Цигари - Дали пушите или сте против?

Discussion in 'Општи дискусии' started by RainBow, Aug 6, 2011.

?

Дали пушите цигари?

1. Да

373 vote(s)
    30.1%
  2. Не

868 vote(s)
    69.9%
  1. Pipaa

Pipaa Истакнат член

Пушев многу и почнав релативно мала, меѓутоа еве скоро две години како ги оставив и се надевам дека нема да запалам пак :D не ми сметаат пушачите ни па чадот освен кога ме боли глава или сум болна па кашлам од него.

2. Ana3567

Ana3567 Истакнат член

Ne i ne planiram :D

trlala likes this.
  3. Kimora

Kimora Популарен член

Не сум пушач и сум против цигарите од многу причини.
    Прво,ужасно ме нервира мирисот од чадот,бидеќи кога некој пуши во моја близна цела се замирисувам и коса и облека.
    Второ,сите сме свесни за тоа колку цигарите се штетни и од таа причина,нормално,не пушам.
    Трето,не можам да замислам да смзнувам надвор на ладно само за да запалам цигара.
    Исто така,тие пари што би ги трошела на цигари,сигурно ќе најдам попаметен начин да се искористат.
    Во секој случај,секој го прави она што му одговара и што мисли дека е најдобро за него.

4. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Не пушам но имам пробано.

5. Melita-te-saka

Melita-te-saka Активен член

цигари мора да се пуше они се добри за здравјето.. :D

6. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

И јас викав нема да пушам, прв пат пробав 8мо кога завршив мислам и ич не ми беше убаво, ми сметаше димот и се тоа, иако знаев некогаш да земам дим и така 2 години, ама пред 2 месеца на кафе со другарки што пушат, ги гледам и ми дојде една желба не знам од каде :o мислиш пушач во апстиненција сум и си зачурив со нив, па со една другарка од школо пушач и зимав цигари, глупо ми беше да си купувам, ама почнав пред 2-3 недели, кутија една мала ми иде за 2-3 дена, поготово уз кафе, алкохол, после јадење и една што си ја пушам од автобуска до школо, таа ми е утрински ритуал.:DДека се штетни, штетни се ама бар со мерак си ги чурам и умерено, а не од чаламење.:!:На крај краева мора од нешто да се умре.:wasntme:

justin4ever likes this.
  7. Elissa

Elissa Форумски идол

Пушев порано но сега не, ми сметаат и неможам да ги смислам.

8. anina

anina Популарен член

Пушам ама не сум неој голем зависник од нив. Со кафе задолжително палам 2. Ама ни 10 цигари во денот не ми се фаќаат

luci22 likes this.
  9. MiaNmaR

MiaNmaR Истакнат член

Имам запалено 2-3 пати да пробам но не ги поднесувам и нема да станам пушач никогаш. Чадот страшно ми смета ми солзат очите, мирисаат лошо..поради тоа не дозволувам да се пуши во мојот дом:!:

10. Name

Name Популарен член

Горд непушач. Никогаш не сум пушела и никогаш нема да пропушам.
    Ова сум го велела, сеуште го велам, и ќе го велам, и сум најсигурна во тоа.

Sunshine.Sunshine likes this.
  11. justin4ever

justin4ever Истакнат член

Првпат почнав во 7 одд мислам.Тогаш по 4-6 цигари на ден и така.Потоа еден период година ипол не пушев,а сега палам понекогаш зависи од расположението може максимум 5-6 цигари у месец. :D

12. Rama

Rama Форумски идол

Фуј мразам цигари, немам ништо против пушачите ама страдам најмногу заради нив :D во принцип сите од друштвото ми пушат единствена сум што не пушам , ех колку гадно ми мирисаат алиштата и косата после тоа не можам да опишам :devil: ајде ќе преминам преку тоа ама што сум должна и во зима заради тие пушачи да седам надвор ако сакам да испијам кафе во град ?

13. Acisal

Acisal Активен член

Najgolemi zagaduvaci i zagrozuvaci na zdravjeto se cigarite. Naucnite studii pokazuvaat deka cigarite se klucen faktor za najteskite bolesti.

Zalosno e sto pusacite gi trujat nepusacite. Nivniot izbor ne treba da vlijae vrz nepusacite.

Neophodna e ostra segregacija.

14. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Не сум пушач. Додека бев у средно школо се случуваше да запалам некоја цигара атер за лепо друштво, па и сега коа ми е ептен погодена атмосверата се дешава да повлечам некој дим, али тоа 2-3 пати годишно.

15. natemila

natemila Популарен член

Утре месец како не ПУШАМММ :)

luci22 and Acisal like this.
  16. trlala

trlala Истакнат член

После месец не се станува непушач. Ама те поддржувам издржи бар 3 па ќе видиш какво е прекраско чувството.

Инаку како помала бев голем поборник против пушењето, зошто татко ми пуши многу (сега демек ги откажува ама се крие од мене а болен е и сам знае дека не смее :@), ама и мене ми се случи да се сплеткам со цигарите.
    Кон крај на средно почнав од чаламење да пушам. После на факс кога бев првата год. немав цигара запалено. Ама пусти маки та од време на време де пушев еден месец два не пушам и сл.
    Ама пред година и 2-3 месеци сфатив дека скоро една година јас сум си редовен секојдневен пушач и ме фати паника оти ќе станам асли зависник од пушењето и реков НЕ!
    Првата недела дена гребев по ѕидови од што ме фаќаа кризи. Ама помина. Веќе година и скоро 2 месеца немам запалено цигара. Се чувствувам здравствено подобро. За чудо симнав и на килажа и прекрасно ми е :).

Acisal and natemila like this.
  17. Night Rider

Night Rider Истакнат член

15 до 20 цигари дневно, една кутија или нешто помалку, никогаш не сум размислувал за откажување бидејќи ми се допаѓа никотинот :)

18. Loveee17

Loveee17 Нов член

Јас не пушам и не планирам во иднина.Цигарите се штетни по здравјето

19. Acisal

Acisal Активен член

Незнам феминки дали ви е паметно пушењето. Ако не вам на вашите момчиња сигурно им штети. Погледнете ги последните научни истражувања: http://www.livescience.com/49003-smoking-men-missing-y-chromosome.html

Ако сакате машко дете, размилете уште еднаш дали ќе му дадете на момчето да пуши.

20. Marick14

Marick14 Истакнат член

Многу сум против пушењето. Мразам некој да ми пуши во стан или во кола. НЕ дозволувам. А и многу ми пречи кога е задимено од цигари. И тоа штети.

split96 and Acisal like this.