Јас користев травадерм за ова но да ти кажам прво советувај се со педијатарот оти травадерм е кортикостероид иначе на нас него ни го препорача педијатар
И мојата имаше сличен проблем (ти пратив лп со слики @Ladyyyy567* ). Не верувам дека е до пелените, јас сите марки ги пробав додека беше воспалено немаше некоја разлика. А кога се појави, бевме само на Памперс, немав сменето од раѓање. Сосема помина од кортико крема и плус уште две други. Малце се смири со судокрем, ама ако не поминува за максимум 1 недела мора на лекар (така и ми рече педијатарот кога ја однесов).
Сменив пелени од синоќе,еве денес не е црвен. Си ги има брумченцата ама цевенилото се повлече,ќе видам како ќе биде,ако е ок ќе продолжам со бејби лов,ќе го отфрлам памперсот.
И јас ги сменив памперс за Виолета.... Не убаво ми мирисаа и ми пропуштија неколку пати... Сега сум презадоволна од Violeta double care.... Супер се
Од Виолета на моето му беше мокро газето како спурено. Следно купувам памперс пантс, не можам да ја стасам да ја залепам. Имаше две гратис ги пробав, светска работа.
Јас за црвенило користам Флогоцид маст, (во ветеринарни аптеки ја има) ја имам и прилепската и таа е добра, но Флогоцид најдобра, веднаш поминува за 1 ден, машко е моето и најмногу на газето се потпарува, бидејќи често кака, менувам пелени веднаш но пак се вцрвува. Сега користиме Sleepy пелени и задоволна сум.
Се преродив со гаќите, пробај прво мало паковање 4, мојава е 10+ и мн кратко користев 4 зш ја стегаја ластиците. И на 5 се префрлив скоро месец дена
Во 6-ката има 60, 4-ка би требало 70,72... Во еурофарм беа 949 намалени,баш прееска купував Минатата недела беа 800 и нешто во Тинекс види дали важи акцијата уште