Дали си почнала со дохрана? Црвенилото некогаш се појавува и од некоја намирница, т.е. каката е малку појака и ја иритира кожата. Или ако е само на доење да не си јадела нешто што му смета. Таа на Хип и јас ја имав и искрено 2-3 пати кога имше така црвенило воопшто не ни помогна. Не верувам да е до пелените ни до влажните. Влажните и ние ги користиме истите и се доста нежни и не предизвикуваат иритација. Претходно сменив неколку влажни и ниедни не ми се покажаа толку нежни како памперс сензитив. Но, кога имал синко мој црвенило тие денови после какање секогаш само го миев ( со шампончето со кое го бањам) и тие денови влажни не употребував. И едина крема која помогнала ( а пробавме све што постои за црвенило) ни помогна само Пенатен ( бел и густа е кремата з црвенило и осип ). 130ден е во Зегин пробај ја за 2 дена највеќе ќе се среди црвенилото. Но, тие денови избегавај влажни марамици. И зашто Логона масло за редовна хигиена. Земи си ја орегинал павловичевата. Јас од кога сменив крема и почнав нејзе да ја користам на секое мењање пелена на синко верувај ниеднаш веќе не се вцрвене.
Нас педијатар ни рече хипп или мустела исто му беше црвенко. Купив мустела рече само навечер еднаш да мачкам а преку ден оригинал павловичева ( бекутан рече никако) , и веруј за 2 дена ново газе. Топло препорачувам. Од денес исфрлам влажни купив од дм едни како памукчиња четвртасти и со вода така ќе бришам. Педијатарот ни рече доматот знаел да даде таква реакција на газе.
Доматот и модар. Денес сме црвени од домат што јадеше вчера. Јас користам на Веледа и се крстам во неа колку е добра.
Ние со овие од почеток се бришеме. Малку млака вода и туфер. Влажните ги избегнувам максимално, освен ептен ретко ноќно време ако е многу растревожен па гледам што побрзо да завршам да го пресоблечам пред цицање. Мислам дека многу подобра варијанта е од влажните иако водичка под чешма е најдобро, ама не секогаш имам време за да изреагирам толку брзо. Ако е многу искакакн тогаш практикувам и вакво измивање.
@Igle кај нас беше исто на почетокпт , за 3 дена со јекодерм мачкање помина . Купивме прво на мустела воопшто не сум задоволна , не се размачкува убаво , тешка крема . А јекодермот е супер.
@eli25 може сега да биде ок на мазно да се мачка , но кпга имаше црвенило се направија како бели грутки , флеки од мустелата и едвај го исчистив на бањање . Сега така стои дури страв ми е пак да пробам да мачкам . Инаку сега сме на кокосово и можам да кажам дека подобро нешто нема .
Од што немав одма дома крема со цинк, а маж ми не успеа вчера д купи, од вчера мачкав јекдерм еве сега веќе ништо нема... фала ти секако
Мајки ве молам за помош. Малото ми е 15 дена. На препоните и се направија лишаи кожата и се љупи. Ни дадоа 3 дена афлодерм со канестен не помина. Се пробав од веледа нустела судо крем bepanthen јекодерм од ништо не глеам подобро може малце од јекодермот. Ја одмивам со камилица влажни не користам, ве молам споделете искуство што да правам?
Пробав и со него, се што е на база на цинк бетер ја суши и се повеќе и се лупи кожата. Само од јекодерм барем не се шири. Незнам сто да и правам
@eli.karameli продолжи со јекодермот гарантирано ќе помине . И никако влажни марамици . Со крпче и со вода . Во зегин има суви марамчиња за да ги потопиш со водичка наместо влажните.
Majki bebus ima dva meseci I uzasen osip na vaginalniot del I preponi veke eden mesec,nema sto ne probavme,osven kanesten krema. Dali smee na dvomesecno bebe kanesten krema da se koristi? Fala mnogu
Мајка пробај со Weleda масло од невен. Нас тоа ни помогна во комбинација со Јекодерм. Инаку препишано од лекар и ние користевме канестен во комбинација со афлодерм ама немаше фајде.