Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црвенило на газето и пеленски осип

Дискусија во 'Бебе' започната од andrejce, 30 јули 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    Кaнестен дa прoбaш? Вo тaкви случaи педијaтрите дaвaaт кoмбинaцијa oд кaнестен и кoртикo крем, се смирувa. Амa не знaм нa свoјa рaкa дaли дa земеш. Мoже и oд тoплoвo е, се спурувa вo пелените :(

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Da da sekoe dete razlicno... Jas pa sudokrem, kanesten togas togas sto ne go ispomackav, duri i do rani dojde gazeto i samo melemot mu go spasi... i toa melemot go imav doma za mene deka epten suva ustata mi bese vo bremenosta, slucajlno go namackav i fala bogu mu go spasi... Probajte, videte.. :)

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Zemav zemav uste odma stom ne vidov podobruvanje, krem so kortizon e, od nego odma se povlekuva, magicen e ama ic ne sakam da stavam od nego, neli ne cini kortizon ama moorav, nemase drug izlez. Sega e ok, nema crvenilo, sega pak od zeskoto po racinjata ima, grbceto i vratceto sitni od zeskoto e i mi rekoa nisto da ne im stavam, samo so voda ili pudra, jas posle banjanje pudra ja narosuvam po celo telo ama sto znam, ne gledam podobruvanje...

4. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    И ние се исфрлавме на грбчето...Ништо само капење секој ден....Од жешкото и од потта им е.
    Кај нас и газето кога ќе и се вцрвеше само со често одмивање се средуваше за една недела...без било какви креми освен стандардната бекутан витаминска маст...и често менување на пелените посебно ако се искака веднаш сменувам.

5. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    Мами ве молам хелп!!!!
    Малава има пет месеци и пред недела дена прв пат и се сцрвени газето, и не само црвенило туку и ситни брумчиња како со гној на делот околу чмарот!!!
    Ништо не сум мењала, пелени исти, крем иста. Влажни некористам, мијам газе после секое какање со ист сапун. Незнам што и е, и незнам што да ставам за да помине. Мачкав една крема за осип од ХИПП, непомага. Пробав и со Логона крема ништо.
    Дајте чаре !!!

6. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Da probas so Beogradskiot melem ili so bugarskata krema Zdrave...taa ima cink vo nea.... Jas bebata moja si ja spasiv edinstveno so Beogradskiot melem blagodarenie na @mariz fala ti dusicke od se srce :*

A kremata Zdrave e isto dobra, no kako sto mackav od nea nekolku dena , beba kako da stana imuna na kremata i pak se desavase istoto...A so melemot mi se cini za vek kurtulivme !!!

Probaj , nisto ne gubis, napraven e se od prirodni sostojki ...Ti posakuvam se najdobro i so lesno da pominete :)

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Beogratski melem od apteka, jas sto ne go namackav, melemot kako magija go spasi, odma naredna pelena ne bese crveno gazeto :)

На Asja, only44you и slobodka им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Lele ista sekunda pisavme hahahah :*

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  9. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    Ќе пробам, уште утре ќе го купам баш да видам дали ќе помогне.
    Знам од што не е , од воведување на цврста храна, ама не очекував ваква реакција.
    Дај боже да се исчисти.

10. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    И сим ми имаше ситни акни околу чмарот, се исчистија за 2-3 дена со користење на Weleda кремата.

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Obavezno i mij go gazeto posle kakanje, a dur e crveno i posle mockanje... Odnosno posle menuvanje na sekoja pelena :)

12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Истата ситуација и кај нас беше, само што почнавме со дохрана, се вцрви газе, препони, напред, месец дена не можевме да се оправиме, сите можни креми ги пробав, дури ни мелемот за жал не ни помогна и сега конечно од Логона кремот, се спасив, веќе имаме чисто газе :)

На slobodka и only44you им се допаѓа ова.
  13. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    Logona mackav nisto.
    Weleda imam eden tester vo tasna mi atoi, bas koga go otvoriv i namackav togas se pojavija. Veruvam deka me e od taa krema deka e slucajnost, ama strav mi e da mackam sega weleda pak.
    Mijam gaze odsekogas posle kakanje, ama sega ke pocnam na sekoe menuvanje pelena. Menuvam na sekoj tri casa, ama ke mora i pocesto sega.
    Mi ostanuva utre da kupam beogratski melem i da pocnam.

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Dosta e gust i tvrd, mackaj nema steta :) Kaj sto e mn crveno i taka povekje stavi... :)

15. Arien

Arien Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    476
    Po iskustvo so mojata bebuska so sekoe menuvanje na pelena izmivaj ja so kamilica, a potoa namackaj so krema. Jas koristev Pavloderm dodeka imase crvenilo i osip za dve dena i pomina.

16. GeoDidi

GeoDidi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    268
    Пробај и со крема со перу балсам и што повеќе газето да е голо

17. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    2.321
    А мустелa дa прoбaш тoa кремчетo,јaс таквo кoристaм и задоволна сум

18. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.764
    Допаѓања:
    34.037
    Јас имав исти проблем со синко...искрено само Канестен и на Бекутан онаа со цинк оксид ми помогна ништо друго паралелно мачав со двете и се спаси за еден ден газето..

19. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    Имам дома од бекутанот ама не ми е отворена, така ми стои. Сега за сега нека стои, ќе пробам со београтскиов мелем само што го купив, да видам како тој ќе делува. @mimidjon ако неделува тоа со београтскиот ми останува и мустела да пробам.
    Од синоќа и сабајле пред да го купам мелемот мачкав со логона и хипот со цинк, гледам малку подобрување. Ќе видиме!!
    Аман се нешто се дешава со бебушиве. До пред некое време лечев око од секрети сега газ, оф оф, се нешто на штрек да си, нема раат :devil:

20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Чекај уште си на почеток, растат децата, растат и проблемите :o

На joy1, slobodka, Arien и 1 друга личност им се допаѓа ова.