Da,ima razlika od bebe do bebe, nas licno,pavloviceva so,peru balzam na Galafarm ni,go sreduva crveniloto so 1 mackanje, a na moja drugarka ne i pomogna.
I nas isto taa od galafarm so perubalsam epten pomogna, ama mana e sto e mnogu malo tubiceto. Jas ja koristev dur se sredivme pa posle so obicna...
Мајки малиот ми е многу црвен на препоните и курето,дупето му е во ред. Тој плаче јас плачам. Незнам што да мачкам. До сега користевме павловивиќева оргинал, знаеше да се исфрли некое брунче али минуваше. Денеска му се влоши многу. Го боли плаче ги оптега нозете. Го намачкав канестен не помага. Незнам како ке поминеме нокеска утре ке го јавам. Совет некој?
Jas za kerkami promeniv se i gi smeniv pelenite i ja smeniv pomadata pavloviceva koristevme togas nas mnogu mi pomogna odmivanje maramici nikako meka krpa za brisenje jas na pocetokot i go mackav mestoto so maslinovo maslo i stavav pudra bekutan za 1 nedela nemase nisto (mozebi e podobro pred bilo sto da stavas da go odneses na lekar da ne e nekoja gabicna infekcija)
vsusnost ovaaa mast se koristi i za hemooidi i e dosta efikasna od licno iskustvo edinstvena so pomogna posle 6 meseci borba so hemoroidi
Zdravo mamicki ,nie uste malku eden mesec ke naptavime i imavme sttasen osip.mene mi pomogna sudokrem i izmivka so hipermangan ,probajte ako ne celosno ama momentalno ke ja stopira reakcijata.
Мелемот му е спасот за се, јас само го фалам и аптекарката рече ретко кој знае за мелемот, инаку тој е спас.. со едно мачкање црвенилото му го снема, раничките за 2,3 дена поминаа, инаку се друго пробав и бетер и бетер му стануваше газето...
Da da takvo kako sto vika Kallias, Melem ili Brogratski melem pisuva, limeno kutice okruglo, ima i golemo i malo
@mariz @kallias , а за што друго се употребува мелемот? Или еве конкретно вие за што го употребувате ?
Za izgorenici, ranicki, skoro za se. Ako mu iskoci nesto nafrlano, zacrveneto odma mackam i za kratko vreme mu pomaga melemot. Na suvicki mesta od kozata go mackav koga bese mal, na obrazite...
Јас за ќерка ми ја зедов, ама искрено не ни помага веќе цел месец е со црвено газе и напред има ситни брунчиња и што веќе не и ставив, не поминѕва и морам крем со кортизон да земам, помина за 2 дена, таман немаше ништо неколку дена пак истото и прво со мелемот ја мачкам и ништо, никакви резултати, па после со остснатите креми што ги имам, пудра, ништо не помага, освен кортизоно со ништо др.не и се чисти, сега е ок неколку дена, исфрлив се од храна и не видов дека е од нешто такво и сум сигурна 99% дека е од забчињата, нема друго од што да е. Секако не велам дека на друг нема да помогне мелемот, таман работа, секое дете си е различно и не секое црвенило е исто
А да се обидете со Судокрем? Доста ја фалат кремата, во Џамбо ја има. Иако искрена да бидам кај син ми немаше ефект. Нас за црвенило на газенцето најмногу ни помага јекодерм и една германска крема Multilind во составот има нистатин. Овој мелемов од каде го купувате? Може ли сликичка да ми постирате да видам како изгледа?
@Jagoda123 еве го мелемот ама и кај малата кога имаше црвено газе не и помогна, па јас си го користам за сува уста и многу ми помага за тоа. Ама секоја кожа си е различна. Ако нема корист нема ни штета.