Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цигари - Дали пушите или сте против?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 6 август 2011.

?

Дали пушите цигари?

1. Да

373 глас(а)
    30,1%
  2. Не

868 глас(а)
    69,9%
  1. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Непушам, никогаш не ми била мила таа одвратна навика

2. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Пушам веќе 7 години.Активно. Како и повеќе пушачки тука и јас сум пробувала да ги откажам ама тоа откажување траело само ден до два.
    Имам пробано и да ги намалам. Демек само со кафе и после јадење ама и ова намалување трае само неколку дена. Сега веќе се откажав од помислата да ги прекинам цигарите. Пред неколку дена разговаравме со другарките за нашите почетоци со цигарата, за првата цигара и баш спомнав "Ехх да сум сега со овој ум никогаш немаше да почнам да пушам".

3. Xtinna12

Xtinna12 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    6
    Јас сум против цигарите еднаш како мала збирав пикавци се глупирав ги гледав мајка ми и татко ми како пушат и сакав и јас да пробам и од тогаш немам чепнато цигара и неможам да го поднесам чадот од цигарите еднаставно ме гуши :puke:

4. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    2.449
    Мило ми е што на форумов доминираат непушачи :)

Знам дека се вели никогаш не вели никогаш, ама јас сум многу голем противник на пушењето па затоа никогаш не би запалила цигара. Тоа за мене се само фрлање на пари и загрозување на здравјето.

5. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Во последно време знам да запалам по некоја, онака со друштво. Но не сум пушач, нити па ми е интересно и зависно пушењето. Не ми лежат цигарите, имам главоболки кога ќе испушам 1 цигара :D

6. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    не можам да поднесам цигари, ама немам ништо против тие што пушат бидејќи тоа си е нивна работа. не е мое да решавам за нив

7. WinnieThePooh

WinnieThePooh Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    201
    Само едно ќе пишам :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:

8. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Јас не пушам и многу ми сметаат цигарите во мојата близина. Сум против пушењето ама ај би разбрала некој што си пали цигара на ден или само со кафе значи пуши со мерка. Ама најмногу се нервирам кога гледам некој како кашла, го боли грлото и зима и си пали цигара а мислиш неможе да диши, е тоа неможам да го разберам.

9. MrsH

MrsH Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    134
    A каква разлика за тебе има тоа дали доминираат пушачи или не пушачи? Можи ти смета чадот?

10. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Имам запалено цигара, ништо страшно, али ипак не пушам. Како и да е неам ништо против тие што се препуштиле на тоа задоволство :)

11. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.698
    Да, имам пробано но се сакам цигари... Не сум пушач и мразам кога некој во мое присуство пуши бидејќи чадот навистина ми смета... :D

12. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Имам пробано и ужасно ми смета, не ги сакам :puke:

13. DeadMary

DeadMary Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    53
    Јас миризбата на цигарите не можам да ја поднесам! :puke: :envy:

14. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Пробав еднаш и ми се згади, не пушам ама не ми ни сметаат. Не верувам дека ќе пропушам некад. :)

15. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Не пушам и сум голем противник, само се расправам дома со моите (и двајцата се како локомотиви бре :smoke: ) и со дечко ми. А особено кога тој ми е на гости прст пред око не се гледа се е во магла :devil: . Ана си збори да не пушат, си збори дека се штетни цигариве, ако не друго дека мене ме трујат :lol: ама нема кој да ме слуша.
    Од инат пробав цигара (пошо на мајка ми и дечко ми им биле многу вкусни бе :headbang: ) и мене ми се згади и чувството беше многу грдо а како тоа на нив им се убави незнам.
    МРАЗАМ ЦИГАРИ И СУМ ГОЛЕМ ПРОТИВНИК ЗА ПУШЕЊЕТО

16. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Немам пробано цигара во живот. Дома и родителите и братот пушат и навикната сум на миризбата. Само мразам кога откако ќе ја испуши цигарата мама ќе дојде да ми каже нешто во соба кај мене. Тогаш ми доаѓа да ја убијам! И кажувам да излезе од соба и да не го прави тоа, па си проветрувам. Доволно ми се неколкуте соби со миризба на цигари, не треба и мојата да стане таква! :devil:

17. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Немам пробано цигара, не мислам ни да пробам,дома пуши само татко ми и секој ден му зборам за да престани,ама изгледа џабе зборам,шо гледат во то јас стварно не знам! :x
    ГИ МРАЗАМ И СЕКОГАШ ЌЕ БИДАМ ПРОТИВ ТОА! ;)

18. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Не пушам - но немам ништо против цигарите. Секој си одлучува за себе, секој ќе прави како што му одговара. Ние непушачите за џабе им збориме на нашите родители, пријатели, роднини, партнери.. дека цигарите се штетни, тие го знаат тоа, но нема да се откажат ако на нив им се допаѓаат цигарите. Џабе се трудиме, веќе им станало во навика и тешко кој може да се одвикне после долго време пушење цигари. Не дека немам пробано цигари, ама не ми е ништо посебно, дури и ми се врти доколку вовлечам, така да сега за сега не пушам, а за понатаму не можам да кажам со сигурност. ;)

19. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Не пушам..и не ми сметаат.
    Али имам многу против.
    Труење без никаков ефект, никаков. И никогаш нема да ги разберам пушачите..баш никогаш.

20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ниту ние самите не се разбираме, ама навистина е многу силна потребата од тоа ѓубре. Јас сум пушач и сум против, секогаш кога ќе видам некој да пропушува го советувам додека не е доцна да ги остави, да не ги навикне, многу е тешко да се откажат. Велам многу, зашто имав неколку обиди кои беа неуспешни.

Совет до оние што сега тек пропушуваат. Немојте да мислите дека можете да ги оставите кога сакате, не е така! Првата година дена откако ќе ги пропушите можеби би можеле да ги оставите, но потоа ствара многу голема зависност и ептен треба цврста воља и напор за да успеете да се оттарасите од нив.