Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цигари - Дали пушите или сте против?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 6 август 2011.

?

Дали пушите цигари?

1. Да

373 глас(а)
    30,1%
  2. Не

868 глас(а)
    69,9%
  1. inlove1245

inlove1245 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    kao prvo cigareto e najstetno i e droga toa steten e za organizmot :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: bljak mrazam cigari

2. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Порано бев пушач, ама од оние на кои кутија им трае по недела дена, цигарите ми беа начин да „наздравам„ после добра храна, секс, алкохолизирано демонстрирање на денсачки способности или кафе-муабет во избрано друштво :smoke: .

Не ми сметаат нешто екстремно, ама треба да се припази да не претерува во простории каде има бебиња и мали деца или болни лица. Искрено, како непушач повеќе успевам да го намирисам нивниот ефект на нечија облека или коса па и сопствената, ама не правам драма од тоа, како многу лица, меѓу кои која иронија обично се најгласни „пензионираните„ пушачи.

И колку и да сакам некој близок од здравствени или други причини да ја нема оваа навика, не вршам притисок, бидејќи јас ги оставив цигарите кога самата проценив дека сакам да го направам тоа. И покрај најдобрите намери, секој е носител на одлуките за своите промени.

3. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Имам пробано ама среќа не продолжив сепак си го ценам и сакам и здравјето и животот.. не сум против тие што пушат неможам ја да им забранам самите си решаваат за свој живот здравје и пари ... Пробав еднаш со мајка ми да ја натерам да престане видов не може и заебав ... Така да секој за свој живот си одговара

4. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    пушач сум кога сум сама може цел ден да не запалам цигара ама кога имам друштво е тогаш пушам повеке пред нова година ги оставив непушев точно 1 месец и пак запалив ]:) кога ги оставав цигарите пакла цела си носев нон стоп со мене ама неја отварав ми се чудеа како издржав сега планирам пак да ги одкажам хм само до кога незнам :tmi:

5. s.a.n.y.a

s.a.n.y.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    16
    против :mm:
    definitely

6. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Не пишам ама не сум ни против тие што пушат!

7. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Нешто што највеќе ми смета и мразам се ЦИГАРИ! :devil: а,за чудо сум пушела ,и искрено многу се каам и погрозно нешто од нив нема! џабе фрлени пари и џабе труење на организмот :(

8. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Не пушам(имам пробано,не дека не,ама не ми се ништо посебно,а и се штетни) ама не сум против тие што пушат.Големи си се,сами си знаат што прават...Само ме нервира кога ме чадат,онака ептен да е зачадено и да не можиш да дишиш. |(

9. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Ниту некогаш сум запалила цигара, ниту сакам да запалам.
    Секој со својот избор, така и јас со мојот.
    И не ми пречи кога некој во друштво пушти, се‘ додека тој некој не сум јас. Додуша, знам да промрчам некогаш кога заради тие што пушат мора да седнуваме надвор во кафичите :D ама само мрчам, не сум кренала револуција, па ми простуваат :D :D :D

10. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Не сум запалила никогаш во животот а и нема да запалам! Ми сметаат страшно но тоа не значи дека ги мразам пушачите! Мојот став е дека секој си одговара сам за себе и знае во што се впушта пушејќи цигари и кои можат да бидат последиците..сепак светот би бил поубав без цигари но... ;)

11. lucky-girl

lucky-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    не ми сметаат претерано,но не сум пушач.во друштво сум со многу пушачи,дечко ми е пушач-па покрај нив имаам некогаш запалено од досада за малку занимација...воопшто не ме влече да станам активен пушач-едноставно не ја гледам ползата од тоа :)

На elcezelce и Beauchamp им се допаѓа ова.
  12. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    41
    Нема шанси..Многу ми сметаат и никогаш не би пробала такво чудо :devil:

13. Shaila

Shaila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    56
    Не пушам и не сум против.. Искрено би сакала коа сум на кафе еднаш неделно барем да запалам една онака .... Абе мерак ми е не за нешо друго :lol:

14. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Феминки јас сум во фаза на откажување, повеќе од две недели не сум запалила цигара, ама многу се плашам да не почнам пак затоа што кога гледам пушачи околу мене пак ми се јавува потребата. Ама си ветив дека ќе издржам. :muscle: :D
    Инаку, знаете ли како да ја намалам потребата за цигари, и нервозата што ми се појавува заради тоа? :^)

15. sparkle.q

sparkle.q Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    15
    Не пушам ама имам пробано...Ии не сум против цигарите затоа што мои блиски другарки и другари пушат :)

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.682
    Браво , поголем дел од вас не пушат :clap: :)
    Инаку јас сум многу против да се пуши пред деца и во кафичите,рестораните.. Многу убаво што го воведоа овој закон овде во Мк али кај нас во Гр се уште си пушат на јавни места , во лето ајде можеш да седнеш и надвор ама во зима. Па ако тргнеш некаде со мало дете.. :worried:

Инаку порано пушев цигари ама среќа ги откажав. Не пушев по многу и не секој ден , по 2-3 пати неделно, само кога пиев кафенце. Не се навлеков многу на цигарите и затоа мислам дека лесно ги оставив

На N.A.T.A.S.A му/ѝ се допаѓа ова.
  17. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Не ми прече кој си сака нека си пуше! Јас не пушам а и не верувам дека би запалила некогаш но сепак не се знае што има во животот ;)

18. Boka.A

Boka.A Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    10
    ти си во право!
    и мене ми пречат оние кои пушат во моја близина ... ми се зацрвенуваат очите и ми се повраќа
    тренирам
    овошје и зеленчук обавезно
    не пушам а и нема да пушам цигари .... инт!
    се разбира здравјето на прво местоо! :* ;)

19. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    не поднесувам јас неможам да дишам се гушам од цигари :doh:

20. Martinez

Martinez Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    17
    Огромно против. Зошто да внесуваме нешто кое е многу штетно за нашиот организам?