Црвенило на газето и пеленски осип

Discussion in 'Бебе' started by andrejce, Jul 30, 2010.

1. jovana03

jovana03 Популарен член

Кај нас помага измивање после секое менување пелена, и мачкам со бекутан заштитен крем со цинк.

Luna91 likes this.
  2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Дали си почнала со дохрана?
    Црвенилото некогаш се појавува и од некоја намирница, т.е. каката е малку појака и ја иритира кожата. Или ако е само на доење да не си јадела нешто што му смета.
    Таа на Хип и јас ја имав и искрено 2-3 пати кога имше така црвенило воопшто не ни помогна. Не верувам да е до пелените ни до влажните. Влажните и ние ги користиме истите и се доста нежни и не предизвикуваат иритација. Претходно сменив неколку влажни и ниедни не ми се покажаа толку нежни како памперс сензитив.
    Но, кога имал синко мој црвенило тие денови после какање секогаш само го миев ( со шампончето со кое го бањам) и тие денови влажни не употребував. И едина крема која помогнала ( а пробавме све што постои за црвенило) ни помогна само Пенатен ( бел и густа е кремата з црвенило и осип ). 130ден е во Зегин пробај ја за 2 дена највеќе ќе се среди црвенилото. Но, тие денови избегавај влажни марамици.
    И зашто Логона масло за редовна хигиена. Земи си ја орегинал павловичевата. Јас од кога сменив крема и почнав нејзе да ја користам на секое мењање пелена на синко верувај ниеднаш веќе не се вцрвене.

eli25 likes this.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Нас педијатар ни рече хипп или мустела исто му беше црвенко. Купив мустела рече само навечер еднаш да мачкам а преку ден оригинал павловичева ( бекутан рече никако) , и веруј за 2 дена ново газе. Топло препорачувам. Од денес исфрлам влажни купив од дм едни како памукчиња четвртасти и со вода така ќе бришам. Педијатарот ни рече доматот знаел да даде таква реакција на газе.

Sofronko likes this.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Доматот и модар. Денес сме црвени од домат што јадеше вчера. Јас користам на Веледа и се крстам во неа колку е добра.

eli25 likes this.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

и цитрусите

eli25 and LiliBoz like this.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Ние со овие од почеток се бришеме. Малку млака вода и туфер. Влажните ги избегнувам максимално, освен ептен ретко ноќно време ако е многу растревожен па гледам што побрзо да завршам да го пресоблечам пред цицање.
    Мислам дека многу подобра варијанта е од влажните иако водичка под чешма е најдобро, ама не секогаш имам време за да изреагирам толку брзо. Ако е многу искакакн тогаш практикувам и вакво измивање.

ines.h and eli25 like this.
  7. ada21

ada21 Популарен член

@Igle кај нас беше исто на почетокпт , за 3 дена со јекодерм мачкање помина . Купивме прво на мустела воопшто не сум задоволна , не се размачкува убаво , тешка крема . А јекодермот е супер.

8. eli25

eli25 Форумски идол

Сите креми со цинк оксид се такви и не се размачкуваат.

ada21 likes this.
  9. ada21

ada21 Популарен член

@eli25 може сега да биде ок на мазно да се мачка , но кпга имаше црвенило се направија како бели грутки , флеки од мустелата и едвај го исчистив на бањање .
    Сега така стои дури страв ми е пак да пробам да мачкам .
    Инаку сега сме на кокосово и можам да кажам дека подобро нешто нема .

Annath and eli25 like this.
  10. Igle

Igle Популарен член

Од што немав одма дома крема со цинк, а маж ми не успеа вчера д купи, од вчера мачкав јекдерм еве сега веќе ништо нема... фала ти секако :)

LiliBoz and ada21 like this.
  11. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Мајки ве молам за помош. Малото ми е 15 дена. На препоните и се направија лишаи кожата и се љупи. Ни дадоа 3 дена афлодерм со канестен не помина. Се пробав од веледа нустела судо крем bepanthen јекодерм од ништо не глеам подобро може малце од јекодермот. Ја одмивам со камилица влажни не користам, ве молам споделете искуство што да правам?

12. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Пробај смени го памперсот и пенатен пробај.

13. eli.karameli

Го сменив и пенатен намачкав еднаш бетер и се прават лишаите. Од ништо не гледам дека поминува

14. Mayyya

Mayyya Популарен член

Пробај ја витаминската од Фитофарм со перу балзам.

15. pepapa

pepapa Популарен член

So sudokrem da probas nas pedijatarot kako najdobar ni go preporaca toj

16. eli.karameli

Пробав и со него, се што е на база на цинк бетер ја суши и се повеќе и се лупи кожата. Само од јекодерм барем не се шири. Незнам сто да и правам

17. jovana03

jovana03 Популарен член

Пробај со џинџира спреј, на природна база е, скапичок е малце околу 500 ден е ама помага.

eli25 likes this.
  18. ada21

ada21 Популарен член

@eli.karameli продолжи со јекодермот гарантирано ќе помине . И никако влажни марамици . Со крпче и со вода . Во зегин има суви марамчиња за да ги потопиш со водичка наместо влажните.

pepapa likes this.
  19. Vanjce09

Vanjce09 Истакнат член

Majki bebus ima dva meseci I uzasen osip na vaginalniot del I preponi veke eden mesec,nema sto ne probavme,osven kanesten krema. Dali smee na dvomesecno bebe kanesten krema da se koristi? Fala mnogu

ada21 likes this.
  20. eli.karameli

Мајка пробај со Weleda масло од невен. Нас тоа ни помогна во комбинација со Јекодерм. Инаку препишано од лекар и ние користевме канестен во комбинација со афлодерм ама немаше фајде.