Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цигари - Дали пушите или сте против?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 6 август 2011.

?

Дали пушите цигари?

1. Да

373 глас(а)
    30,1%
  2. Не

868 глас(а)
    69,9%
  1. Pipaa

Pipaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    93
    Пушев многу и почнав релативно мала, меѓутоа еве скоро две години како ги оставив и се надевам дека нема да запалам пак :D не ми сметаат пушачите ни па чадот освен кога ме боли глава или сум болна па кашлам од него.

2. Ana3567

Ana3567 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    461
    Ne i ne planiram :D

На trlala му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kimora

Kimora Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    1.036
    Не сум пушач и сум против цигарите од многу причини.
    Прво,ужасно ме нервира мирисот од чадот,бидеќи кога некој пуши во моја близна цела се замирисувам и коса и облека.
    Второ,сите сме свесни за тоа колку цигарите се штетни и од таа причина,нормално,не пушам.
    Трето,не можам да замислам да смзнувам надвор на ладно само за да запалам цигара.
    Исто така,тие пари што би ги трошела на цигари,сигурно ќе најдам попаметен начин да се искористат.
    Во секој случај,секој го прави она што му одговара и што мисли дека е најдобро за него.

4. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Не пушам но имам пробано.

5. Melita-te-saka

Melita-te-saka Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    60
    цигари мора да се пуше они се добри за здравјето.. :D

6. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    И јас викав нема да пушам, прв пат пробав 8мо кога завршив мислам и ич не ми беше убаво, ми сметаше димот и се тоа, иако знаев некогаш да земам дим и така 2 години, ама пред 2 месеца на кафе со другарки што пушат, ги гледам и ми дојде една желба не знам од каде :o мислиш пушач во апстиненција сум и си зачурив со нив, па со една другарка од школо пушач и зимав цигари, глупо ми беше да си купувам, ама почнав пред 2-3 недели, кутија една мала ми иде за 2-3 дена, поготово уз кафе, алкохол, после јадење и една што си ја пушам од автобуска до школо, таа ми е утрински ритуал.:DДека се штетни, штетни се ама бар со мерак си ги чурам и умерено, а не од чаламење.:!:На крај краева мора од нешто да се умре.:wasntme:

На justin4ever му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Пушев порано но сега не, ми сметаат и неможам да ги смислам.

8. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Пушам ама не сум неој голем зависник од нив. Со кафе задолжително палам 2. Ама ни 10 цигари во денот не ми се фаќаат

На luci22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MiaNmaR

MiaNmaR Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    170
    Имам запалено 2-3 пати да пробам но не ги поднесувам и нема да станам пушач никогаш. Чадот страшно ми смета ми солзат очите, мирисаат лошо..поради тоа не дозволувам да се пуши во мојот дом:!:

10. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Горд непушач. Никогаш не сум пушела и никогаш нема да пропушам.
    Ова сум го велела, сеуште го велам, и ќе го велам, и сум најсигурна во тоа.

На Sunshine.Sunshine му/ѝ се допаѓа ова.
  11. justin4ever

justin4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    36
    Првпат почнав во 7 одд мислам.Тогаш по 4-6 цигари на ден и така.Потоа еден период година ипол не пушев,а сега палам понекогаш зависи од расположението може максимум 5-6 цигари у месец. :D

12. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Фуј мразам цигари, немам ништо против пушачите ама страдам најмногу заради нив :D во принцип сите од друштвото ми пушат единствена сум што не пушам , ех колку гадно ми мирисаат алиштата и косата после тоа не можам да опишам :devil: ајде ќе преминам преку тоа ама што сум должна и во зима заради тие пушачи да седам надвор ако сакам да испијам кафе во град ?

13. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Najgolemi zagaduvaci i zagrozuvaci na zdravjeto se cigarite. Naucnite studii pokazuvaat deka cigarite se klucen faktor za najteskite bolesti.

Zalosno e sto pusacite gi trujat nepusacite. Nivniot izbor ne treba da vlijae vrz nepusacite.

Neophodna e ostra segregacija.

14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.278
    Не сум пушач. Додека бев у средно школо се случуваше да запалам некоја цигара атер за лепо друштво, па и сега коа ми е ептен погодена атмосверата се дешава да повлечам некој дим, али тоа 2-3 пати годишно.

15. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Утре месец како не ПУШАМММ :)

На luci22 и Acisal им се допаѓа ова.
  16. trlala

trlala Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    35
    После месец не се станува непушач. Ама те поддржувам издржи бар 3 па ќе видиш какво е прекраско чувството.

Инаку како помала бев голем поборник против пушењето, зошто татко ми пуши многу (сега демек ги откажува ама се крие од мене а болен е и сам знае дека не смее :@), ама и мене ми се случи да се сплеткам со цигарите.
    Кон крај на средно почнав од чаламење да пушам. После на факс кога бев првата год. немав цигара запалено. Ама пусти маки та од време на време де пушев еден месец два не пушам и сл.
    Ама пред година и 2-3 месеци сфатив дека скоро една година јас сум си редовен секојдневен пушач и ме фати паника оти ќе станам асли зависник од пушењето и реков НЕ!
    Првата недела дена гребев по ѕидови од што ме фаќаа кризи. Ама помина. Веќе година и скоро 2 месеца немам запалено цигара. Се чувствувам здравствено подобро. За чудо симнав и на килажа и прекрасно ми е :).

На Acisal и natemila им се допаѓа ова.
  17. Night Rider

Night Rider Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    716
    15 до 20 цигари дневно, една кутија или нешто помалку, никогаш не сум размислувал за откажување бидејќи ми се допаѓа никотинот :)

18. Loveee17

Loveee17 Нов член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Јас не пушам и не планирам во иднина.Цигарите се штетни по здравјето

19. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Незнам феминки дали ви е паметно пушењето. Ако не вам на вашите момчиња сигурно им штети. Погледнете ги последните научни истражувања: http://www.livescience.com/49003-smoking-men-missing-y-chromosome.html

Ако сакате машко дете, размилете уште еднаш дали ќе му дадете на момчето да пуши.

20. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Многу сум против пушењето. Мразам некој да ми пуши во стан или во кола. НЕ дозволувам. А и многу ми пречи кога е задимено од цигари. И тоа штети.

На split96 и Acisal им се допаѓа ова.