Мајки ние имаме малку чуден проблем. Пред некое време и се појави црвенило на газето на малата и тоа само на едната страна повеќе, една регија голема колку оревче, црвено и малку како жолтеникаво. Не знам како да објаснам. Таква промена обично се случува од нешто нечисто или нешто слично како херпес кога ќе ти излезе ама не баш. (Не знам дали има врска ама бевме на преглед, ја седнаа со голо газе на вага, па ваму па таму и после тоа наредниот ден се појави) Е сега само за навечер ставав фризидерм со цинк, миев со вода, секако не користам влажни, и преку ден ја оставав без ништо, кога малку се потсреди и беше суво кожичето па и ставав пантексол и за неколку дена се среди. Но еве два пати се повторува на истото место црвенило. Што може да е? Што да ставам? Не е осип, нема точки, само е црвено.
Друштво, горе кај срамната коска се појави црвенило на дундето кај бебе мое го третирав со веледа, адерма, па немаше чаре и прејдов на мустела. Таа најмногу го смири. Пеодолжив со фризидерм по препорака на педијатар и ете го пак Чаре?
Мислам дека е од топло. на мојот истото му се правеше таман ќе помине ете го пак. Од тогаш само по пелена по дома и редовно замивање. ..
Ич не е наоблечена. Дома е по боди и пелена. Надвор исто само плус панталончиња. Ни чорапи не носи. Повеќе од 24 степени не е дома во најтоплото.
Мајка, купи си Флогоцид (Флогомаст) по ново име.. Само со неколку мачкања чисто ќе е.. Џабе фрлаш пари по други кремови.. @mariz нека потврди
Тоа е цинк оксид. Ако имаш крема со ваков состав исто е , значи не поминува. Имаш и мало спрејче ако сакаш да ја пробаш, сум видела еурофарм
Море ние и афлодерм мачкавме тој период, па што помогна незнам, но Афлодерм е кортико. Флогоцид, Флогомаст, и двете се начекуваат во аптека, јас прво начекав флого маст, а после и оригиналната Флогоцид, ист им е составот.
Хиперманган , ние не смееме да користиме марамици мома има свилена кожа па само со одмивање сме. И ништо не мачкаме од креми освен кансен кога имало потреба во консултација со педијатар. Судокрем имам користено за поголемата ама пак на малата не и одговараше. И ај сега биди паметен
ако кремите не помагаат (или дополнително), може да се проба со концентриран црн чаj - jac кога има нешто со него натопени големи вати ја бришам место марамчиња
Потврдувам и јас за Флогоцид, го зимам од ветеринарните и со неколку мачкања поминува се јас го користам и за мене, бидејќи имам сува кожа
Na moeto isto na 3 nedeli od pampersot gazeto lom. Nas tie peleni ni dadoa takov osip strasno nesto. Zoso mojava e mn cuvstvitelna i lesno i se vcrvenuva mozam da ti kazam samo da smenis peleni da ja odmivas(jas do 6meseci ne koristev vlazni) i zemi si obicna pavloderm pavloviceva. Podebel sloj da prais bariera da ne i se lepi. Menjaj peleni pocesto bar na 2h. I sudokrem da si zemes da mackas ako ima crvenilo.
Јас го купив. Финп звучи ова што го прочитав. http://veterinarskizavodsubotica.com/proizvodni-portfolio/proizvodi/flogo-mast