Цигари - Дали пушите или сте против?

Discussion in 'Општи дискусии' started by RainBow, Aug 6, 2011.

?

Дали пушите цигари?

1. Да

373 vote(s)
    30.1%
  2. Не

868 vote(s)
    69.9%
  1. Brunhilde

Brunhilde Популарен член

Не пушам а и против цигарите сум.

Роберт 7 likes this.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Не пушам. Мразам чад од цигари и мислам дека пушачите што пушат во соба во присуство на непушачи се себични и без осет. Човечки е барем да прашаат дали ти смета, од солидарност ќе кажеш нема гајле и ќе издржиш (ако можеш). Особено сега кога сум бремена, свеки млати 3 кутии дневно со оправдување дека она коа била трудна пушела. Ма шта ме брига бе |(. Па кога ќе ми донесат гости и ќе ми се расчурат, се осеќам како да сум во облаци, прекрасно чувство :@:@:@.

Tea678, motojlo, oblace1 and 6 others like this.
  3. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Не пушам и никогаш не сум била за пушењето. Повеќето у друштвото пушат, но јас не можам да трпам чад од цигара. 100 пати ме имаат помолено да пробам но не, не прифаќам:)

ThePharmacist, poi and Ostaveniot like this.
  4. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Не пушам ,против цигари сум многу ми пречат цигарите од димот кашлица ме фаќа ,внатре на никој не дозволувам да пуши цигари не ме интересира ако сакаат ќе си искочат на тераса ,мој дом мои правила никој не смее да запали цигара внатре.

cresa-jagoda and Ostaveniot like this.
  5. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Не знам како да гласам на анкетата, пушам наргиле но не и цигари. Понекад знам да запалам и пура, бидејќи ми носат понекогаш од Куба.

6. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Не пушам цигари и никогаш немам пробано и сум многу против, ми смета чадот од цигарите.

7. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Изгледа од што толку пушам, почнав да сонувам како сум нашла кутии од моите омилени старите Винстон плави, пуни со цигари и бев пресреќна во сонот дека ќе ги пушам. :D

8. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Пушам.
    Додека идев у школо кутија на ден.
    Сега кога начекам прилика тогаш.
    Обожавам. Убав е мирисот.
    Среќен си зимаш со мерак цигарче. Тажен си зимаш цигарче. Вовлекуваш и кога ја отпушташ како да ти олеснува.

Али мразам кога некои идат пр на гости и од култура прашуваш и ти викаат може слободно. И ајде 2-3 цигари во ред.
    Али да земеш да се распушиш без осет. Не е во ред.

thelittle17, Snowflake97 and poi like this.
  9. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

И јас пушам цигари веќе долго време, ама ова со гостиве доле што имаш пишано ако се однесува на пушење дома во соба сум многу против и ми е гадно. Како можат во соба каде што седиш, јадеш и пиеш да се пуши тоа не го разбирам, па тој мирис се впива и на ѕидови, на мебел, на самиот себе, и овака сите пушачи мирасаме на цигари што е нормално и надвор да пушиш, ама во соба тоа е бетер како во пушална да седиш цел ден.

И за гости воопшто не ми е непријатно да им речам да излезат надвор ако пушат, кога можам јас да излегувам ќе можат и они. Не е од чиста култура ќе ти речат ајде запали, воопшто не е непријатно на некој да му речеш не се пуши дома, едноставно е.

10. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Блуки, некогаш соновите се остваруваат. :sun:

11. DenicijaNaPetre

DenicijaNaPetre Истакнат член

Почнав пред неколку месеци со мисла дека ќе ја испушам само таа една кутија и крај. Но, еве ме ден-денес, не можам а да не испушам барем една цигара дневно :) и се уште ми кружи таа мисла само уште оваа кутија.
    До кога не знам. :smirk:

Fontana likes this.
  12. Fontana

Fontana Истакнат член

@DenicijaNaPetre епа така се почнува :D
    Дури не се напраиле години подобро откажи ги со време оти се потешко станува после тоа.
    Инаку и јас сум пушач ама ми се намалени скроз во последната година, од кутија на ден сега стигнав до 5-6 негде, ама како и да е се се важи, дали 1 дали 100 сеисто е.

DenicijaNaPetre likes this.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Пушам... многу пушам...
    А не треба....

14. renata77

renata77 Популарен член

Не пушам.

Никогаш не ме привлекувале.Имам запалено мнооогу одамна,ама...не знам,не ми направило кеиф.:)

Една од ретките правилни одлуки во животов.

15. Snowflake97

Хахах и јас вака почнав, реков само една кутија колку меракот да ми помине, да видам што е тоа толку што ги тера пушачите да пушат, кое задоволство е. И еве ме веќе 8-9 години сеуште ја пушам таа една кутија. :rofl: :smoke:

16. DenicijaNaPetre

DenicijaNaPetre Истакнат член

Кај мене последниве две недели се јавува тој страв дека таа една кутија ќе си ја пушам to the end of time :rofl:

Snowflake97 likes this.
  17. Snowflake97

Подобро прекини додека си на почеток, многу е по лесно отколку после кога ќе се распушиш и ќе станеш хроничен пушач. Мој најдобронамерен совет.

18. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Не пушам, ниту имам во план да пушам. Првата причина е зашто кога друг пуши во моја близина, јас се гушам од чадот, а не па да земам јас да пушам и да си го уништувам здравјето. Втора причина се финансиите. Премногу се скапи цигарите, за јас секој ден да трошам по толку пари. Јас гледам колку можам повеќе да заштедам. Задоволство ми е кога гледам дека ми се зголемува заштедата ^_^ Срце ќе ме боли ако давам пари за цигари :lol:

19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Не пушам. Бев пушач едно време, во средна школа, и тоа само затоа што сите другарки брзаа на голем одмор на пуш пауза, па јас се досадував, па од пуста досада пропушив.
    Подоцна и кога работев знаев да не запалам по цееел ден, ама со друштво навечер да препушам :smoke: :puke:
    Неколку години ми траеше тој период и дефинитивно ги откажав. Многу ми пречат сега. Излезам од кафичот/ресторанот смрдам корнам, облеката, косата, се! Во устата чувство како јас да пушев. :doh:
    Што убав закон си беше кога беше забрането пушење...
    Кај нас дома не се пуши. Дури некогаш од балконот ако влезе внатре димот ми смрди со денови. На непушач многу му смета и го гуши, едноставно не е навикнат на миризбата.

cresa-jagoda likes this.
  20. Осе

Осе Популарен член

Пушев порано ,по 3-5 цигари дневно. Кога останав бремена не пушев само два пати по една запалив во 9 месеци ,а мм пушеше внатре и на крај бидејќи пушеше тој цело време имав пушачка плацента :@. Сега дојам и уште не пушам ,немам ни еднаш запалено. А ми се појавила желба не дека не:) ама јака сум јас ќе издржам без цигари,не е воздух :D.
    Е за понатаму не знам ќе видиме :)

tina2018 likes this.