Душичка,колку ли ја боли. Да не е од памперсите,од јадењето да и се подлутува. Патронажната кажуваше од искуства на мајки многу помагал бепантен.
Da da .. kremivi so kortiko .. celo vreme na hemija sme .. ne kazuva sto e .. @manako1 od 1mesec vaka i se pojavuva ..
Сменивте пелени? Пробај сл платнени ако нема друго чаре. Исфрли влажни марамици. Измивај на секое какање и оставај некое време без пелена, да дише кожата. Бепантен или Џинџира алба спреј. Кожата треба да се обнови.
Oфф сонце мало пробај ги советиве на мајките за пелените и влажните марамици. Си пробала со флогоцид маст?
Uste po loso od ova bevme. Ke ti prikacam slika, od pampers peleni i vlazni pam senzutuv. Zemi od apteka euzin tecnost e crvena, ke turis na pamuk i mackaj, ostava crvena boja to ama si kapejne se cisti. Macjaj nekolki pati xenot 5 6 pati i vecerra ke vidis razlija. Спојлер
Никогаш малиот ( фала богу ) не ми дошол до вакво црвенило. Ни судокремот не е добар како што е мелемот белградски. Исто @mariz ми го препорача и а малце се вцри одма мачкам и ништо нема до наредна пелена.
Уште на болница беше црвено ама не толку мн, кога си дојдовме дома за 3 дена се направи како на сликата. И тоа во нај топлото е родена јули и чудо оч не плачеше, и сменав пелени и марамчиња и се среди за неколку дена, ама беше жално да ја гледаш ми беше грев пелена да и сменам.
А на малава па не и помогна мелемот Беше слично како погоре сликите... Земав и ставав дури тетра пелени, ја миев на секое, афлодерм мачкав по препорака и флогоцид повремено и се смири. После земав Бејбилов пелени сменив и фала богу не се вцрви така пак...
Кај синко беше сосема друго, како точки точки и од мелемот ги снемуваше. А кај малава беше како опекотина, како лишај стана кожата... дури и жежеше на допир, како и ставив мелем, така бетер стана. Баш мм го помочка на ногата бос кревајки ја во раце, отиде да се мие зашто почна да го пече многу ногата Баш што би рекле и љутеше мокрачата... кај ја имаше допрено мокрача, таму беше жар. И мораше кортико и кај нас, зашто страшно стана...
Мајки совет за осип н газе. Матичната ни препиша Адвнтан ама нешто слабо резултат и дали некој користел пд мелемот на Скендер баш за газе, со оглед на тоа што е близу до гениталиите. Вака изгледа осипот Спојлер
Од што би можело да биде, наеднаш се појави, ептен стршано изгледа, памет немам, а мелемот на Скендер, би помогнал ли?
не знам за тој мелем ама ова со сигурност знам дека два пати да ставиш ќе помине. Да не седел долго какан ? направи и едно копро да видиш да не има нешто во каката. мада искрено мене не ми личи на нешто што од кака ќе се појави волку јако. Ако траело неколку дена и да не сте третирале би имало логика. вака не. Во зегин имаш ова што ти кажав околу 400 ден е туба прати некој и од одма почни. 2-3 пати до сабајле стај и ќе треба да се смири. искрени ја не би чекала ни минута.
за ова лрњма збориме така? Инаку не знам од што е, во градинка го носам сигурно седел какан, дома одма го пресоблакам