Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црвенило на газето и пеленски осип

Дискусија во 'Бебе' започната од andrejce, 30 јули 2010.

1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    77.166
    IMG_20171128_194607.jpg

@irena.1 повели слика од кремата :)

На Selest и irena.1 им се допаѓа ова.
  2. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    газето ни е вело вакво како на сликата, мачкав оригинал павловичева не поминува, сега ставав два дена пудра бекутан исто не поминува...совет што да мачкаме

Прикачени фајлови:

3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.839
    Допаѓања:
    109.355
    Мајка веднаш земи бебе и на педијатар!!!!!!!

На ivi1987, stevemila, Lolipop23 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Како и Емка што ти пиша одма на педијатар. За ова совет од форум не се бара (не ме сфаќај погрешно ). Нешто си јадела и се одразило на бебе. На мочкање и на какање ги пече и боли кога имаат ваков вид на осип/црвенило. Педијатар ќе ти даде соодветни инструкции и ќе внимаваш што јадеш доколку доиш. Во спротивно доколку не сте на доење, може да е реакција од пелена, крема или незнам што.
    Крема со цинк користат при црвенило, но сепак без консултација од педијатар неможеш ништо да мачкаш на своја рака.
    Не си требала да чекаш неколку дена.

На stevemila и Melinda85 им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.073
    Допаѓања:
    225.490
    Ова не е осип мајка, ова е хроничен осип. Мораш одма да одиш. За ова треба маст, не пудра бекутан. Пиши што си сторила.

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.366
    Се сложувам со другите членки. За на педијатар е ова.

На ivi1987 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  7. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    мислев дека сеуште се чисти затоа досега не бев, дека ке се исчисти само од себе, но секако ке ве послушам ке се консултирам со педијатар

8. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    ни препишаа канестен.. пишува 2 на ден да се мачка.. а во мегувреме кога мениме пелени што да мачкаме...кој користел канестен совет..

9. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Ќе се советуваш со стручно лице како да постапиш, според изгледот на сликата ( што ја постираше ) само стручно лице ќе те сиветува непосредно со канестенот што да користиш и дали да користиш.
    Оф топик : Да не и е на беба паднат имунитетот? Зашто сега те читнав во темата за напреднување во килажа на бебиња, дека твоја беба сега на 1мес има качено само 220гр од тежината со која ве испуштиле, а минус 30г е од родилната тежина. Тоа е навистина премалку за толку мало бебе, советувајсе за да даваш АД не форсирај доење кога гледаш дека беба не качува на килажа. Напрајте крвна слика , ЦРП проверите.

На eli25 и delvi им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Мајче ние бевме малку помалку од ова и ни дадоа Афлодерм (крема со кортико), два пати да мачкам и канестен.. за два дена се опорави газето... Канестен нема да ви помогне само, зашо и јас мачкав прво канестен и ништо, бетер и бетер стана. Мора и некоја крема како афлодермот за да санира ранички... канестенот нема да помогне за тоа...
    И никако влажни, обавезно само миење на газето.. јас дури еден ден не ставав памперс, туку обични тетра пелени... и смени пелени. Еве ке ти препорачам Бејбилов од Дм, тенки се и повеќе диши газе, немаат гелови во нив, белички се внатре... јас и тие почнав да ги користам тогаш и се опорави.

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Мајка само со канестен нема да помине. Ако е како на сликава осипот моја препорака ти е 2x на ден канестен со герамицин и 1 афлодерм. Во меѓувреме крема со бариера менувај пелена на 2 часа и повеќе луфтирање.

12. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    од синока почнав даставам гледам се повлекуваат..ако не бива ке земам тоа што ми велите

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.985
    Допаѓања:
    123.619
    Иди на кожен да видиш :( Душа мила

Последна измена: 12 јануари 2018
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.710
    Синчето на моја другарка го имаше овој проблем. Тогаш беше бебе. Го однесе на кожен лекар и и дадоа маст. Не ми текнува која. Докторката и рекла со маста да го мачка две недели и додека ја користи да не му става пелена, за да може кожата да дише. Само тетра пелена. Кај него осипот беше од пелените.

15. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    Девојки на Неда и се појавија црвени брунки на пеленската регија. Околу брунките кожичката и се лупи. Што да мачкам, до сега пробав Павловичева и на Веледа кремата со невен ама не помага. Да не ја носам на лекар за ова има ли друго чаре ? Редовно ја менуваме пелената и не бришам со влажни туку со памук натопен во вода. Користиме baby love пелени

16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Мајка пробај со Флогоцид, од него поминува (во зегин именувано е - ФлогоМаст)

На EuHenIa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.851
    Лекар да ја види, може треба терапија. Види смени пелени, може не и одговараат.

На EuHenIa и ivi1987 им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    77.166
    @EuHenIa убаво ти вика @Annath најдобро е лекар да го види газето и да ти даде соодветно што да мачкаш.
    Не ме сфаќајте погрешно, ама има различен осип од различна причина произлезено и треба различно да се третира. Кај мене двајцата не трпеа бебешка пудра, рани им се правеше газот. Кај малиот од Ферумлек, сируп за железо му се направија рани на газето, мораше да се третира со кортико маст препишан од докторката.
    А, ако не се третира соодветно, може поголема беља да се направи. И, колку повеќе се чека, толку повеќе се шири осипот.

На emkaemka, EuHenIa и Annath им се допаѓа ова.
  19. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    Фала девојки обавезно ќе ја носам на лекар, ми е жал душа мајкина, сигурно ја пече. А и многу често кака, на секоја пелена има и мочки и каки, може и од тоа да е. Секако од вчера земавме Памперс пелени и ќе ја носиме на доктор.

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Na nekoj od pampers premium care da mu se vospali bebeto celo?
    So prvoto nemav problem i seuste e na pampers obicnite.
    Malata e zar crvena segde kaj sto ja dopira pelenata