Црвенило на газето и пеленски осип

Discussion in 'Бебе' started by andrejce, Jul 30, 2010.

1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

IMG_20171128_194607.jpg

@irena.1 повели слика од кремата :)

Selest and irena.1 like this.
  2. delvi

delvi Популарен член

газето ни е вело вакво како на сликата, мачкав оригинал павловичева не поминува, сега ставав два дена пудра бекутан исто не поминува...совет што да мачкаме

Attached Files:

3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Мајка веднаш земи бебе и на педијатар!!!!!!!

ivi1987, stevemila, Lolipop23 and 5 others like this.
  4. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Како и Емка што ти пиша одма на педијатар. За ова совет од форум не се бара (не ме сфаќај погрешно ). Нешто си јадела и се одразило на бебе. На мочкање и на какање ги пече и боли кога имаат ваков вид на осип/црвенило. Педијатар ќе ти даде соодветни инструкции и ќе внимаваш што јадеш доколку доиш. Во спротивно доколку не сте на доење, може да е реакција од пелена, крема или незнам што.
    Крема со цинк користат при црвенило, но сепак без консултација од педијатар неможеш ништо да мачкаш на своја рака.
    Не си требала да чекаш неколку дена.

stevemila and Melinda85 like this.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Ова не е осип мајка, ова е хроничен осип. Мораш одма да одиш. За ова треба маст, не пудра бекутан. Пиши што си сторила.

6. danichap

danichap Moderator Staff Member

Се сложувам со другите членки. За на педијатар е ова.

ivi1987 and LiliBoz like this.
  7. delvi

delvi Популарен член

мислев дека сеуште се чисти затоа досега не бев, дека ке се исчисти само од себе, но секако ке ве послушам ке се консултирам со педијатар

8. delvi

delvi Популарен член

ни препишаа канестен.. пишува 2 на ден да се мачка.. а во мегувреме кога мениме пелени што да мачкаме...кој користел канестен совет..

9. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Ќе се советуваш со стручно лице како да постапиш, според изгледот на сликата ( што ја постираше ) само стручно лице ќе те сиветува непосредно со канестенот што да користиш и дали да користиш.
    Оф топик : Да не и е на беба паднат имунитетот? Зашто сега те читнав во темата за напреднување во килажа на бебиња, дека твоја беба сега на 1мес има качено само 220гр од тежината со која ве испуштиле, а минус 30г е од родилната тежина. Тоа е навистина премалку за толку мало бебе, советувајсе за да даваш АД не форсирај доење кога гледаш дека беба не качува на килажа. Напрајте крвна слика , ЦРП проверите.

eli25 and delvi like this.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Мајче ние бевме малку помалку од ова и ни дадоа Афлодерм (крема со кортико), два пати да мачкам и канестен.. за два дена се опорави газето... Канестен нема да ви помогне само, зашо и јас мачкав прво канестен и ништо, бетер и бетер стана. Мора и некоја крема како афлодермот за да санира ранички... канестенот нема да помогне за тоа...
    И никако влажни, обавезно само миење на газето.. јас дури еден ден не ставав памперс, туку обични тетра пелени... и смени пелени. Еве ке ти препорачам Бејбилов од Дм, тенки се и повеќе диши газе, немаат гелови во нив, белички се внатре... јас и тие почнав да ги користам тогаш и се опорави.

delvi likes this.
  11. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Мајка само со канестен нема да помине. Ако е како на сликава осипот моја препорака ти е 2x на ден канестен со герамицин и 1 афлодерм. Во меѓувреме крема со бариера менувај пелена на 2 часа и повеќе луфтирање.

12. delvi

delvi Популарен член

од синока почнав даставам гледам се повлекуваат..ако не бива ке земам тоа што ми велите

13. eli25

eli25 Форумски идол

Иди на кожен да видиш :( Душа мила

Last edited: Jan 12, 2018
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Синчето на моја другарка го имаше овој проблем. Тогаш беше бебе. Го однесе на кожен лекар и и дадоа маст. Не ми текнува која. Докторката и рекла со маста да го мачка две недели и додека ја користи да не му става пелена, за да може кожата да дише. Само тетра пелена. Кај него осипот беше од пелените.

15. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Девојки на Неда и се појавија црвени брунки на пеленската регија. Околу брунките кожичката и се лупи. Што да мачкам, до сега пробав Павловичева и на Веледа кремата со невен ама не помага. Да не ја носам на лекар за ова има ли друго чаре ? Редовно ја менуваме пелената и не бришам со влажни туку со памук натопен во вода. Користиме baby love пелени

16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Мајка пробај со Флогоцид, од него поминува (во зегин именувано е - ФлогоМаст)

EuHenIa likes this.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Лекар да ја види, може треба терапија. Види смени пелени, може не и одговараат.

EuHenIa and ivi1987 like this.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@EuHenIa убаво ти вика @Annath најдобро е лекар да го види газето и да ти даде соодветно што да мачкаш.
    Не ме сфаќајте погрешно, ама има различен осип од различна причина произлезено и треба различно да се третира. Кај мене двајцата не трпеа бебешка пудра, рани им се правеше газот. Кај малиот од Ферумлек, сируп за железо му се направија рани на газето, мораше да се третира со кортико маст препишан од докторката.
    А, ако не се третира соодветно, може поголема беља да се направи. И, колку повеќе се чека, толку повеќе се шири осипот.

emkaemka, EuHenIa and Annath like this.
  19. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Фала девојки обавезно ќе ја носам на лекар, ми е жал душа мајкина, сигурно ја пече. А и многу често кака, на секоја пелена има и мочки и каки, може и од тоа да е. Секако од вчера земавме Памперс пелени и ќе ја носиме на доктор.

ivi1987 likes this.
  20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Na nekoj od pampers premium care da mu se vospali bebeto celo?
    So prvoto nemav problem i seuste e na pampers obicnite.
    Malata e zar crvena segde kaj sto ja dopira pelenata