уфф цигарче. Сеа дојам и многу ми е криво што лезетски не можам да зеам да си испушам на раат. Имам испушено две три цигари за овие 4месеци и колку што не сакам да прекинам со доење, од друга страна кога ќе прекинам од сеа се оштрам за у кафана, ракија, шопска и цигарчето мх мх
jas smetam deka zakonot protiv pushenje treba da se proshiri i okolu vlezovite vo objektite, najmalku 15 metri. dodeka vleguvame nekade, ke ne nacheka oblak od pushachite nadvisnati pred vrata
До пред 2 години не можев да смислам ни цигара, ни чад од цигари. Пред 1 година станав социјален пушач, на кафе една, со пијачка 2-3. Моментално пушам скоро кутија на ден..можам да не запалам доколку си лежам подолго време или ако никој не запали покрај мене. Ама со кафе, покрај пушачи...
Не секогаш скапите цигари се убави.Пример Marlboro и Davidoff се ужас направени сега.Не е сè во цената.
Никогаш не пропушев. Сум палела понекогаш со пијачка. Вкупно имам испушено можда 11 цигари во животов. И ме нервираат себични пушачи (оние што пушат во лифт, дома кај што им растат децата и на врв на презирот - трудници).
Пушам веќе 6 години и не сакам да ги откажам. Што има врска тоа е индивидуално право дали некој ќе пуши дома или не, па и трудниците. Ако некој е против не мора да го осудува тој што пуши, исто како што ние пушачите не ве осудуваме вас што сте против.
Има врска кога некој постојано пуши во просторија со деца, непушачи или оние кои не можат да го поднесат чадот (заради здраствени причини) и тие стануваат пасивни пушачи. И себично е. Затоа има посебни простории како летни бавчи за пушачите по кафичи и ресторани, или ако нема се излегува надвор. Мене на пример ми смета многу чад од цигари и кога сум во таква просторија цела се замирисувам како да сум пушела и јас. И на дм му викам подалеку од мене со цигарите, но ете и тој сака да ги откажи во последно заради избегнување ризиците кои следат со цигарите. Не осудувам пушачи, туку само не треба да бидат во иста просторија со непушачи.
Пушев додека не се породив, али веќе неможам да се замислам со цигара,ми смета кога некој пуши до мене.
Пушам До пред 3 години по кутија на ден пушев. Последнава година намалив, и по една цигара на ден, некогаш и ни една. Ама на тераса, никако внатре.
Pochnav da pusham na 24 godini,pusham vekje 4 godini.Duri i koga ne pushev ne bev protiv za tie shto pushat.