Светлина од Светлина, вистински Бог од вистинскиот Бог, роден, нестворен, единосуштен на Отецот, преку Кого се настанало, Милостив Боже кој ни ги знаеш срцата, не воведувај нè во искушение и избави нè од лукавиот. Зошто Tвое е царството, и силата и славата во сите векови. Амин
Како што стои во Светото Писмо: „Реки Животодавна Вода ќе потечат од оној што верува во Мене!“ (за Светиот Дух) Исус, Јован 7:38
А сега остануваат овие три работи верата, надежта и љубовта, најголема меѓу нив е љубовта (1 Коринтјани 13:13)
A Исус и рече: "Јас сум воскресението и животот; кој верува во Мене, и да умре, ќе живее. И секој, што живее и верува во Мене, нема да умре довека. Го веруваш ли ти тоа?" Јован 11:25-26
Покажи ми ги, Господи, Твоите патишта, научи ме на Твоите патеки! Води ме во Твојата вистина и научи ме, зашто Ти си Бог на моето спасение; на Тебе се надевам секој ден. Псалм 25:4.5
Штом влегоа во гробот, видоа еден млад човек, облечен во бели алишта, како седи од десната страна; и се уплашија многу. А тој им рече: „Не бојте се! Вие Го барате Исуса Назареецот, Распнатиот. Он воскресна, не е овде. Еве го местото каде што беше положен. Но одете, кажете им на учениците Негови и на Петра, дека Он пред вас ќе отиде во Галилеја; таму ќе Го видите, како што ви беше рекол.” (Марко 16: 5-7)
Матеј 19:8 „Поради вашето тврдо срце Мојсеј ви дозволи да се разведувате...“ Јаков 4:1-2 „Од каде доаѓаат борбите меѓу вас? Од вашите страсти... Посакувате, а не добивате... се расправате и се борите.“ 1 Коринтјаните 13:5 „Љубовта... не бара свое, не се раздразнува, не памти зло.“ Откровение 2:4 „Но имам нешто против тебе – ја остави твојата прва љубов.“
16 There are six things the LORD hates, seven that are detestable to him: 17 haughty eyes, a lying tongue, hands that shed innocent blood, 18 a heart that devises wicked schemes, feet that are quick to rush into evil, 19 a false witness who pours out lies and a man who stirs up dissension among brothers. Proverbs 6:16 -19 Супер цитат кој се однесува на атеистите.