Црвенило на газето и пеленски осип

Discussion in 'Бебе' started by andrejce, Jul 30, 2010.

1. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Da,ima razlika od bebe do bebe, nas licno,pavloviceva so,peru balzam na Galafarm ni,go sreduva crveniloto so 1 mackanje, a na moja drugarka ne i pomogna.

2. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

I nas isto taa od galafarm so perubalsam epten pomogna, ama mana e sto e mnogu malo tubiceto. Jas ja koristev dur se sredivme pa posle so obicna...

3. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Da, i jas ja koristam samo pri crvenilo, ne redovno

4. Bibi 88

Bibi 88 Активен член

Мајки малиот ми е многу црвен на препоните и курето,дупето му е во ред. Тој плаче јас плачам. Незнам што да мачкам. До сега користевме павловивиќева оргинал, знаеше да се исфрли некое брунче али минуваше. Денеска му се влоши многу. Го боли плаче ги оптега нозете. Го намачкав канестен не помага. Незнам како ке поминеме нокеска утре ке го јавам. Совет некој?

5. kankus

kankus Популарен член

Jas za kerkami promeniv se i gi smeniv pelenite i ja smeniv pomadata pavloviceva koristevme togas nas mnogu mi pomogna odmivanje maramici nikako meka krpa za brisenje jas na pocetokot i go mackav mestoto so maslinovo maslo i stavav pudra bekutan za 1 nedela nemase nisto (mozebi e podobro pred bilo sto da stavas da go odneses na lekar da ne e nekoja gabicna infekcija)

toogood, makedonkamak and Bibi 88 like this.
  6. Bibi 88

Bibi 88 Активен член

Да и јас помислив за инфекција, ке видиме утре. Денеска често се миевме, помогна малце.

kankus likes this.
  7. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Pudrata vo prav na Bekutan pomaga mnogu pri crvenilo i osip.

kankus likes this.
  8. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

vsusnost ovaaa mast se koristi i za hemooidi i e dosta efikasna od licno iskustvo edinstvena so pomogna posle 6 meseci borba so hemoroidi

9. Lullaby991

Lullaby991 Истакнат член

Zdravo mamicki ,nie uste malku eden mesec ke naptavime i imavme sttasen osip.mene mi pomogna sudokrem i izmivka so hipermangan ,probajte ako ne celosno ama momentalno ke ja stopira reakcijata.

10. mariz

mariz Форумски идол

Мелемот му е спасот за се, јас само го фалам :D и аптекарката рече ретко кој знае за мелемот, инаку тој е спас.. со едно мачкање црвенилото му го снема, раничките за 2,3 дена поминаа, инаку се друго пробав и бетер и бетер му стануваше газето...

11. Tinushka

Tinushka Популарен член

Јас немам веќе подолго време проблем со осип , бидејќи користам хиперманган и немаме мака.

12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

joy1 likes this.
  13. only44you

only44you Популарен член

Mila, mozes li da mi kazes kolku kosta melemot i od koja firma e ? Kako da go pobaram vo apteka ?

14. kallias

kallias Популарен член

Мелем се вика, така пишува и на кутивчето, сива округла кутија е..Го имам и јас :)

only44you likes this.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Da da takvo kako sto vika Kallias, Melem ili Brogratski melem pisuva, limeno kutice okruglo, ima i golemo i malo :)

only44you likes this.
  16. only44you

only44you Популарен член

@mariz @kallias , а за што друго се употребува мелемот? Или еве конкретно вие за што го употребувате ?

17. mariz

mariz Форумски идол

Za izgorenici, ranicki, skoro za se. Ako mu iskoci nesto nafrlano, zacrveneto odma mackam i za kratko vreme mu pomaga melemot. Na suvicki mesta od kozata go mackav koga bese mal, na obrazite... :)

only44you likes this.
  18. kallias

kallias Популарен член

Јас за ќерка ми ја зедов, ама искрено не ни помага :( веќе цел месец е со црвено газе и напред има ситни брунчиња и што веќе не и ставив, не поминѕва и морам крем со кортизон да земам, помина за 2 дена, таман немаше ништо неколку дена пак истото и прво со мелемот ја мачкам и ништо, никакви резултати, па после со остснатите креми што ги имам, пудра, ништо не помага, освен кортизоно со ништо др.не и се чисти, сега е ок неколку дена, исфрлив се од храна и не видов дека е од нешто такво и сум сигурна 99% дека е од забчињата, нема друго од што да е.
    Секако не велам дека на друг нема да помогне мелемот, таман работа, секое дете си е различно и не секое црвенило е исто :!:

only44you likes this.
  19. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

А да се обидете со Судокрем?
    Доста ја фалат кремата, во Џамбо ја има. Иако искрена да бидам кај син ми немаше ефект.
    Нас за црвенило на газенцето најмногу ни помага јекодерм и една германска крема Multilind во составот има нистатин.
    Овој мелемов од каде го купувате? Може ли сликичка да ми постирате да видам како изгледа?

only44you likes this.
  20. Rabbit

Rabbit Форумски идол

@Jagoda123 еве го мелемот ама и кај малата кога имаше црвено газе не и помогна, па јас си го користам за сува уста и многу ми помага за тоа. Ама секоја кожа си е различна. Ако нема корист нема ни штета.

mariz, only44you and Jagoda123 like this.