Пушач сум. Нит сум за, нит сум против. На пример да би можела, никогаш не би ги почнала и не му препорачувам на никого, бидејќи се доста штетни. И да, секој втор ден ги откажувам и никако да ги откажам.
Моментално не ,бидејки сум трудна...ама мачење ми е секој ден аууу сонувам за моментот кога ке си пушам пак...онака без грижа на совест на раат. Едвај чекам. Никогаш не верував дека толку ке ми фалат цигарите .
Строго сум против. Никогаш не сум пушела, не ми пријале едноставно. Моите пушеле и пушат. Јас и брат ми не станавме пушачи. Уште пред скоро 15 години и маж ми ги остави, со моја поддршка. Многу ни смета и на двајцата мирисот на цигари.
Против. Пушев од втора до трета година средно, ги оставив лесно. Ми смета и мирисот но пред се штетното влијание на цигарите.
Пушач сум. И ич не се оптоварувам со негативните последици на цигарите, сметам дека секојдневно правиме многу поштетни и понездрави избори од цигарите. Се плашам само од пожолтување на заби и обврнувам повеќе внимание на тоа, иначе не би рекла дека ми се потреба туку задоволство што не планирам да си го скратам без причина како бременост да речиме или некој здраствен проблем.
Пушач сум веќе 8 години и свесна сум за последиците ама убаво ми е и не планирам да ги оставам во брзо време. Како за активен пушач единствено ми е чудно што ми смета димот кога друг пуши цигара и простории затворени коа ќе се напраат димница
Јас лично никогаш немам запалено, ниту пак имам желба. Други кога пушат ми смета ама дека не навикната на оваа миризба, секако со драги луѓе нема да откажам дружба поради тоа што пушат. Секој за себе си е одговорен. А миризбата ми е одвратна, исто и на оние електронските, како мирисаат и овие тоа е страшно нешто бљакк..
Site propusuvaat na 17,18,20 taka eve jas stanav pusac na 29god,i kako si mine vreme se poveke sum zavisna od niv ...iako ne sum jak pusas sepak nemozam bez niv.I da ke pusam sekako ke umram ne ke ziveam eden vek ,barem ova "zadovolstvo" ,neka mi ostane...
Ne sum pusac, mi smetaat i preferiram devojki so ne pusat cigari. Dosea samo edna imav so pusese cigari.
Јас пушам онака мераклиски веќе со години и уште не сум стигнала до зависност да се тресам по цигари, ниту пак сакам да стигнам до таму. Не сум против, но ме нервираат луѓе што пушат внатре во дом и ради кои мораш да седиш надвор да мрзнеш муда преку зима во различни ситуации, само зашто они морале да пушат.
А зошто не е за фалење? Во тинејџерски години кога цело друштво и сите околу тебе пушат, баш е за фалење дека не си потпаднал под влијание и под притисок да се чувствуваш "отфрлен"