Црвенило на газето и пеленски осип

Discussion in 'Бебе' started by andrejce, Jul 30, 2010.

1. joy1

joy1 Форумски идол

пазете на цитрусни овошиа.Од нив најмногу се нафрла пеленската регија

2. Vanjce09

Vanjce09 Истакнат член

Vcera staviv canesten I se potsmiri, ke vidam dali ke iscezne ako ne ke probam weleden fala ti

3. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Мајки малата кај вагиналниот дел има црвенило и како брунчиња. На педијатар не сум ја однела затоа што не работат во сабота, а црвенилото и се појави од тогаш. Дома имам јекодерм, дали да мачкам јекодерм или павловичева оригинал

4. Vanjce09

Vanjce09 Истакнат член

Jekoderm podobro.

5. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Син ми се исфрли сега под курето и малку накај газето сабајле проба мед дали има шанси од тоа да е ?15м сме .

6. joy1

joy1 Форумски идол

има
    алерген е

мојата (големата) проба прв пат ептен касно(3-4 години тек) и лом се направи на грбот и градите.

TutiFuti likes this.
  7. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Уф ама веќе 3-4 дена му давам домашен од сигуурни раце ми е ајдњ ќе паузирам па ќе видам понатаму дали пак така ќе биде.

8. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Malata se isfrli so sitni crveni bruncinja vo vaginalniot del. Dali ima sansi da e od zolcka od jajce, naskoro pocnavme da davame zolcka, no pa od druga strana pred okolu eden mesec gi smenivme i pelenite, pa neznam dali e od hrana ili od pelenite.....prasanjeto mi e dali ako e od hrana bi mozelo da bide isfrlena samo vo taa oblas ili bi imala bruncinja i po drugi delovi od teloto? Sega ke stopiram dodeka ne se povlecat nema da davam zolcka no i ke se vratam pak na starite pepeni.

9. joy1

joy1 Форумски идол

кај мене од праска се нафрлаше само доле на вагиналниот дел.

10. sunmoonstars

Lele @joy1 neznam od sto potocno moze da bide, zosto vo rok od okolu 2 nedeli edno pocnavme so zolcka, smenivme peleni vo isto vreme, jas nastinav mnogu piev mnogu caevi so med, a se doime.....Pa neznam so kakva kreme da ja mackam, inaku zasega isfrliv vlazni maramici i ja mackam so taa kremata Babygal so pero balzam.

Dali nekoj koristel "Sudokrem" za pelenski osip? citam go falat deka pomagal, zemavme od Grcija, no neznam kako se koristi, dali da mackam samo na bruncinjata ili celata regija, po kolku pati na den da mackam ili pri sekoe menuvanje na pelenite?Iskustva?

Last edited by a moderator: Oct 19, 2017
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Педијатарот ни рече креми со цинк оксид-како што е судокрем да користиме само кога е исфрлан и тоа навечер. Јас ставав по 2,3 пати дневно , а онака оригинал павловиќева. Со мустела имав супер ефект:)

sunmoonstars likes this.
  12. sunmoonstars

a dali Mustela imat krema za sekojdnevna nega na pelenskiot del, ili samo krema za da namali crvenilo, vospaleno, osip? Prasuvam za od ko ke ni pomne osipot sto da ja mackam za sekojdnevna nega na pelenskata regija.

13. eli25

eli25 Форумски идол

Незнам дали има прашај во аптека. Можеш било која друга, павловиќева има од многу фирми.

14. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Мајки јас пак. Очајна дум веќе. Бебе ми е 5 недели. Од кога се вративме од болница е целата нафрлена на препон. Буквално се пробавме. Бевме и на дерматолог ни даде кортико со канестен 3 дена мачкавме бетер стана. Бевме на друг дерматолог ни даде белогент исто. Креми со цинк сите можни ги пробав. Едино малце подобро од мелем видов ама не поминува. Да напоменам сменивме и пелени и се одмиваме и не користиме влажни. Секое совет е добредојден.

IMG_20171016_074740.jpg

Last edited by a moderator: Oct 22, 2017
  15. joy1

joy1 Форумски идол

@eli.karameli нели ви предложиа брис?Можно е и бактериски ова да се шири нешто.Цитрусни овошиа исфрли целосно.

можеш да пробаш со кокосово масло во тенок слој.

прашај и за афлодерм(кортико е) но кај нас се покажа доста ефикасна.

и ова исто мн ми има помогнато
    4A04EF0A-31BC-4528-A99C-B9A63E5CC7B8.jpeg

на база на невен е.Јас мојата веќе три години по потреба на тој дел само со ова ја мачкам и за еден ден се смирува.

16. eli.karameli

Афлодерм со канестен само бетер влоши. Брис кога спомнав ми рекоа не е страшно за брис. Не знам какво треба да биде 5 недели бебе да земат брис. Ќе ја купам уште одма да пробам. Мака ми е да ја гледам веќе

Last edited by a moderator: Oct 22, 2017
  17. TheSecret

TheSecret Популарен член

@eli.karameli i nie bevme so crveno gaze do pred nekoe vreme. Pomina so cist lanolin medela za bradavici sto e, pisuva na nego se koristi i kaj bebinja i suva koza. Bas od dve mackanja pomina. E sea nie sme golemki, ama veruvam moze i kaj bebinja sepak e cist lanolin

18. eli25

eli25 Форумски идол

:( Душа мила.
    Нас вакво ни се појави едно, одма заминавме на педијатар и ни даде еозин мислам се викаше-црвена една течност, премачкувавме со неа па да постои, па крема миробакт од белупо. Насабајле и навечер за 5 денацсе повлече. Ни рекоа да очекуваме да се шири, ама среќа исчезна.

19. eli.karameli

Kaj koj pedijatar odite? Go Remedika kaj sto ja nosam nisto me mi dvaat samo krem so cink a od cinkot beter we vlosuva.

20. eli25

eli25 Форумски идол

Ремедика кај Живковиќ.