Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цигари - Дали пушите или сте против?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 6 август 2011.

?

Дали пушите цигари?

1. Да

373 глас(а)
    30,1%
  2. Не

868 глас(а)
    69,9%
  1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.040
    Допаѓања:
    34.005
    Јас сум голем противник за цигари.Не сум запалила со сега,а и не сакам.Моите дома пушат и цело време се карам со нив да престанат.За среќа,имам дечко кој е исто непушач и многу ми е убаво.Машко е тој што мириса на парфем,а не на цигари. :)

2. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Не пушам,али не сум ни против пушење. :)
    Иако порано имам запалувано кога ќе ми текне,уз кафе и друштво ,а и си го практикувам тоа и сега поретко не сум зависник.

3. girl.in.pink.dress

girl.in.pink.dress Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    40
    Не пушам иако не сум ни многу против а ни пак многу за, неутралец ама лично несакам да пушам. Кај мене дома сите пушат мајка ми, татко ми, брат ми и дедо ми порано бил пушач но ги откажал. Само баба ми никогаш во животот не запалила зигара ии сакам едноставно да сум како неа. :$

4. swath.a

swath.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    21
    Ја едноставно сум против пушењето и не би запалила цигара :tmi:

5. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Никогаш не сум пробала цигара, но би сакала. Незнам дали е поради таа тинејџерска љубопитност, но, зошто да не? Да, да.. има милион причини . Ќе те убие тоа, но, еднаш се живее. За жал дури и кога сум во близина на пушач јас чинам ќе умрам, а не па да пробам. Но, да бев океј со здравјето би пробала. Секако, не повеќе од две-три цигари. За џабе некои се "хајтери" на пушачите. Освестете се бе луѓе, ништо не можете да смените. Тие пак ќе си пушат. ;)

6. susi

susi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    не пушам и сум против само ти штетат ништо друго не добивам.

7. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    па мене искрено цигарите не ми сметаат и не сум против нив сум пробала вака у друштво неколку пати од чиста заебанција а иначе не пушам :)

8. nutela

nutela Нов член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    imam 16 godini i ne sum probala cigara, se plasam ako probam deka ke mi se bendisa i ke prodolzam da ja konzumiram :D

9. Meredit

Meredit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    91
    Не сум некој страстен пушач,така во друштво знам да запалам или насабалје со кафе.Инаку максимум од три до четири цигари на ден а се случува понекогаш воопшто да не запалам ни цела недела.Не ми се зависност,ги оставав и не пушев цели 9 месеци и после пак почнав и мислам дека ако посакам пак можам да ги прекинам.

10. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    943
    Не пушам цигари а и во иднина не планирам да запалам цигара. Не сум против пушачите , секој има право на избор и сам одлучува за своите одлуки а во случајов за своето здравје :)))

11. Tara12

Tara12 Нов член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    0
    Неееееее а не ни планирам. Ми се гади кога слушам за нив

12. D-a-n-i

D-a-n-i Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    32
    Точно е дека секој има право на избор, ама кога станува збор за дечко ми, навистина сум :@ , поради тоа што не ме слуша, а знае дека ми пречат....

13. Maria.Zombie

Maria.Zombie Нов член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Никогаш во живот не сум ставила цигара во уста.. едноставно неможам да поднесам самиот дим ме гуши.. не планирам да пушам.

14. MucenceS

MucenceS Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    Си пушам цигарчиња од пред мн години мада не сум страствен пушач некогаш знам и да не запалам ниедна...

15. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Не сум пушач, нема ни да бидам во овој живот. Не знам само што ќеф на душа ви претставуват, не ми е јасно тоа. Зависнот, ок разбирам. Ама како да бидеш зависен од отров и да си одиш против сопственото здравје, не знам да си објаснам. Верувам дека секој човек би можел без цигара САМО ако сака. Зависноста самиот човек си ја создава.

На cresa-jagoda и bubamara12345 им се допаѓа ова.
  16. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Секако дека сум против цигарите бидејќи се штетни.
    А, се што е отровно и штетно по моето здравје го одбегнувам.

**

Ај, овде ќе искажам и револт за мајки кои пушат цигари во пушалните по кафичите пред нивните деца.
    Тоа е катастрофа!
    Дали имаат тие мајки малку осет ?

Второ, постои закон за забрането пушење на определени места, кој не се почитува.
    Не се тука виновни толку газдите на објектите (пример на кафичите) зошто не можат на крај да излезат со муштериите.
    Колку пати се караат, ама тие пак си палат.

Значи, доколку некој човек има карактер и е културен граѓанин ќе ги почитува законите. Ќе биде примерен. :!:
    Е, така е по странство каде сум одела. Многу сме назад ние со културата.
    Речиси од наш народ да не бараш култура !!! :x

Секаде каде сум била ги почитуваат таквите закони, и срам им е да запалат цигаре или да плукнат по улица. Е, тоа се вика култура.

17. Linnea

Linnea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2014
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    112
    Не пушам и нема шанси ни да пушам во иднина. Толку ги мразам цигарите не е можно дури. Татко ми одсекогаш е бил пушач и дури и самата незнам колку се имам препирано со него да ги откаже цигарите зашто не ги можам едноставно. Нема шанси да препушам, никогаш :!:

18. juju

juju Нов член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Пушам и тоа многу незнам што ќе правам доколку набрзо останам трудна!незнам како ќе се одвикнам!

19. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    190
    Да, но само понекогаш бидејќи не сум зависна од нив!

20. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    224
    Мразам цигари, ме нервира и мирисот на цигари не го поднесувам воопшто и во животот не планирам да запалам цигара!