Ако веќе даваш повеќе пари за да го смириш осипот верувај дека ќе се изненадиш од што може да помине. Јас од бебе ја мачкав со Мустела, но еднаш си врлам дај да купам кремче Здраве Бебе 60 денари од маркет. Можда ќе ми се најде... И да знаеш дека веќе пари за скапи козметики за бебе не фрлам. Си го најдовме чарето и со ова ефтиново.
нас ни се појавија како бели точки како кругчиња излуштена кожа ма газето, не знам како да опишам знае некој на што мислам? и која крема или маст најдобро би помогнале? на препоните па има како рамен дел од кожата да и е излуштен и поранлив црвеникав, ставаме weleda крем со цинк една недела ама не изгледа како да и помага.. колку време треба да помине?
Кремите со цинк се само за осип. Ако е сува кожа може дополнително да ја исушат. За сува и перутава кожа пробај некој витаминска крема - павловичева или слично.
Пробај со Судокрем, има цинк оксид ама и други состојки па ем помага ем не суши многу кожа. Или Пенатен во лимено пакување.
Мајки јас ке ви го препорачам београтскиот мелем, го има низ аптеки. Особено помага за точки и исфрлено газе...
црвенки ко акни ви беа? вчера му приметив на мојот 2,3 поголемки и неколку многу ситни. Мачкам со витаминската на бекутан незнам дали да ја купам пенатен? помогна? јекодерм на алкалоид имам @mariz баш така се вика? еурофарм немаа
Crveni ispaknati tocki bea i skroz zaboraviv da slikam. Za eden den pomina od jekodernot a stoea podolgo. Plus smeniv vlazni od obicni na novite bekutan. Msckaj od jekodermot na bekutan. Penatenot e mislam povekje za crvenilo i sl. So maliot ja koristev za toa. Prati mi slika vo lp ako imas P.s penaten stavav pred jekoderm da probam
И мене Јекодерм ми помогна, за еден ден ѝ поминаа.. Едно прашање надвор од темава, дали може и на лицето да се става Јекодерм? (има некои ситни бубулички што ѝ излегуваат кога се напиња)