Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цигари - Дали пушите или сте против?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 6 август 2011.

?

Дали пушите цигари?

1. Да

373 глас(а)
    30,1%
  2. Не

868 глас(а)
    69,9%
  1. 123.Maki-first

123.Maki-first Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    107
    Нема врска дека не може од одма, јас пушев цигари цело средно, ако не испушев барем една на денот бев ептен нанервирана, раздразнета. Ама, кога на лекар ми кажаа дека имам проблем со белите дробови и срцето поради тоа што имам малку кислород, а тоа било поради мојот веќе трипати скршен нос, па уште и цигариве, веднаш прекинав. Плукав крв, црнила, ми дијагностицираа и можен рак на еритроцитите и си прекинав. Немам рак, немам ништо, но сепак ги прекинав. Сега дури и ми се гади од чадот, ми горчат ако пробам, не можам да ги навлекувам, не ми се убави ни кога ги пафкам, едноставно немам никаква потреба од нив, значи не сум ни имала во средно, тоа биле други проблеми кои и онака ќе ме нервирале.
    Сакам да кажам, тој треба да сака да ги откаже за да ги откаже. Тука не постои некоја зависност, или сакаш или не сакаш. Разговарај со него уште еднаш, види што планира, дојдете до степенот кога тој ќе си признае дека не сака да ги откаже, па тогаш следува вистинскиот разговор, видете што ќе праите тогаш.

2. ennaz

ennaz Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    412
    Мнооогу сум против. Дури ми се гнасни, па и луѓето што пушат. Никогаш не сум можела да имам дечко што пуши. Сум била заљубена до уши во некој, ама цигара е deal breaker за мене. Гнасна и скапа навика.

На littleflower и Angelinkka им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.792
    @123.Maki-first всушност татко ми ги откажа одеднаш, но дечко ми вели дека не може одеднаш, проба да ги откаже така и вика дека имал некое непријатно чувство во организмот. Секако дека ќе разговараме пак, со оглед на тоа што не сме од ист град и сега не знам колку пуши, некогаш го прашувам да ми каже, но кога ќе бидеме заедно нема да му дозволувам да запали, ќе најдам начин или нешто што ќе послужи како замена за цигарите. Инаку, многу ценам некој кој е толку цврсто решен и упорен колку ти, како што ми опиша. :) Навистина браво за тебе, но секако за здравје се работи.

4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    ПРОТИВ сум. И не ја сфаќам причината зашо воопшто толку многу луѓе пушат, кога само си го уништуваат здравјето. Не поднесувам да седам во просторија каде што се пуши или мкириса на дим.
    Голем дел почуваат да пушат уште млади за да не бидат "црни овци " во друштвото. И мене ми нуделе неколку пати цигара, и никогаш не сум пробала ниту ќе пробам, ама не ми е гајле дали сум црна овца, дека смирувало или не знам што.
    Секојдневно да се фрлаат пари на нешто што само штети, место тие пари да ги штедиш ми е стварно апсурдно
    Не знам и зашо воопшто се прават и продаваат цигари.

5. piglet1

piglet1 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2015
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    19.683
    Не пушам , немам предрасуди кон тие што пушат, но ми смета димот или ако сум во просторија со пушачи.

На littleflower и Oscar Lady им се допаѓа ова.
  6. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Не пушам цигари и сум категорично ПРОТИВ. Ама кој ме прашува всушност мене, кога мнозинството кое ме опкружува пуши?

Уште кога ми се појави првата љубопитност по ова прашање, мајка ми ме убеди да пробам. Ај што и без тоа не ми се допаѓаше мирисот и ми пречеше тој дим, туку кога пробав - животот ми се згади. Затоа никогаш не го разбрав и сфатив задоволството во вкусот и мирисот на цигарите. Кога ќе рече некој „Кафе без цигарче не оди...“, тоа ми е врв. Кафето и ќе го разберам, има прекрасен вкус, преубава арома, содржи и некои корисни состојки, но цигариве? Ем одвратен вкус и мирис имаат, ем немаш никаков бенефит од нив, туку само штета.

Најмногу ме нервира тоа што повеќето околу мене пушат и немаат обзири кон тие што не пушат. Знае да се зачури просторија до степен да не можеме да се видиме меѓу себе. Почнува глава да ме боли, очи да ме печат, да ми се лоши. Не знам од толку цигари како не добиваат никотинско труење.

Моите родители и двајцата пушат. По речиси цела кутија на ден (секој од нив). Најмногу од се' ме нервира кога ќе и' упатев критика на мајка ми, дека ми пречи, дека ми е грозно. И до толку е зависна од тие цигари што знаела да каже (кога сме зборувале на оваа тема): „Ако треба ништо нема да јадам, ама цигари морам да имам“. И ултимативно задоволство и среќа ми било кога пред повеќе години прекинаа да пушат внатре.

Не знам, пак ќе повторам, не го разбирам задоволството во нешто гадно и смрдливо како цигарите (за пури да не правам муабет, трујат - корнат.)

На Sky-butterfly, Tan4ence и the drummer им се допаѓа ова.
  7. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    6.381
    Мразам.:devil: Многу сум против. На сите им "делам ум" да престанат со пушење.
    Одвратно. Никогаш не сум пробала цигара и нема да пробам. :shake:

На ariel333ariel и the drummer им се допаѓа ова.
  8. Janina

Janina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    412
    Порано бев многу против,дури се гушев од димот,ама пробав лани за 1ви мај и сега палам кога ке излевам,aмa не сум редовен пушач.

На BoyL му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ariel333ariel

ariel333ariel Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    58
    И јас исто.потполно се согласувам со тебе

10. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.288
    не пушам цигари, но не сум ни против тие што пушат, иако понекогаш знае да ме нервира димот од истите, али кога иам испиено две три чашки знам и јас да запалам..така да...:)

На Janina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    не пушам и мразам кога некој до мене пуше:angel:

12. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Моментално пушам.Реков ќе се откажам ама многу тешко секој ден по една кутија обавезно

13. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Кој пуши здравјето си го руши,дома болест носи па потоа за пари ќе проси!!!!!
    Не сум пушач!!!!

На Angelinkka и ***nekoja*** им се допаѓа ова.
  14. Vip83

Vip83 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    242
    Cigarite voopsto ne gi podnesuvam!
    Mnogu mi preci cadot od cigarite.

На Angelinkka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Никако не сум пушач. На времето се обидував “да ги вратам на правиот пат“ сите што ги знам а пушат, но кога сватив дека од тоа и нема нешто корист, престанав.. сега сум само непушач кој ја мрази (демек тајно) секоја ситница што има нешто поврзано со зборот цигара!(lalala):smoke::fubar:

16. tamche995

tamche995 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    2.617
    Не сум пушач и не можам да го поднесам мирисот на цигари (n)

17. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ne pusev do 1god sredno pa zas i od krajnici sum operisana mn mi smetaa,no posle sredno site pusat aj i jas da probam radoznalost i ja zapaliv i do den denes ja nemam izgaseno,kutijata ja vlecam 2 3dena.Cigarite ne se zadvolstvo luksus se a i calm.Koj ne puse ic neka ne probuva

18. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    10 Месеци како не пушаммм.

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Не пушам цигари и ми смета димот од цигарите. (n)

20. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.521
    Допаѓања:
    27.941
    пушам ама многу ретко онака по една две со кафе или кога сум излезена ама не купувам цигари не пушам редовно