Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цигари - Дали пушите или сте против?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 6 август 2011.

?

Дали пушите цигари?

1. Да

373 глас(а)
    30,1%
  2. Не

868 глас(а)
    69,9%
  1. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Pusam . Probuvav da gi odkazam , no bezuspesno , no zatoa uspesno gi svedov na minimum , pa namesto kutija na den sega pusam kutija na 5-6 dena .

2. mentol

mentol Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2015
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    66
    пушам по една кутија дневно. Не се ни обидувам да ги оставам многу подобро мие со цигари . На сите што не пушат им препорачувам да не почнуваат сепак е лоша навика

3. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    Пушам веќе и претерувам на пет минути мнгоу е да речам дека палам...незнам што ми се случува овие неколку месеци и порано пушев ,но 5-6 цигари...

4. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.162
    Допаѓања:
    50.561
    Не пушам али имам пробано неколку пати, а и да почнам да пушам можам да ги откажам во секој момент .

5. Capricorn96

Capricorn96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    407
    Не пушам и многу сум против цигари. Татко ми пуши претерано многу а мене ми се гади. Беспотребно да си го нарушиш здравјето и да си го испразниш џебот, само тоа. Сум пробала еднаш само знам, имав можеби 12 години, ама чисто од љубопитност и никогаш повеќе.

На Аliсe и Sashko1992 им се допаѓа ова.
  6. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    До пред некоја година од глупирање купував цигари само кога излегував, но не ги увлекував туку ги 'пафтав' :) затоа што не знаев поинаку, се додека една вечер излезени друштво на свирка и јас така со цигарето без везе цела во дим, ми приоѓа еден стар човек и ми вика-Девојче те гледам некое време нешто не е ко што треба, јас сум страсен пушач ама твоево на ништо не личи:$
    Од тогаш си реков Ели не се брукај научи да пушиш цигари ко секој нормален човек.... и така сега си пушам по една кутија на ден

На BoyL и Solventna им се допаѓа ова.
  7. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Не пушам и сум против пушењето, а инаку знам дека е тешко да се остават пошто татко ми 30+ години e пушач и не планира да ги остави иако го караме постојано дека многу пуши ;).

8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.710
    Не пушам... за тие што пушат свесна сум дека немам право да им се мешам во животот и никого не напнувам со тоа колку е штетно и дека треба да ги откажат, ама да, личното мислење ми е дека сум против. Не знам, не можам да го разберам тоа задоволство од цигарите за кое луѓево секојдневно трошат пари, и секако многу полошо - си го расипуваат здравјето :|
    А уште од средно повеќето од другарките ми пушат, сега и повеќето колеги, така што иако ми пречи неизбежно е да се навикнеш на тој четвртиот Њутнов закон - димот секогаш иде кон непушачот во друштвото :D

На Feminka22, eloves и Аliсe им се допаѓа ова.
  9. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    4 години немам цигара ставено во уста... Мислам дека тоа си е различен проблем за секого како да се одкажеш од нив, мене не ми претставуваше никаков проблем да се откажам од нив а пушев од 18 па до 30 години... :)

10. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    И јас не пушам,имам пробано и од тогаш не ми е јасно што има убаво во тоа.Бар да има некој убав вкус.
    Нити пак имам намера да пропушам,за тоа пари не давам макар имала милиони.
    На чадот се навикнав,како што рече @Someonespecial чадот иде секако кај непушачот.
    Или мене како што ми викаат кај тој што имал пари :wasntme::D

11. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.582
    Пушам, за жал. Почнав доста покасно од моите врсници, но да можам да го вратам времето никогаш не би запалила цигара. Најмногу ми е заради парите, кога ќе ми текне за што се' друго можам да ги потрошам. :( А секако и заради здравјето.
    Знам дека кога почнав да пушам, нели дека новина, интересно ми беше и уште малку на таван ќе се качев да пушам цигара. :D
    Абе у веце, во кујна, во соба, кај другарка кога ќе ми речеше ајде во пушална со кафето, живи радости, мислиш којзнае што ми рекла. Абе дечишта. :)
    Па на одмор кога бев, уште не сум станала јас цигарите ги барам, во кревет ќе пушам. :D

Сега, секако не ми е веќе така ко на почетокот, но пуста навика не можам да се замислам без цигара на журка, или после јадење. А не знам колку пушам, некогаш останувам цел ден на мала Винстон, а ако сум цел ден излезена од јутра до сутра голема кутија цела, можеби и плус една мала. :$

12. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Pusach sum . Ne vikam dek ne moze da se otkaze od niv. Naprotiv mislam ako nesto se saka i se moze. No jas ne ni sakam nitu planiram da se otkazam od niv hhh Inaku vo sredno ne pusev pocnav na fax haha

13. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Не пушам цигари никогаш не сум пушел,и сум многу против цигарите.Едноставно незнам ептен гадно ми мирисаат и ми се одвратни.

На Wahnsinn му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Пушач сум,да,штетнисе не викам дека не:(
    Ама во денешно време,има ли нешто што не е штетно:(
    Секој ден читам,не јадете леб,не јадете благо,не јадете месо,не јадете чипс,не јадете,млеко,сирење,кашкавал.не јадете конзервирани производи,не јадете пржени компири,не јадете салами,паштети и многу други работи:(
    Треви не ми се јадат,а и тие не се многу сигурни:( нели спанаќ,марула,лимон треба да ги киснеш во вода со сода бикарбона....плукни му се на животот:(

На Иван404 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    33.743
    Не пушам, и никогаш не сум ни пробала. Другарките секако дека ќе ти речат да пробаш, као шо ќе ти биде од една, но јас до сега никогаш не сум посегнала по цигарите. :D Мирисот ми е ужасен, мразам косата да ми смрди на цигари, исто така и облеката. Другарките кога пушат кога сме испаднати на кафе не ми смета толку затоа што сме на отворено и не е баш исто како што е да почнат сите кога сме во затворена просторија.
    Тогаш излевам надвор, жими се. :D Неможам да поднесувам и неможам, ете.

На Someonespecial и Скопјетесакам им се допаѓа ова.
  16. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    1.331
    Непушач сум и немам пробано воопшто. За против сум против поради лош здив, штетни по здравјето бла,бла ... Но лично не сум против бидејќи до сега не памтам да сум бил со девојка а барем да не пафкала или по една цигара на ден да пушела :)

17. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    474
    Не пушaч, нo не сум прoтив, некa пуши кoлку сaкa сaмo oд димoт oд цигaрaтa дa не ми oди вo фaцa 8)

18. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    строго сум против цигарите. Никогаш не би пробала, бдејќи мн ми смета чадот се гушам кога ќе пушат домашните. А иначе немам нишо против оние што си пушат нивна работа хаха

19. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Непушач сум и сум против цигарите. Никогаш не сум пробала цигара, а и не сакам да пробам. Што се однесува до пушачите, немам ништо против нив. Нивен живот,нивно право. Само знам дека не можам да ги поднесам и кога некој кога е во моја близина и во затворен простор пуши,ме печат очите. А плус тоа се многу штетни.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lizzie

Lizzie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2016
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    514
    не пушам и си имам ветено самата на себе дека нема да почнам да пушам а имам пробано мн е гадно