мое присуство. А другите нека пушат, немам мишто против. Ама дечко ми ако почне да пуши тешко него :D :D ќе го скршам :D

12. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    Јас пушев цигари цело средно , значи 4 години. Кога дојдов на факултет при крај на првата година ги откажав и сеуште не пушам. Цели три год. Иначе ми сметаат, а и се нервирам оти дечко ми пуши цигари :devil:

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    средно палев онака со кафе а сега не ми смееетаа неможев да пешачам ке поодев малку и веднач се заморував вака поарно е без цигари ем пари не давач ем здрав живот си водиш

14. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    јас сум голем антипушач и за гревче све сум со пушачи што пушат по 2 кутии на ден ама еве веќе не сум фала богу се елиминирав од димната зона :lol:

15. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    јас пушев цигари по 2 кутии на ден но се откажав пред 2 месеци .. и сега сум секако противник хахахх

16. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    едно неможам да сфатам, јас разбирам некој да не пуши и да му пречи димот, ама да се буни кога некој пуши во негово присуствож, пример на кафе, е тоа не можам!
    моја одлука е дали ќе пушам или не, ако сум кај тебе на кафе кажи кај мене не се пуши, нема проблем ама кога сме на кафе или било каде некој мене да ми каже неможе да пушиш зашто мене ми смета. или не пуши :^) ! ај глеј си за себе :!:
    јас можам да кажам дека пушам од втора година, значи година и нешто... да не го испуштам моментот дека моите не ни претпоставуваат,а пушам и дома, во друштво повеќето се непушачи и ги обожавам затоа што никогаш не рекле ни збор, макар и да им пречи

17. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    така е. сосема се согласувам не можеш на никој да му забраниш да прави што сака!
    и јас кога пушев најмногу се нервирав и се терав упм кога ќе ми речеа ајде бе батали ги цигарите немој да пушиш, гледаш дека ми смета, ќе се умирисам, леле косата ми ја умириса и сл..
    катастрофа!! а сега да ги видиш ги јадат цигарите.. што се шета по нашава ни мила Земја хаххааа

На LadyH му/ѝ се допаѓа ова.
  18. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Ги мразам, поголем анти-пушач од мене нема, неможам да ги поднесам едноставно.
    Секој си има право на избор да. Ниту друштвото ниту било кој друг неможе да влијае и да натера да поченеш да пушиш доколку ти самиот не одлучиш.

19. reader

reader Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Што знам.. оваа година почнав така од време на време да палам по една цигара, кога имам друштво и слично. Сепак не планирам да станам активен пушач, не дека сум против цигарите нешто ептен, туку онака, не сакам.. Ете мајка ми е цел живот пушач па подобар организам, здравје :D Едноставно, мора да се умре од нешто :D Па дали тое ќе биде од цигарите, алкохолот.. или пак од нешто друго не е многу важно, секако животниот век кога тогаш ќе заврши. Па така мислам дека немате потреба толку многу да бегате од цигарите, од пушачите.. Не се толку страшни! :D

20. DramaQueen1

DramaQueen1 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    156
    За цигарите едно големо НЕ ! :)