Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црвенило на газето и пеленски осип

Дискусија во 'Бебе' започната од andrejce, 30 јули 2010.

1. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Мајки пробајте витаминска со перу балсам , јас така го смирив црвенилото на лицето и кандидата

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.868
    Ќе ја измиваш на секое какање, може малку сода да раствориш во водичката, ама не претерувај со количината. Кога е мочкана, при менување пелена бриши со влажни крпи, значи крпи натопени со вода. И што повеќе да се луфтира, т.е да "дише" местото без пелена, колку може.

3. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Мајки едно прашање до вас...
    Сестрами има бебе , бебето има една недела , му се појави црвенило кај газето , и кога се кака и мо*а , ја пржи ,плаче , замалува од плачење :(
    Сестрами е реди витаминска со перу балсам , оргинална павловичева , и бебешка пудра , ама пак не се губи црвенилото ...

Совет мајки ?

4. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Kozata treba da dise. Kolku poveke ja slapate so kremi i pudri tolku pocesto ke se javuva crvenilo.
    Sega e toplo, mijte i go gazeto posle sekoja kakana pelena i ostavete ja gola sekogas koga mozete.
    Od kremi spored mene weleda za pelenska regija e najdobra, no i so nea ne treba da se preteruva. :)

Последна измена од модератор: 22 април 2017
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Многу голема грешка правите со кремите и шљапањето на истите верувајте.

Јас од прв ден мијам газе под чешма на секое какање, на мочање користам или мокра тетра или памперс сензитив зависи од околност, помада не мачкам а и немам потреба.
    После секоја пелена го оставам мали да поритка голо зависи кога како колку време.

Еве никогаш ниту сме имале црвенило ниту рани ниту ништо.

Хемијата скоро никогаш не е најдобро решение кај бебињата па и валеда нека е.

На *Milicka*, kavadar4anka, wings и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Andri62

Andri62 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    49
    Во право е бидејќи така ги затвораме порите и доколку има ранички од помадата неможат да се исушат и да заздрават јас сега баш низ тоа минам и доколку се мачка тоа да биде малку и да се размачка убаво рамномерно веднаш да се впие јас со цел да не не се појави црвенило шлапав не штедев на крем но всушност полошо сум правела во право е витамина.

На kavadar4anka, Lolipop23 и vitamina им се допаѓа ова.
  7. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Мамички бебчето ми има проблем со кожата кај газето и н препоните, и излезе црвенило и како од коприва надуено , имаше и на нозете ,мачкав со павловичева таму и пројде ,, и газето го мачкаме и често и менавам пелена за да и пројде ама уште има ,, искуство со оваа , некое масте нешто ?

8. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    За црвенило имам ставано гингира спреј и розева вода. И ставај многу павловичева. Ама најдобро пак консултирај се со педијатар.

9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Јас би ти препорачала во иднина да не шлапаш креми туку да миеш газе на бебе и да го оставиш 10 тина минутки да ритка одозгора со една тетра пеленка. Немој да му ја блокираш регијата нон стоп со пелена врз пелена. Кремите ги затнуваат порите на бебето и со тоа и полошо правиш.
    Еве сме така 2 месеци нит црвенило нит бутур со нити една крема.

На majavel1, TheSecret, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.366
    Имам читано дека при алергија од цитрусни овошја( ова за доеинчиња па преку млекцето) се појавува осип во пеленска регија и кај газето.
    Инаку од кремите, веледа за пеленска регија(бело со лиљаково паковање, weisse malve) ми се покажало како најефикасно.

11. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ви благодарам на одговорите ќе пробам еднаш само со вода и почесто менавање на пелената, ако не ќе одам на педијатар да видам што ќе ми каже ..

12. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.400
    Неколку пати ми се има случено да му се јави на мојот пеленски осип и мојот педијатар ми дава Канестен крем и Белогент заедно во комбинација.
    И секогаш има ефект,му поминува за ден-два.
    И секогаш миење после какање без често мачкање многу мрсни креми.

13. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    8.917
    I jas koga bese pomal go ostavav gol i go miev na cesma posaleq sekoe kakanje. Ama sega pogolem i nema sansi, ke vidis, koga ke pocne da ti lazi po spalna nema da mozes pelenata da mu ja stavis ne pa taka gol da go ostavis, ke gledas sto pobrzo da mu ja stavis novata pelena dur ne se strkalal do drugot kraj, a za pod cesma se potezok i mrda plus nema sansi. Dur se mali e polesno :D

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.715
    Некогаш и од креми може да се појави црвенило на газето. Помалиот син се нафрла од Бекутан детската витаминска маст. При првото ставање на маста, се вцрви. Оттогаш не сум му ја ставила на газето. Моментално користам Бејбигал, а претходно користев Продерм. Го мачкам со крема само кога ќе се искака, ама малку ставам. Од кремиве нема црвенило. Кога ќе се искака понекогаш му се појавува црвенило, ама кога се работи за стомачен вирус. Ако е поизразено црвенилото го мачкам со кантарионово масло.

15. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Не си во право. Поголемо ми е полесно. Кога беше бебе држи под чешма со една рака, миј со друга. Сега голем си стои сам во када со некоја играчка во раце, јас со тушот го поминувам и готово. Сега е 23 месеци и уште истото го правиме, после секоја какана пелена го мијам, и го оставам 15 мин голичок да протрча, витаминска крема само понекогаш му ставам, влажни само надвор од дома. Ако веруваш ниту еднаш до сега немал црвенило.

16. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    8.917
    Neznam za 23m nie 8 imame taka da ne stoi sam moram da go drzam i plus e mnogu hiperaktiven ne miruva ni dur spie

17. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Ах и мојот е бесен до крај. Во када имаме куп играчки и пластични па он прави тури претури дур јас го мијам.
    Почекај уште некој месец да застане стабилно,па полесно ке ти биде.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    И ние имаме проблем со пеленски осип
    Веќе некое време не користам влажни него одмивам
    Никако да се изгуби
    Пробавме со разни креми (кои ни беа дадени од педијатар) па раствори кои ми ги препорача анатах,ги пробавме сите можни памперси,ја оставаме само по памучни гаќички по20-30 мин
    Црвенилото ке избледи на моменти дури не ставиме памперс,после памперсот пак истото
    Педијатарот ни рече дури не ги фрлиме памперсите ке биде така
    А како? 12месеци е,не разбира

19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238

Ееех мила, така :/ Поминав низ тоа... Над памучни гаќички згора памперсот ќе го ставаш, да не ја допира. Летово ќе ја оставаш без памперс, само за спиење на овој начин .
    Ќе си видиш мака малку ама ќе се учите и на нокшир :)

20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Ова ќе ви помогни 100% [​IMG]